به گزارش مشرق، وزیر خارجه ترکیه با درخواست دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا برای قطع واردات محصولات نفتی از ایران در ضربالاجل ۶ ماهه موافقت نکرده است.
«مولود چاووش اوغلو»، وزیر خارجه ترکیه روز چهارشنبه بعد از دیدار با «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در واشنگتن گفت: «من نمیتوانم منابع انرژیام را ظرف ۶ ماه یا دو سال متنوع کنم.»
بیشتر بخوانید:
آمریکا به دنبال جایگزین برای تامین انرژی عراق
میزان صادرات نفت ایران بعد از معافیت ۸ کشور
به نوشته بلومبرگ، وزیر خارجه ترکیه در ادامه همچنین تصریح کرد: «هیچکس حامی این تحریمها نیست. این تصمیم یکجانبه ایالات متحده است.»
ترکیه یکی از ۸ کشوری است که بعد از بازاعمال تحریمهای آمریکا علیه ایران در بخش انرژی و بانکی، از معافیتهای تحریمی برخوردار شده است.
دولت آمریکا از این ۸ کشور خواسته واردات نفت خود از ایران را ظرف یک دوره ۶ ماهه به طرز محسوس کاهش دهند. چاووش اوغلو گفت آمریکا جزئیات مربوط به میزان مدنظر برای کاهش واردات را مشخص نکرده است.
پیش از این، وزیر انرژی ترکیه گفته بود معافیتهای آمریکا تنها یک چهارم واردات نفت ترکیه از جمهوری اسلامی ایران را شامل میشود. این رقم به معنای آن است که ترکیه خرید نفت خام از ایران را از ۱۱.۵ میلیون تن در سال گذشته به حدود ۳ میلیون تن برساند.
خروج از برجام و تحریمها
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا ۱۸ اردیبهشتماه به طور یکجانبه با نقض تعهدات آمریکا ذیل توافق هستهای برجام کشورش را از این توافق خارج کرد. خزانهداری آمریکا اعلام کرد تحریمهای هستهای که ذیل این توافق رفع شده بودند در دورههای ۹۰ و ۱۸۰ روزه احیا خواهند شد.
ترامپ شامگاه دوشنبه ۱۵ مردادماه با امضای فرمانی رسماً دستور اجرای اولین بسته تحریمها علیه ایران را صادر کرد.
دومین بسته تحریمها که بخشهای کشتیرانی، مالی و انرژی ایران را هدف قرار میدهند هم از روز ۱۴ آبانماه از سر گرفته شدهاند.
دولت ترامپ، در این بسته تحریمها از تلاشهای اولیه برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران عقبنشینی کرده و برای ۸ کشور معافیت از تحریمهای نفتی صادر کرد.
تصمیم ترامپ با مخالفتهای زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی با آن مخالفت کردهاند.