کد خبر 899769
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۱
مادر

آیا تحصیل، کار و فعالیت اجتماعی با مادرانگی تناقض دارد؟» سؤال مهمی که برای مادران زیادی پیش آمده‌است و جواب‌های مختلفی به آن داده شده‌است.

به گزارش مشرق، زنان بیشتر از مردان در جامعه امروز با سؤال‌هایی پیرامون وظایف و تکالیفشان مواجه هستند. سؤالاتی که اگر به آن‌ها جواب درستی داده نشود؛ ممکن است سرخوردگی زنان و مادران جامعه ما را به همراه داشته باشد. به‌گونه‌ای که حتی ممکن است فرزندانشان را مانعی برای رشد و شکوفایی استعدادها و مهارتشان ببینند و به آنها بی‌مهری کنند. این شبهه‌ها می‌تواند دختران و زنان جوان را به ازدواج و مادری بی‌میل کند و حتی شأن و منزلت مادری را در نگاهشان از بین ببرد. «آیا مادری دست و پای زنان را برای شکوفایی استعدادشان می‌بندد؟»«‌آیا من بعد از مادری دیگر نمی‌توانم برای خودم وقت بگذارم؟»«آیا مادری با خانه‌نشینی همراه است؟» سؤالاتی که از دکتر طاهره همیز کارشناس حوزه خانواده پرسیدیم تا درباره درستی و غلطی این نگاه‌ها در جامعه برایمان صحبت کند.

بیشتر بخوانید:

تاثیر حضور قضات زن در دستگاه قضا

کار و تحصیل با مادری هیچ منافاتی ندارد

باید این فکر را به جامعه منتقل کنیم که درس خواندن با مادری هیچ منافاتی ندارد. کار کردن با مادری هیچ منافاتی ندارد. من هیچ‌وقت توصیه نمی‌کنم یک خانم برای درآمدزایی سرکار برود. حتی امام رضا(ع) می‌فرمایند: «زن حق ندارد در عقد دائم برای شوهرش تأمین نفقه‌اش را کند.» چون عقد دائم قانونی دارد؛ بنابراین زن نباید برای درآمدزایی کار کند. اگر این کار را انجام دهد، خودش و فرزندانش آسیب می‌بینند؛ اما گاهی اوقات شغل زن آن‌قدر مهم است که جامعه به آن نیاز دارد و جامعه از تخصص و مهارت این زن به آرامش می‌رسد. واقعاً حیف است که ما جامعه را از استعداد وجود این زن محروم کنیم. ما باید این فکر را توسعه بدهیم که درس خواندن با مادری کردن هیچ منافاتی ندارد.

کار، ازدواج و تحصیل همزمان را باید آموزش بدهیم

ما قدرت درس خواندن و ازدواج را باید به فرزندانمان آموزش بدهیم. پسر درس بخواند کار هم بکند، نه‌تنها هیچ اشکالی ندارد بلکه خیلی هم خوب است. حتی هر نوع کاری. باور کنید خارج از ایران این موضوع کاملاً عادی است که یک دانشجو همزمان بااینکه درس می‌خواند در آشپزخانه یک رستوران نیز کار کند. یک‌بار یک راننده تاکسی جوان به من می‌گفت من خیلی بدبختم که دارم مکانیک دانشگاه سراسری درس می‌خوانم و همزمان راننده تاکسی هستم. این حرف خیلی غلط است. اتفاقاً این کار خیلی ارزشمند است که آدم متکی به دیگران نباشد و دستش توی جیب خودش باشد و همزمان درس و تحصیل را هم ادامه دهد؛ اما متأسفانه این فکر در جامعه وجود ندارد.

باید ریشه تفکری که می‌گوید اول درس بعد ازدواج را زد

حتی بسیار دیده‌ایم که دختران در دوره‌های دبیرستان ازدواج‌کرده‌اند و رتبه‌های ۲رقمی کنکور آورده‌اند. یک‌بار از آن‌ها پرسیدم چطور توانستید این کار را انجام دهید. گفتند فقط ایام امتحانات سخت است که آن‌هم خانه پدر و مادرمان می‌رویم که خدمات رفاهی فراهم شود و بتوانیم درسمان را بخوانیم. همه این‌ها در قرآن سفارش شده‌است.

بسیار دیده‌ام دانشجوهای دختری که تا مقطع دکترا به‌اجبار خانواده‌ خوانده‌اند و پدر اجازه ازدواج نداده. حالا هم که دکتر شده‌اند می‌گویند دیگر کسی در شأن آن‌ها به خواستگاری نمی‌آید. باید ریشه این تفکرات زده شود که دیگر کسی این‌طور فکر نکند. باید به زنانمان آموزش دهیم که در حین درس خواندن بتوانند مادری کنند. خود من دوران کارشناسی دو زایمان داشتم. ما مجتهد خانمی داریم که فرزندان زیادی هم به دنیا آورده‌اند. باید این موضوع جا بیفتد که می‌شود هم مادری کرد و هم استعدادهایمان را شکوفا کنیم.

مادران بدانند هیچ زمانی برای شروع دیر نیست

از طرفی ما با مادرانی روبرو هستیم که جمع تحصیل و فعالیت کاری و مادری را بلد نبودند و حالا حس جاماندگی دارند. باید به این فکر غلبه کنند. برای شروع هرکاری هیچ‌وقت دیر نیست. من مراجعه‌کننده‌ای داشتم که می‌گفت من بچه‌هایم دبیرستانی شدند و خودم حسرت درس خواندن دارم. پیشنهاد دادیم حتماً در یک موسسه ثبت‌نام کند و مدرک پیش‌دانشگاهی‌اش را بگیرد. سال بعد کنکور داد دانشگاه قبول شد و درس را ادامه داد. لیسانسش را گرفت. فوق‌لیسانسش را گرفت. چون شاگرداول بود بعد دعوت به کار شد و در حال حاضر استاد همان دانشگاهش شده‌است و بچه‌هایش هم ازدواج کرده‌اند. خودتان باید به خودتان انرژی مثبت بدهید. الآن خیلی وضع نسبت به گذشته فرق کرده و فضا باز شده‌است. تنها باید ما به آن‌ها انگیزه حرکت و انرژی مثبت بدهیم تا جلو بروند.

این قانون را بشناسید: شیطان به شما همیشه وعده فقر می‌دهد

بسیاری از زنان را می‌شناسم که در خیریه‌ها مشغول هستند. آموزش‌های مهارتی می‌دهند. اما متأسفانه عده‌ای تا سن‌شان بالا می‌رود می‌گویند: «دیگر ذهنم کار نمی‌کند.» این درست نیست اگر از ذهن کار بکشید همیشه فعال می‌ماند. بسیاری از خانم‌ها را می‌شناسم که دو سه‌نفری که هم‌عقیده‌ هستند دورهم جمع می‌شوند و در گروه‌های خیریه‌ای فعالیت می‌کنند و خیلی هم به آن‌ها خوش می‌گذرد و وقتی هم به کار می‌افتند خیلی قدرتمند می‌شوند. وقتی موانع را می‌شکنند خیلی‌هایشان تبدیل به غول‌های اقتصادی می‌شوند و انگیزه‌های بزرگی پیدا می‌کنند.

زنان ما همیشه این قانون را بدانند: «الشَّیْطَانُ یَعِدُکُمُ الْفَقْرَ وَیَأْمُرُکُمْ بِالْفَحْشَاءِ وَاللَّهُ یَعِدُکُمْ مَغْفِرَةً مِنْهُ وَفَضْلًا وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ» شیطان ‌همیشه به شما وعده فقر و بی‌چیزی می‌دهد. شیطان مدام در گوش شما می‌گوید نخوردی، نپوشیدی، انجام ندادی و همه‌اش تقصیر فلان چیز و فلان آدم است. حالا بنشین و غصه بخور. مواظب باشید. اسلام می‌گوید شما همیشه می‌توانید.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 12
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 2
  • هومن IR ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    10 6
    شما در حال ترويج فيمينيسم اسلامي هستيد در اسلام حقوق و وظائف زن مشخص است بهترين جا براي زن در اسلام خانه اش است و بهترين كار شوهر داري و تربيت اولاد ؛ حضرت پيامبر ص مي فرمايند جهاد المرأة حسن التبعل ؛ جهاد زن شوهر داري است و همچنين فرمودند : أعظم ما تتقرب المرأة الى ربها قعودها في بيتها ؛ بالاترين درجه نزديكي زن به خدا آن زمان است كه در خانه اش نشسته است ، حالا يك حديث يا روايت بياوريد كه در آن از بيرون رفتن يا كار زن خارج از خانه مدح يا دفاع شده باشد !؟!؟!؟
    • علی IR ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
      2 0
      واقعا متاسفم که عده ای متن بالا رو درست تحلیل نکردند و بدون هیچ مطالعه ای از پاپ کاتولیتک تر شدند حداقل احادیث اهل بیت را کامل بخوانید وبعد قضاوت فمنیسم رو وسط بکشید
  • IR ۱۹:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    6 3
    پی بهتره آموزش خواستگاری رفتن و خرج خانواده رو دادن نیز به خانم ها یاد بدید
  • IR ۲۰:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    7 5
    آیا کار و تحصیل با مادری هیچ منافاتی ندارد؟ آیا واقعاً حیف است که ما جامعه را از استعداد وجود این زن محروم کنیم؟ آیا نویسنده یک فمینیست است که رسما می گوید ما باید این فکر را توسعه بدهیم که درس خواندن با مادری کردن هیچ منافاتی ندارد؟ آیا نویسنده هخود را برای زنان دلسوزتر از خدا و پیامبر تصور کرده است؟ اسلام البته به دلیل برخی موارد استثنایی و اینکه بعضی زنان بی سرپرست چاره ای جز اشتغال بیرون از خانه ندارند آن را بکلی حرام نکرده اما هیچ گاه هم زنان را به کار بیرون از خانه تشویق نکرده است. بر خلاف حرفهای شیک اما توخالی نویسنده حقیقت چیز دیگری است. زنی که مثلا به سر کار می رود تا به قول نویسنده جامعه از وجودش استفاده کند! دچار این مشکلات می شود: اولا در بهترین حالت به دلیل کار خارج از خانه خسته و فرسوده می شود و بعد از بازگشت به خانه دیگر فرصت و حوصله انجام وظایف همسری و مادری را ندارد. ثانیا حضور در مشاغلی که توسط مردان هم قابل انجام است به این معنی است که یک مرد فرصت شغلی خود را از دست می دهد. شغلی که اگر به آن دست می یافت می توانست کسب درآمد کند و نفقه بدهد و تشکیل خانواده بدهد. در نتیه معنای این اشتغال چیزی جز دور تر شدن مرد ها از ازدواج و بی شوهر ماندن همین زنان نیست. ثالثا: وقتی شوهر دید زنش کار می کند خواه ناخواه به فکر استفاده از دسترنج زنش می افتد. به این ترتیب مرد به تدریج تبدیل به فردی بی غیرت می شود که خجالت نمی کشد زن کار کند و او مصرف کند. رابعا: زنی که ساعتهای طلایی و مفید هر روزش به ساعتها مکالمه با مردان نامحرم می گذرد اگر هیچ اتفاق ناشایستی هم رخ ندهد حداقلش این است که با انواع مردها با قیافه های بهتر از شوهرش آشنا می شود. همین مساله او را به تدری نسبت به همسر خودش سرد می کند. ضمن اینکه مردان شاغل هم با دیدن زنان همکارشان به تدری نسبت به همسرشان سرد می شوندو نتیجه این مساله آمار بسیار بالای طلاق در میان زنان کارمند است. خامسا: زن بخواهد یا نخواهد یک موجود قوی از نظر عاطفی و ضعیف از نظر انتزاعی است. در نتیجه اغلب کافیست که به راحتی با ابراز کمترین محبت و علاقه توسط کارفرما یا همکاران مرد خود را ببازد. نتیچه این مساله در بهترین حالت سوء استفاده اقتصادی از زن است که نتیجه آن این است که زنان حاضرند به مشاغلی با درآمد بسیار کمتر تن بدهند.
    • هومن IR ۰۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
      0 2
      مرحبا بناصرنا أحسنت
    • IR ۰۵:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
      0 1
      استعداد زن همان مادرانگی اوست به نحو احسن که درست انجام بگیره ریشه بسیاری از مشکلات را حل می کنه
    • IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
      1 2
      من یک زن خانه دار هستم، باشما صد در صد موافقم، زن روحش لطیف است و کشش کارهای بیرون از خانه رو ندارد شاید سالها کار کند ولی آخر نتیجه ای که عایدش میشود اون چیزی نیست که فکرش رو میکرد زن باید تکیه کند و مرد باید تکیه گاه باشد
  • IR ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    1 1
    با یه دست نمیشه دوتا تا هندونه را برداشت. نمیشه هم خدا را داشت هم خرما را. نمیشه مزایای مجردی و مزایای متاهلی را با هم بخای. هم بخای مادر باشی هم مثل یه دختر مچرد آزاد باشی.به جای این زیاده خواهی ها بیایید به مردم یاد بدید هر چیزی را که انتخاب میکنن مسئولیتش را هم بپذیرن... ...زنی که مادر میشه وظیفه اصلیش مادری کردن است در غیر اینصورت در حق فرزندش کوتاهی کرده
  • IR ۲۳:۴۷ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۴
    2 1
    با همین حرفا زنها رو مرد کردید و ازدواج رو ناممکن و درهای حرام را باز.
  • IR ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
    3 0
    لازم نیست زنان را برای چنین شرایطی آموزش دهید چون دلبل اصلی زنان این است که مسئولیت زن هزار برابر میشود در عوض مرد فقط کار کردن را به عهده دارد ، برای چنین شرایطی باید مردان آموزش ببینند نه زنان که گوشه ای از مسئولیتها رو از دوش زن بردارند.
  • لیلا IR ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
    0 0
    موافقم
  • IR ۰۴:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۵
    2 1
    من به عنوان مادری که شاغل بودم ان هم تدریس که از شغل های دیگه ساعت کار کمتری داشته الان هم بازنشسته شده ام اعلام میکنم بهترین شغل برای یک زن خانه داری است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس