به گزارش ایرنا ، پیمان زنگنه گفت : در جمهوری اسلامی ایران ، قاعده برد و باخت نخبگان سیاسی فاقد معناست و تنها مردم هستند كه با مشاركت حداكثری خود، پیروز نهایی این صحنه مبارزاتی خواهند بود.
وی گفت: اما از حیث وظیفه و تكلیف سیاسی این وظیفه برگزاركنندگان انتخابات است تا زمینه مشاركت حداكثری مردم را فراهم آورند.
زنگنه افزود: دركنار مسوولان، رسانه های جمعی می توانند كمك موثری در تحقق این مشاركت حداكثری داشته باشند.
وی گفت: از یك سو رسانه ها اعم از دولتی و غیردولتی، می توانند خواسته های حاكمیتی را به عنوان وظیفه ملی خود محقق كنند.
زنگنه افزود: با اینكه انتخابات مجلس شورای اسلامی جنبه ملی دارد، اما در واقع فرایندی منطقه ای است لذا رسانه های جمعی در هر منطقه و اقلیم می توانند براساس ذوق و سلیقه منطقه و مطابق هنجارهای پذیرفته شده و مورد قبول منطقه خود، زمینه های این مشاركت حداكثری را محقق كنند.
وی به وظیفه نخبگان در تحقق مشاركت حداكثری، اشاره كرد و اظهار داشت: نخبگان یا فكری یا ابزاری و اجرایی هستند كه نخبگان ابزاری یا اجرایی همان مسوولان برگزار كننده انتخابات می باشند.
زنگنه از استادان دانشگاه و دانشجویان به عنوان نخبگان فكری یاد كرد و گفت: برگزاری نشست ها، جلسات سخنرانی و حتی هدایت فكری اطرافیان از بدیهی ترین كارهایی است كه این نخبگان می توانند انجام دهند.
عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه بیرجند به نقش گروه های مرجع در تحقق مشاركت حداكثری اشاره كرد و افزود: گروه های مرجع، ریش سفیدان یا افراد امین شامل روحانیون، نخبگان و هر فردی كه در محله یا محیط كار مورد اعتماد عمومی اطرافیانش باشد، می تواند در تحقق این مشاركت حداكثری نقش داشته باشد.