کد خبر 900517
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۰
سرکوب از طرف بن سلمان

طبق ادعای روزنامه آمریکایی یک تیم ۱۵ نفره پس از ورود به ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول، خاشقچی را تکه‌تکه کرده و به بیرون از کنسولگری منتقل کردند.

به گزارش مشرق، سرکوب را می‌توان به عنوان رایج‌ترین راه‌حل آل سعود برای حذف مخالفان خود در عربستان عنوان کرد. اما دیدگاه محمد بن سلمان برای استفاده از این روش بسیار متفاوت است. جامعه هدف بن سلمان برای استفاده از این روش مقامات عالی‌رتبه، فعالان سیاسی و رسانه‌ای و شیعیان هستند. از جمله آخرین افراد رسانه‌ای که از سوی بن سلمان سرکوب شد، جمال خاشقچی بود. روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز به نقل از یک منبع عرب‌زبان چند روز پیش خبر داد که یک تیم ۱۵ نفره پس از ورود به ساختمان کنسولگری عربستان در استانبول، جسد خاشقچی را تکه‌تکه کرده و سپس به بیرون از کنسولگری منتقل کردند.

در این میان اما محمد بن سلمان برای سرکوب مخالفان خویش تنها از روش سرکوب سخت و سیاست مشت آهنین استفاده نمی‌کند، بلکه از روش‌های سرکوب‌ اقتصادی، رسانه‌ای، بایکوت سیاسی نیز استفاده می‌کند.

سرکوب اقتصادی شاهزاده‌های پولدار سعودی

بن سلمان در آبان 96 به بهانه مبارزه با فساد مالی، از طریق پدر خود دستور بازداشت 11 شاهزاده و شمار زیادی از مقامات و مسئولان سابق و فعلی آل سعود را صادر کرد.

مهم‌ترین اقدام بن سلمان، برکناری شاهزاده قدرتمند سعودی یعنی متعب بن عبدالله از گارد پادشاهی است که به عنوان مهم‌ترین مانع پادشاهی ولیعهد بلندپرواز قلمداد می‌شد.

برخی از شاهزادگان و مقامات بازداشتی عبارتند از: شاهزاده ترکی بن ناصر رئیس سابق سازمان هواشناسی و حمایت از محیط زیست، شاهزاده ولید بن طلال میلیاردر و بازرگان، شاهزاده متعب بن عبدالله وزیر پادشاه سابق و وزیر گارد ملی، ولید الابراهیم مالک مجموعه شبکه‌های ماهواره ‌ام‌بی‌سی، عادل فقیه وزیر اقتصاد سابق، خالد التویجری رئیس سابق دربار پادشاهی.[1]

پس از این دستگیری‌ها، «سعود المعجب» دادستان کل عربستان اعلام کرد که پس از پایان بازجویی‌ها از شاهزادگان و تجار و وزرای سعودی، مجموعاً 106 میلیارد دلار از اموال آن‌ها دریافت شده است.

دادستان کل عربستان افزود: 381 نفر در ماه نوامبر در جریان طرح مبارزه با فساد مالی به دستور محمد بن سلمان بازداشت شده بودند که از این میان، 56 نفر به دلیل عدم تسویه حساب با دولت عربستان همچنان در بازداشت به سر می‌برند.

دادستان عربستان گفت: اموالی که از بازداشت‌شدگان گرفته شده شامل ساختمان‌های مسکونی و تجاری، اوراق بهادار و پول نقد است.[2]

پولدارترین شاهزاده‌ای که دستگیر شد، ولید بن طلال، رئیس کینگدام هلدینگ و سرمایه‌دار در شرکت‌هایی مانند اَپل، توییتر، سیتی کورپ، و لیفت بود.

بایکوت سیاسی جدی‌ترین رقیب محمدبن سلمان

در شب 30 خرداد 1396، محمد بن نایف که در دو دهه گذشته یکی از مهره‌های قدرتمند در دستگاه امنیتی عربستان بود و پادشاه بعدی این کشور به شمار می‌رفت، برای دیدار با ملک سلمان پادشاه عربستان به طبقه چهارم کاخ پادشاهی این کشور در مکه احضار شد.

به گفته یک منبع نزدیک به بن نایف، در این جلسه شبانه، ملک سلمان به او دستور داد که به خاطر اعتیادی که به داروهای آرام‌بخش پیدا کرده و بر تصمیمات و قضاوت‌های او تأثیر گذاشته است، به نفع پسرش محمد از ولیعهدی کنار برود.

بعدها روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی اعلام کرد که شاهزاده «محمد بن نایف» ولیعهد سابق که از ولیعهدی عربستان سرنگون شد، در کاخش در شهر «جده» محصور و ممنوع‌السفر است.

بایکوت و دستگیری علمای اهل‌سنت رسانه‌ای

یکی از اقدامات بن سلمان دستگیری تعدادی از علمای مشهور عربستانی بود. تحلیلگران معتقدند که برخی از افراد بازداشت‌شده، مخالف سیاست‌های خارجی تندروانه کنونی عربستان به‌ویژه در قبال بحران با کشور همسایه قطر هستند. در میان بازداشت‌شدگان افرادی مانند «سلمان العوده»، «عوض القرنی» و «علی العمری» وجود داشتند. این سه عالم دینی سعودی در فضای مجازی طرفداران زیادی داشتند. این علمای دینی در گذشته از حکومت انتقاد می‌کردند اما اخیراً سکوت کرده‌ یا از سیاست‌های عربستان به‌شکل علنی حمایت نکرده‌اند. [3]

بر اساس آخرین خبرها، دادگاه کیفری سعودی محاکمه شیخ سلمان العوده را آغاز کرده و 37 اتهام درباره رابطه با تروریست‌ها به وی نسبت داده و دادستان کل سعودی در جریان جلسه محاکمه شیخ سلمان العوده، خواستار اعدام وی شده است.

خانواده شیخ العوده گفته‌اند وی به مکان نامعلومی منتقل شده و شیخ عوض القرنی هم به زندان شعار در شهر ابها در جنوب عربستان منتقل شده است.[4]

سرکوب فیزیکی شیعیان و اعدام آیت‌الله نمر

خشن‌ترین برخوردها در عربستان در قبال گروه‌های شیعه و بخصوص آیت‌الله نمر اعمال شد. پس از اعدام شیخ نمر برخی منابع خبری در عربستان فاش کردند، اطلاعات اولیه‌ای که به دست خانواده شهید ایشان رسیده نشان می‌داد که «محمد بن سلمان» شخصاً بر عملیات اعدام «آیت‌الله نمر» نظارت داشته و قبل از اجرای حکم حتی اقدام به شکنجه وی کرده است. طبق این گزارش ملک‌سلمان پیش از بریدن سر نمر، شخصاً دست و پای نمر را شکسته است!

خانواده «آیت‌الله نمر» اعلام کرده‌اند مقامات سعودی، شهید «نمر» را در ریاض در کنار یک گورستان متروکه و قبوری که برخی از اعدام‌شدگان شبکه القاعده در آن دفن شده‌اند، به خاک سپرده‌اند.[5]

پی‌نوشت:

[1]-http://tn.ai/1565922

[2]-http://fna.ir/a3u1b9

[3]-http://tn.ai/1541927

[4]- http://tn.ai/1820260

[5]- snn.ir/001zwi

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • حسین IR ۰۲:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۷
    0 0
    انشاالله با این ادمکشیها وظلمهایی که بن سلمان الیهود میکند,بزودی به درک واصل خواهد شد ونام نشانی مثل اجدادش یزید وابوسفیانهای زمانه,از او بجا نخواهد ماند,انشاالله

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس