به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی ستاد رویای حیات، کمیته اجرایی این ستاد در طی جلسهای با حضور مسئول دفتر ایران "موسسه بنیان التنمویه" ( بنیاد بازسازی یمن) به بحث و گفتوگو در زمینه چگونگی ارسال کمکهای مردمی خیرین ایرانی در ایام محرم به کشور یمن پرداختند.
در این جلسه آقای عبد الکریم المطری، مسئول دفتر ایران این موسسه به بیان علل تشکیل بنیان التنمویه و فعالیتهای آن در زمینه های مختلف پرداخت.
ایشان در ابتدای جلسه بیان کردند بعد از شروع حملات ائتلاف سعودی_اماراتی_آمریکایی به یمن تا به امروز که حدودا 1260 روز از جنگ می گذرد، از مناطق درگیر جنگ هیچ منطقه سالمی باقی نمانده است. اکثر زیر ساخت ها، امکانات و مراکز خدماتی و آموزشی یمن نابود شده است و شدت تخریب ها به طوری است که دشمنان، مکان هایی که قبلا مورد هدف قرار داده و تخریب شده است را مجددا هدف گیری و بمباران میکنند.
وی آمار دقیقی از آخرین وضعیت تلفات مادی و انسانی جنگ یمن ارائه کرد:
- حدود 35 هزار نفر کشته و مجروح شده اند. حدود 21 هزار نفر انها مجروح هستند و 2233 هزار نفر انها زنان، 16.857 نفر انها مردان و 2722 آنها کودکان هستند.
- در زمینه زیر ساخت ها 15 فرودگاه، 14 بندر، 2144 جاده و پل، 524 مخزن و شبکه آب، 387 آنتن و شبکه اطلاعات تماس، 826 مسجد، 301 بیمارستان و درمانگاه، 827 مدرسه و مرکز آموزشی، 300 کارخانه و ... نابود شده است.
الحمدلله نیروی انصارالله در زمینه های نظامی و امنیتی تقویت شده است بصورتی که ما هیچ گونه انفجار یا عملیات تروریستی هدفمند در شهرهای تحت مدیریت نیروهای انصار الله نداریم و در اکثر نبردهای زمینی و میدانی پیروز بودهایم. اهم استانهایی که تحت مدیریت نیروهای انصار الله صنعا، ذمر، الاب، الحدیده، نسعه، تعز، البیضاء ، الصعده، الجوف و... است.
وی افزود: اما از لحاظ اقتصادی و امکانات زندگی مردم یمن تحت فشار شدیدی قرار دارد و بدلیل محاصره اقتصادی دشمنان در 4 سال گذشته نیز دولت نتوانسته کار مهم و اساسی انجام دهد. مهمترین مصداق آن حملات متعدد دشمنان در چند ماه اخیر به بندر الحدیده و کشتیهای باری بود زیرا این بندر تنها راه باقیمانده کمک رسانی دریایی به مردم یمن است که به شدت مورد هجوم جنگندههای سعودی قرار دارد.
به دلیل وجود همین شرایط نیز تاکنون موسسات و سازمان های بین المللی از کشور های مختلفی با شعار کمک به مردم یمن در این کشور حضور پیدا کردهاند. کشورهایی مانند هند، هلند، آلمان، ترکیه، روسیه، ایالات متحده و ... که برخی از آنها واقعا با نیت بشر دوستانه وارد یمن شدهاند و برخی دیگر مانند ایالات متحده آمریکا بدنبال نفوذ در لایههای اجتماعی یمن هستند و هدف آنها جلوگیری از تولید و فعال شدن اقتصاد ملی و کشاورزی یمن است و قصد فلج کردن یمن از داخل را دارند. آنها میخواهند ملت یمن محتاج واردات و مصرف کننده محصولات آنها باقی بماند. علاوه بر این برخی از این سازمانهای بشردوستانه در پوشش امدادرسانی وارد مناطق تحت سیطره انصارالله شده و به فعالیتهای جاسوسی و جمع آوری اطلاعات برای دشمن میپردازند.
"موسسه بنیان التنمویه" از میان خرابی ها نشات گرفت تا سختیها و چالشها را به فرصت تبدیل نماید. بدلیل فشار های اقتصادی موجود و وخامت اوضاع مردم یمن این بنیاد به دستور مستقیم "سید عبد الملک الحوثی" رهبر جنبش انصارالله یمن شکل گرفت و مدیر آن در حال حاضر آقای ابو ادریس الصوفی، مسئول دفتر سید عبدالملک الحوثی می باشد و مقر اصلی موسسه در صنعاء پایتخت یمن است.
هدف این بنیاد توانمند سازی جامعه و مردم یمن جهت خودکفایی اقتصادی و اجتماعی است. این بنیاد در آگوست 2017 ( مرداد ماه 1396) راه اندازی شد و تاکنون فعالیت های زیادی را در نقاط مختلف یمن انجام داده است. همچنین حدود دوماه است که نمایندگی این بنیاد در ایران مشغول به کار شده است.
این بنیاد به طور کلی در هفت زمینه، به انجام فعالیت می پردازد:
1. مدیریت آموزش و توانمند سازی ( اداره التدریب و التمکین)
2. مدیریت توسعه پروژه های کوچک ( الاداره تنمویه للمشاغل الصغیره)
3. مدیریت حمایت از مخترعان و افراد با استعداد ( الاداره المخترعین و الموهوبین)
4. مدیریت راهنمایی و آگاهی ( اداره الارشاد و التوعیه)
5. مدیریت امداد رسانی ( اداره الاغاثه)
6. مدیریت تحقیقات و مطالعات ( اداره البحوث و الدراسات)
در زمان کنونی که من با شما صحبت می کنم تقریبا اکثر مزارع و کارخانه های ما توسط ائتلاف سعودی_اماراتی هدف قرار گرفته و تخریب شده است. به همین دلیل ما به مردم آموزش می دهیم که چگونه خانه خود را به مزرعه یا کارگاه کوچک اقتصادی تبدیل کنند. این استراتژی ما با الگوی اقتصاد مقاومتی و در راستای خودکفایی ملی در جریان است. همچنین ما تلاش می کنیم تا در راستای اقتصاد مقاومتی راهبرد های جدید و کاربردی در زمینه های مختلف را از کشور ایران الگو برداری کنیم و در یمن استفاده کنیم. همچنین ما از کارشناسان ایرانی در زمینه های مختلف مانند توانمند سازی مردم یمن، زراعت، پزشکی، کارگاه اقتصادی و... استفاده می کنیم که با راهنمایی ما به مقاومت مردم یمن کمک نمایند.
به عنوان مثال در زمینه آموزش و توانمند سازی می توان به پروژه منطقه وادی مور اشاره نمود. در این منطقه حدود 30 هزار نفر ساکن هستند. و اکثر انها انبه و موز کشت می کردند. اما در اثر جنگ راه های آبرسانی مانند قنات و کانالهای آب آنها دچار مشکل گردیده است. اداره توانمند سازی بنیان التنمویه دفتری در این منطقه راه اندازی نمود و با آموزش روش های جدید آبرسانی و مهیا ساختن ابزار آلات به فعال شدن این منطقه کمک نمود که نتیجه آن فعال شدن حدود 20 هکتار زمین کشاورزی است.
مثال دیگر آموزش و توانمند سازی بیش از 70 نفر از همسران شهدا است. این زنان بعد از آموزش در بنیاد علاوه بر اینکه خود مشغول فعالیت شدند، همچنین به آموزش زنان دیگر به صورت داوطلبانه در زمینه خیاطی و... پرداختند.
برای این بنیاد یمنی و غیر یمنی فرقی نمی کند و هدف ما حمایت از مظلومان است. مثلا بنیان التنمویه فقط در یکی از پروژه های امداد رسانی خود در بین حدود 300 خانوار پناهنده فلسطینی که در یمن ساکن هستند سبد های غذایی توزیع کرد و آنها را تحت پوشش حمایتی خود قرار داد.
در پایان جلسه کمیته اجرایی ستاد رویای حیات از فعالیت های مجاهدانه و انسان دوستانه "موسسه بنیاد التنمویه" یمن تقدیر و تشکر نمود. همچنین طبق تفاهم نامه اعلام نمود که کمک های مردمی جمع آوری شده توسط ستاد رویای حیات در ایام پایانی ماه صفر به این بنیاد اهدا می گردد.
صادق ابراهیمی مسئول روابط عمومی ستاد "رویای حیات برای یمن" بیان کرد: از ابتدای دهه محرم با همکاری 3 مجموعه بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع)، مرکز بین المللی عدالت برای صلح و مرکز بین المللی وحدت و انسانیت این ستاد تشکیل شده است و تا کنون توانسته است بیش از 16 میلیون تومان کمک های مردمی از خیرین ایرانی جمع آوری کند. همچنین جمع آوری کمک های مردمی در طرح "رویای حیات برای یمن" تا اربعین حسینی و در مسیر پیاده روی نجف تا کربلا نیز ادامه خواهد داشت.
خیرین عزیزی که قصد کمک به مردم مظلوم یمن را دارند می توانند از طریق لینک زیر http://uhchr.org/portal/join/payment/ کمک های خود را به این ستاد اهدا نمایند تا با همکاری موسسه بنیان التنمویه یمن ان شاء الله به دست مردم مظلوم و جنگ زده یمن برسد.