این تنها یک نظریه است اما میتواند دلیل درخشش فوق العاده این جانداران را در زیر نور فرابنفش به خوبی توضیح دهد. اهمیتی ندارد که این جانداران در نور روز چه رنگی داشته باشند، نور فرابنفش رنگدانههای درون پوسته سخت بدن آنها را وادار به درخشش میکند. این ویژگی «فلورسنس» نامیده میشود و هنوز هیچکس نمی داند که چرا عقربها چنین ویژگی دارند. توضیحات از قبیل جذب جفت و یا بازتاب نورهای دریافت شده در طول روز برای توجیه این پدیده ارائه شدهاند. با این همه فسیلهای 430 میلیون ساله از این جانداران نشان میدهد این ویژگی از گذشتههای دور تا به امروز در میان این جانداران رواج داشته است.
محقق دیگری با از بین بردن توانایی فلورسنس در عقربها و پوشاندن چشمهای آنها نشان داد که این جانداران توانایی یافتن سرپناه را در محیطهای باز به کلی از دست میدهند. مطالعهای دیگر نشان داد زمانی که نور سبز رنگ مشابه فلورسنسی که از آنها متساعد میشود به بخشی از بدن این جانداران تابانده میشود، اعصاب موجود در دم آنها فعال میشود.
گفین برای پیشبرد مطالعاتش رفتار بیش از 100 عقرب را در زیر نور فرابنفش، نور سبز و طول موجهای بلندتری که چشم آنها قادر به دیدنشان نبود مورد مطالعه قرار دادند در حالی که بخشی از چشمهای عقربها را پوشانده بودند تا دریابند آیا پوسته خارجی بدن آنها توانایی دیدن را دارند یا نه.
بر اساس گزارش لایو ساینس، برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر درباره این پدیده، گفین به همراه دیگر محققان قصد دارند بدن عقربها را از لایهای ضد فرابنفش پوشش دهند تا تاثیر آن را بررسی کنند، البته این احتمال وجود دارد که این آزمایش طی چند روز عقربها را بکشد.