به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، نماینده فراكسیون چپ های آلمان و عضو كمیسیون سیاست خارجی مجلس این كشور، در یك بیانیه مطبوعاتی كه روز دوشنبه در پایگاه خبری این فراكسیون منتشر شده، همچنین تحریم نفتی ایران را یك اشتباه خواند و خاطرنشان كرد كه این اقدام نه تنها چاره ساز نخواهد بود، بلكه اوضاع را متشنج تر می كند.
'یان فان آكن' در این بیانیه خاطر نشان كرده است: استناد اتحادیه اروپا به گزارش مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر داشتن ماهیت نظامی فعالیت های هسته ای ایران به عنوان سندی برای تحریم نفتی و بانكی، یك دروغ است.
این نماینده پارلمان آلمان تصریح كرد:'هیچ نوع سند اثبات شده ای دال بر وجود یك برنامه هسته ای برای دستیابی به سلاح اتمی در ایران وجود ندارد و این موضوع مهمی است كه آمانو هفته گذشته در دیدار از پارلمان آلمان در جمع نمایندگان به آن اعتراف كرد.'
فان آكن پیشتر نیز نسبت به اتهامات بی اساس آژانس در مورد فعالیت های هسته ای ایران هشدار داده بود.
وی در مطلبی كه روزنامه 'نویس دویچلند' برلین به چاپ رساند، نوشته بود كه ' اتهام آژانس به ایران مبنی بر نظامی بودن برنامه هسته ای این كشور، یك دروغ و بازی با آتش است.'
عضو كمیسیون سیاست خارجی مجلس آلمان كه قبلا بازرس سازمان ملل در زمینه سلاح های بیولوژیك بوده است، در مطلب خود بر این نكته تاكید داشت كه آژانس باید صرفا به واقعیت های برنامه هسته ای ایران نگاه كند و متكی به حدس و گمان سرویس های اطلاعاتی غربی نباشد.
فان آكن، همچنین نسبت به اینكه برخی از كشورهای غربی برای تكرار سناریویی همچون عراق در منطقه تلاش می كنند، هشدار داده بود.
این نماینده پارلمان آلمان همچنین از آژانس بین المللی انرژی اتمی خواسته كه وجهه خود را به عنوان یك سازمان بی طرف بازسازی كند.
منتقدین آمانو وی را متهم می كنند كه با عملكرد یكطرفه و جانبدارانه اش در این سازمان بین المللی، به دنبال حفظ منافع آمریكا در آژانس است.
رسانه های آلمان نیز در ماه نوامبر با اشاره به اسنادی كه در سایت ویكی لیكس منتشر شد، نوشتند، در این اسناد به صحبت هایی بین آمانو و نماینده آمریكا در آژانس در تاریخ 16 اكتبر 2009 اشاره شده كه در آن، آمانو به آمریكایی ها تضمیمن داده بود كه می توانند درمورد برنامه هسته ای ایران روی او حساب كنند .
آمانو همچنین در مصاحبه ای با اشپیگل كه در ژانویه سال 2011 انجام شد، گفته بود از اینكه در خدمت منافع آمریكا است، معذرت خواهی نمی كند و این یك ایراد نیست كه اگر آمریكا فكر كند انتخابش به عنوان مدیر كل آژانس با منافع آن كشور همخوانی دارد.