به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
در نشستی که چندی پیش در اندیشکده نشنال اینترست برگزار شد، «پاتریک کلاوسون»، مدیر پژوهش اندیشکده واشنگتن، «باربارا اسلاوین»، رئیس برنامه آینده ایران اندیشکده شورای آتلانتیک و «گیل برندلار»، مدیر مطالعات خاورمیانه مرکز نشنال اینترست در آن حضور داشتند، آنها درباره سیاستهای ایران در سالهای اخیر، از فعالیت سپاه پاسداران در لبنان، سوریه و یمن گرفته تا عراق و یمن و خشم آمریکا و متحدان منطقهای، به ویژه کشورهای حاشیه خلیجفارس و رژیم صهیونیستی و بلندپروازی تهران برای اعمال نفوذ بیشتر در خاورمیانه تبادلنظر کردند.
نشنال اینترست با اشاره به سخنان «جنیو عبدو»، پژوهشگر بنیاد قرن، مبنی بر اینکه به هنگام برخورد با ایران، هرگز نباید انعطاف حکومت این کشور را دستکم گرفت، نوشت: عبدو در رابطه با این گمانهزنی در واشنگتن که دولت ترامپ به دنبال تغییر نظام در ایران است، گفت: سیاستی که موضوع تغییر نظام ایران، یکی از انواع گزینههای آن باشد، هیچگاه به هدف خود نخواهد رسید. عبدو با اشاره به سفر اخیرش به عراق و مشاهده نفوذ ایران در شکلگیری ترکیب دولت جدید بغداد، افزود: این شکستی برای سیاست آمریکا در قبال عراق و نشانه رشد نفوذ ایران در خاورمیانه است.
او خواستار تحریم شد اما باربارا اسلاوین گفت؛ تاثیر تحریمها بر سیاست منطقهای ایران آنقدر ناچیز است که ایران میتواند با هزینه پایین از عوامل نیابتیاش حمایت کند.
حتی اگر این گفته دولت ترامپ که ایران سالانه ۷۵۰ میلیون دلار برای حزبالله هزینه میکند، درست باشد، ایران این پولها را از راههای دیگر به دست میآورد و مبادله میکند.
با توجه به ذخایر عظیم ارزی ایران، بعید است تحریمها موجب مهار سپاه شود یا تاثیری در واداشتن ایران به تغییر رفتارش در منطقه داشته باشد.
جنیو عبدو در ادامه با اشاره به پروژه براندازی گفت: جمهوری اسلامی به گونهای نظاممند است، که غیرقابل خراب کردن و براندازی است. نیروهای بسیج و سپاه بسیار قدرتمند هستند.
شرکتکنندگان همچنین به محبوبیت قاسم سلیمانی و توانایی رهبری برای ایجاد توازن در میان رقابتهای سیاسی طیفهای مختلف پرداختند.