سردار محسن پاکیاری - کراپ‌شده

رهیز از تکبر و منیت را رمز پیروزی در جبهه‌ها بود. در جبهه‌ها، فرمانده و مسئول متکبر نبود، منیت نداشت بلکه مردمی و دلسوز بود و به دنبال مسائل مادی نبود

به گزارش مشرق، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در ادامه اقدامات خود در رابطه با ثبت تاریخ شفاهی فرماندهان، تاریخ شفاهی سردار محسن پاکیاری را در دستور کار خود قرار داده است.

سردار پاکیاری در دوران دفاع مقدس، ابتدا مسئول عملیات استان فارس بوده و بعد از واگذاری بسیج به سپاه، مسئول بسیج شده است، وی پس از رد درخواست فرماندهان مبنی بر پذیرش فرماندهی لشگر 19 فجر، جانشین عملیات قرارگاه نوح و سپس فرمانده قرارگاه عملیاتی آبادان شد. با تشکیل قرارگاه قدس در امیدیه، آموزش و سازمان‌دهی و اعزام نیروها به جبهه را بر عهده داشت. وی اکنون در نهاد فرایند تحقق اهداف انقلاب اسلامی مشغول به فعالیت است.

تاریخ شفاهی سردار پاکیاری حول محور معارف در دفاع مقدس است، به همین علت گفت‌وگویی را با وی داشته‌ایم.

سردار پاکیاری در آغاز با اشاره به معنای معارف در دفاع مقدس، گفت: ما که هرچه داریم از معنویت است معنویت در کنار معرفت؛ یعنی حتی اگر دعا یا نماز می‌خوانیم اگر با معرفت همراه نباشد شاید نتیجه موردنظر و نتیجه الهی به دست نیاید.

وی با تأکید بر اینکه انسان با معنویت، اعتمادبه‌نفس پیدا می‌کند، تصریح کرد: در جنگ 8 ساله، به ما ثابت شد کسانی که معنویت پیدا می‌کردند شجاع می‌شدند و اعتمادبه‌نفس پیدا می‌کردند و حاضر به شهادت می‌شدند. وقتی رزمنده معنویت پیدا کرد به زندگی از دید آخرتی نگاه می‌کند؛ یعنی دیگر برایش بحران و جنگ و شهادت و زخمی شدن مهم نیست چون یک الگویی به نام امام حسین (ع) و یارانش دارد.

این فرمانده در دوران دفاع مقدس افزود: به هر جهت رزمندگان و شهدا که معنویتشان بر مادیات دنیا غلبه پیداکرده بود، با معنویت، همیشه به یاد خدا بودند و مال دنیا هم برایشان ارزشی نداشت. کسی که یاد خدا برایش بزرگ شد دیگر مسائل و موارد دیگر برایش کوچک می‌شود.

وی با اظهار بر اینکه رزمندگان به خاطر معنویت مشکلات را تحمل می‌کردند، متذکر شد: این مطلب امروز هم صادق است و منحصر به صدر اسلام و پیامبران و امامان معصوم و جنگ هشت‌ساله نیست. چقدر خوب است که نسل امروز ما این معنویت و این معرفت را پیدا کنند.

سردار پاکیاری به ماندگاری فرهنگ دفاع مقدس با استفاده از تاریخ شفاهی فرماندهان اشاره کرد و گفت: امام و شهدا و فرماندهان جنگ، الگویی برای نسل امروز و برای رزمندگان دیروز هستند و این الگوها باید به نسل دیگر انتقال پیدا کند و ملت‌های مسلمان معاصر ما از این الگوها درس بگیرند و استفاده بکنند و وقتی الگو، معرفت و معنویت شد کمبودها خیلی راحت برای انسان قابل‌حل است.

وی یادآور شد: در جنگ با وجود کمبود تجهیزات ولی با معنویت، مسائل اعتقادی و فرهنگی را نگه داشتند. رزمندگان ما اطاعت از ولی امر مسلمین شان می‌کردند، ولی امر ما امام خمینی (ره) یک زندگی ساده‌ای شد ولی دنیا را تکان داد. ما هم باید این الگوها را در زندگی خودمان به کار بگیریم.

این فرمانده در دوران دفاع مقدس پرهیز از تکبر و منیت را رمز پیروزی در جبهه‌ها دانست و تصریح کرد: در جبهه‌ها، فرمانده و مسئول متکبر نبود، منیت نداشت بلکه مردمی و دلسوز بود و به دنبال مسائل مادی نبود و به هر جهت توجه به رضای خدا داشت. فرماندهان با صداقت بودند و با رزمنده‌ها ارتباط صمیمی داشتند و از همه مهم‌تر توکل و اعتقاد به خدا داشتند، این است که عمل به تکلیف انقلابی بدون چشم‌داشت بود.

وی ادامه داد: رمز موفقیت انقلاب ما و رمز موفقیت ما در جنگ با عراق، ولایتمداری و آرمان‌های معنوی و اخلاقی در رأس و کلید کارها است. امروز هم دشمن به دنبال این است ملت را از ولایتمداری دور کند.

سردار پاکیاری به برخی از اقداماتی که می‌توان هم‌اکنون در جامعه در جهت توسعه معارفی که در دوران دفاع مقدس بر جامعه و بالأخص رزمندگان حاکم بود، انجام داد، اشاره و عنوان کرد: امروز برای آگاه‌سازی مردم در حوزه فرهنگی می‌توان کتاب نوشت ولیکن کتاب‌ها دارای محتوا باشند ولی نه هرکسی کتابی را بنویسد و وزارت ارشاد هم تأیید کند و بعدا متوجه شویم که مخالف اسلام و انقلاب است.

وی به نگارش تاریخ شفاهی فرماندهان در مرکز اسناد اشاره کرد و گفت: به نظر می‌رسد برای آگاه‌سازی مردم در حوزه فرهنگی و نوشتن کتاب و آوردن تاریخ دفاع مقدس و رخدادهایی که اتفاق افتاده، کاری که مرکز دارد در حوزه تاریخ شفاهی فرماندهان انجام می‌دهد، ستودنی است.

این فرمانده در دوران دفاع مقدس افزود: سرود، کتاب و فیلم در کشور زیاد تولید می‌شود ولی در جامعه امروز، چقدر اثر گذار است و تا چه میزان محتوا دارد، بنابراین باید بر اساس واقعیات عمل کنیم تا بتوانیم انتقال حوادث انقلاب و هشت‌ساله دفاع مقدس را به نسل جوان به هر جهت منتقل کنیم.

وی با تأکید بر اینکه باورپذیری به نسل جوان یکی از کارهایی است که باید دنبال شود، توضیح داد: از راه‌های برون‌رفت از این شرایط کنونی الگوبرداری از دفاع مقدس و زندگی امام و مجاهدین با صداقت و با اخلاص است. اگر این کارها انجام شود خیلی می‌تواند مؤثر باشد.

در ادامه محمد قاسمی، مجری تاریخ شفاهی سردار محسن پاکیاری در خصوص ضرورت ثبت تاریخ شفاهی فرماندهان گفت: هر یک از فرماندهان برای آیندگان و برای نظام یک معدن گنج هستند که متأسفانه دیرهنگام شروع کردیم و باید به سرعت منابع این گنج‌ها را شناسایی کنیم. چراکه این کار برای نظام، برای تاریخ و برای نسل‌های آینده خیلی مهم است.

وی در خصوص موضوع تاریخ شفاهی سردار پاکیاری اظهار داشت: موضوع تاریخ شفاهی سردار پاکیاری حول محور معارف در دفاع مقدس است: کارکردها، نقش‌ها، تأثیرگذاری‌ها و آن جلوه‌ها و اقدام‌های ویژه که ناشی از همان اعتقادات، اخلاص‌ها، ایثارها، تکلیف‌ها و تشخیص‌ها بود که معارف هم بخش عمده از این بحث است که در هر جلسه سردار، اشاره می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس