کد خبر 930896
تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۵:۰۰
پروتئین نمایه

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، نوعی پروتئین را مشخص کردند که در نحوه عملکرد حافظه موثر است.

به گزارش مشرق ، بررسی جدید "کالج پزشکی بیلور"(BCM) آمریکا نشان می‌دهد که چگونه نوعی پروتئین می‌تواند به تنظیم حافظه کمک کند. این پژوهش، ارتباط غیرمنتظره‌ای را میان هیپوتالاموس جانبی و هیپوکامپ مشخص می‌کند و می‌تواند پیامدهای مثبتی برای عملکرد مغز به خصوص در مشکلاتی مانند اختلال طیف اوتیسم، ناتوانی‌های فکری یا بیماری‌های نوروژنیک داشته باشد.

دکتر "ژنگ سان"(Zheng Sun)، استادیار پزشکی و زیست‌شناسی مولکولی و سلولی کالج بیلور گفت: نحوه عملکرد پروتئین موسوم به "NCOR۱ / ۲" در تنظیم حافظه یا دیگر عملکردهای شناختی، ناشناخته بود اما ما شواهدی یافتیم که نشان می‌دهند این پروتئین، نقشی بنیادی در فعالیت بسیاری از هورمون‌ها دارد.

بیشتر بخوانید:

اگر میوه قاچاق مشاهده کردید بدون هرگونه رحمی آتش بزنید!

پژوهشگران در آزمایش خود، موش‌های حامل پروتئین NCOR۱/۲ را مورد بررسی قرار دادند. دکتر "ونجون ژو"(Wenjun Zhou)، نویسنده ارشد این پژوهش گفت: اختلال حافظه این موش‌ها، کاملاً مشخص بود. هنگامی که عملکرد پروتئین NCOR۱/۲ مختل می‌شد، "گاما آمینوبوتیریک اسید"(GABA) که یک پیامرسان عصبی در مغز است، عملکرد کاملی در نورون‌های هیپوتالاموس نداشت.

این گروه پژوهشی برای بررسی مکانیسم سلولی مؤثر در این شرایط و بررسی تأثیر کمبود NCOR۱/۲ در اختلال حافظه، آزمایش‌های الکتروفیزیولوژی انجام دادند.

ژو افزود: ما، مدار جدیدی را کشف کردیم که دو ناحیه مغز را به هم متصل می‌کند؛ هیپوتالاموس جانبی که مرکز تغذیه مغز است و هیپوکامپ که محل ذخیره حافظه به شمار می‌رود. این کشف برای ما غیرمنتظره بود زیرا هیپوتالاموس در گذشته به عنوان تنظیم‌کننده اصلی یادگیری و حافظه شناخته می‌شد.

پژوهشگران، یافته‌های خود را در موش‌ها با شرایط انسانی تطبیق دادند. "پنگفی لیو"(Pengfei Liu)، استادیار ژنتیک مولکولی و انسانی کالج بیلور و از نویسندگان این پژوهش گفت: ما توانستیم تنوع ژنتیکی NCOR۱/۲ را در بیماران مبتلا به اختلال فکری توضیح دهیم.

وی افزود: ژن NCOR۱، در کروموزوم ۱۷ انسان قرار دارد. ما همیشه باور داشتیم که ممکن است جهش این ژن، به ناتوانی‌های فکری ختم شود و یا پیامدهای عصبی زیان‌آوری داشته باشد. موش‌های بررسی شده در این آزمایش، نخستین شواهدی هستند که نظر ما را تأیید می‌کنند.

یافته‌های این پژوهش، پیامدهای مؤثری برای ارتباط میان عوامل غدد درون‌ریز با چاقی، اختلالات متابولیک و نقص در عملکردهای شناختی خواهند داشت.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس