کد خبر 93194
تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۸
به گزارش مشرق به نقل ازنشنال جئوگرافیک؛ قرن‌هاست که انسان از قدرت عظیم فیل‌های آفریقایی و آسیایی برای همه چیز از جنگ گرفته تا حمل‌ونقل استفاده کرده است. تنها خرطوم این حیوان از حدود 100هزار ماهیچه تشکیل شده و می‌تواند تا 270 کیلوگرم وزن را از زمین بلند کند.






این سوسک شاخدار که در مقایسه با یک فیل بسیار کوچک به نظر می‌رسد، قوی‌ترین حشره روی زمین است. این سوسک که به دلیل وجود اندام شاخ‌مانندی بالای سرش سوسک کرگدنی نامیده شده، می‌تواند تا 850 برابر وزن خودش بار جابجا کند. انسان اگر چنین قدرتی داشت می‌توانست جسمی 59 تنی را از زمین بلند کند!





این حشره رکورددار پرش ارتفاع در میان حشرات است. زنجرک قورباغه‌ای که طول بدنش به زحمت به 6 میلی‌متر می‌رسد، می‌تواند تا ارتفاع 70 سانتی‌متر در هوا بجهد. اگر انسان‌ها هم چنین قابلیتی داشتند، می‌توانستند تا بلندای 210 متری آسمان‌خراش‌ها به هوا بپرند!





این بز کوهی با پاهای کشیده و ران‌های عضلانی خود، قهرمان پرش و جست‌وخیز است. این حیوان وقتی احساس خطر کند می‌تواند تا 10 متر بجهد و همزمان تا ارتفاع 3 متری از زمین بلند شود. بز کوهی از این مهارت برای جست‌وخیز و رقابت با دیگر همنوعانش هم استفاده می‌کند.






گیلانشاه حنایی رکورددار طولانی‌ترین سفر بدون وقفه در جهان است. پژوهش انجام شده در سال 2007/1386 نشان می‌دهد گیلانشاه حنایی طی 9 روز، 11,500 کیلومتر مسافت زادگاهش در آلاسکا تا نیوزیلند را بدون استراحت و توقف برای آب و غذا طی کرده است. در پایان این سفر اسطوره‌ای، پرنده بیش از 50درصد از وزن بدنش را از دست خواهد داد.





مهاجرت سالیانه کبوتر کوهی هر ساله از نیوزیلند آغاز می‌شود و تا نیمکره شمالی ادامه دارد. این کبوتر دریایی سالانه 64هزار کیلومتر را در جستجوی غذا پرواز می‌کند.





نیکول که یک کوسه سفید بزرگ است، با مهاجرتی 20هزار کیلومتری در سال 2005/1384 توانست رکوردشکن طولانی‌ترین سفر در میان کوسه‌ها شود. او نه ماه تمام از آفریقا تا استرالیا سفر کرد و توانست سریع‌ترین بازگشت را در میان تمام آبزیان دریایی داشته باشد. سیستم‌های ردیابی نشان می‌دادند نیکول بیشتر مسیر را در نزدیکی سطح آب طی کرده که می‌تواند به دلیل استفاده او از ستارگان برای پیدا کردن ادامه مسیر باشد.






این نمونه از شمشیرماهی با سرعت حدود 109 کیلومتربرساعت، عنوان سریع‌ترین ماهیان دنیا را در اختیار دارند. آنها که می‌توانند این سرعت را برای زمان کوتاهی حفظ کنند، دسته‌جمعی شکار کرده و از شتاب و آرواره تیز فوقانی‌شان برای شکار دسته‌های ساردین و کیلکا استفاده می‌کنند.





یوزپلنگ رکورد سریع‌ترین دونده خشکی را در اختیار دارد. این گربه‌سان می‌تواند با سرعتی معادل 96 کیلومتربرساعت حرکت کند و برای رسیدن به این سرعت به سه ثانیه زمان نیاز خواهد داشت. این سرعت زیاد انرژی بسیاری از یوزپلنگ می‌گیرد و به همین دلیل بیش از 274 متر دوام نخواهد آورد.





دانشمندان هنوز در مورد سرعت و چالاکی این شکارچی مخوف ماقبل تاریخ اتفاق نظر ندارند اما احتمالا این درنده 5.4 تنی می‌توانسته با سرعت یک دونده دوی ماراتن -چیزی حدود 29 کیلومتربرساعت- شکار نگون‌بختش را تعقیب کند!





شاهین عنوان سریع‌ترین پرنده جهان را در اختیار دارد. این پرنده شکاری برای شکار قربانیانش که اغلب کبوترها هستند، با سرعتی حدود 322 کیلومتربرساعت در هوا به سمت آنها شیرجه می‌زند. پس از شکار در میانه آسمان شاهین برای خوردن قربانی فرود خواهد آمد.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس