اخبارویژه

به رغم تاییدات کارشناسی و موافقت مسئولان، صدور مجوز تخریب و نوسازی ساختمان اداره کل یکی از دستگاه های اجرایی در شمال کشور که کاملا فرسوده بوده، اکنون در انتظار تایید هیئت دولت قرار دارد.

سرویس سیاست مشرق- روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

*********

کیهان

پوست خربزه تیم ترامپ زیر پای روحانی


مشاوران غیرامین روحانی، او را روی پوست خربزه‌ای فرستادند که نفوذی‌ها و عناصر وابسته به آمریکا تدارک کرده بودند.


آقای روحانی در گفت‌وگوی تلویزیونی دوشنبه شب در اظهاراتی که هیچ زمینه و توجیه یا همخوانی با متن سخنان وی نداشت، به موضوع رفراندوم و همه‌پرسی اشاره کرد و گفت اگر روزی نیاز به اجرای این اصل شد براساس مقرراتی که قانون اساسی در اصل 59 تعیین کرده، باید به صندوق آراء مراجعه کنیم. اگر مسئله مهم و بسیار در هر حوزه‌ای مطرح شد، اصل 59 پیش‌بینی شده است.


این سخنان در حالی مطرح شد که ظرف یک هفته اخیر، به موازات تشدید بدعهدی‌های دولت آمریکا و تأکید بر اینکه این فشارها باید ایران را پای میز مذاکره بیاورد، برخی عناصر بدسابقه و متهم به همراهی با آمریکا در آشوب نیابتی سال 88، بلافاصله خواستار مذاکره با آمریکا و مدعی رفراندوم شدند.


اظهارات مبهم روحانی در چنین متنی شنیده و منتشر شد. به عبارت دیگر سخنان روحانی، در آمریکا و در نگاه ناظران، حمل بر انفعال روحانی در قبال بدعهدی‌های ترامپ و تسلیم عملی وی در قبال نقض مسلم برجام از سوی آمریکا خواهد شد. بدین ترتیب کسانی که این حرف مبهم را در دهان روحانی گذاشتند، عملاً دست او را در مقابل اروپا و آمریکا بستند و او در موضع ضعف مضاعف با وجود زیرپا ماندن برجام قرار می‌گیرد.


از طرف دیگر باید عنایت داشت که موضوع مبهم یا غیرقابل حلی وجود ندارد که بخواهد سناریوی انحرافی رفراندوم پیش کشیده شود. سرانجام مذاکره با آمریکا و وسوسه واگذاری امتیازهای بزرگ در ازای دریافت امتیاز، عملاً به کلاهبرداری بزرگ آمریکا منتهی شده و این چیزی نیست که بخواهد با سوژه نفوذی‌ها مورد تشکیک و تردید قرار گیرد. بنابراین هیچ وجهی ندارد در حالی که طرف کلاهبردار علناً بر بی‌چشم و رویی و خباثت و خیانت خویش اصرار می‌ورزد- و پنهان هم نمی‌کند- چنین القا شود که مذاکره با همین طرف، کمترین اعتبار و موضوعیتی دارد.


با این وجود آنچه در عمل اتفاق افتاد این بود که جریان نفوذی وابسته به سرویس‌های جاسوسی بیگانه، ابتدا زمزمه رفراندوم مذاکره را که عملاً به مفهوم صفر کردن اعتراض‌ها و انزجارها درباره خیانت مسلم دولت ترامپ است، مطرح کردند و سپس رئیس‌جمهور را به نحوی روی این پوست خربزه هل دادند که بوی ناتوانی و انفعال و موضع ضعف دولت در برابر فشارهای آمریکا را بدهد (حتی اگر آقای روحانی قصد داشت خلاف این را نشان دهد).
با این وصف باید در دولت بررسی شود که چه کسانی این مشورت مسموم را به آقای روحانی داده‌اند و آنها واقعاً طرفدار روحانی هستند یا ترامپ؟!


و بالاخره اینکه اگر واقعاً بنابر کسب نظرات مردم است چرا بی‌تدبیری‌های دولت در 3 برابر کردن قیمت ارز پس از برجام یا هدر دادن 30 میلیارد دلار ظرف چند ماه گذشته را به اقتراح مردم نمی‌گذارند؟!



تسهیل تجارت یعنی ممانعت از افتتاح حتی یک حساب بانکی در انگلیس؟!


روزنامه ایران از قول معاون وزیر خارجه انگلیس نوشت: تسهیل تجارت با ایران دغدغه اروپاست.


روزنامه ایران سخنان دروغین و خلاف واقع سایمون مک دونالد را در تیتر بزرگ و اصلی صفحه اول خود جای داد. وی درباره این سؤال که انگلیس به عنوان یکی از کشورهای طرف برجام، فارغ از تلاش‌های جمعی اروپا چه تلاشی برای حفظ منافع اقتصادی ایران در چارچوب توافق هسته‌ای داشته است؟ گفت: انگلیس به همراه شرکای اروپایی خود در حال انجام اقدامات لازم برای مدیریت گام‌های بعدی بوده است. این موضوع برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است، چرا که با اینکه در حال خروج از اتحادیه اروپا هستیم، می‌خواهیم نشان دهیم که همچنان می‌توانیم با شرکای خود در مورد مسائل کلیدی سیاست خارجی، که یک مثال اصلی آن حفظ برجام است، همکاری تنگاتنگی داشته باشیم. بنابراین، حفظ برجام تنها دلمشغولی و کار انگلیس نیست، بلکه موضوع و پروژه اروپا نیز هست.


با امضای برجام، اروپایی‌ها یک تعهد را پذیرفته‌اند که در مقایسه با یک آرمان از اهمیت و حساسیت بالاتری برخوردار است.


وی همچنین مدعی شده «مقام‌های ایرانی بابت اینکه اروپایی‌ها در موضوع برجام، راه خود را از آمریکا جدا کرده، قدردان هستند»!


اظهارات معاون وزیر خارجه انگلیس در حالی است که بنا بر تصریح سال گذشته دکتر ظریف، ایران پس از برجام حتی نتوانست یک حساب بانکی در آن کشور باز کند. در حقیقت دولت انگلیس در عرصه کارشکنی و محروم کردن ایران از مزایای حداقلی برجام، در کنار آمریکا ایستاد. به همین دلیل هم، حتی پس از اعلام خروج ترامپ از برجام و رسمی شدن نقض برجام، انگلیسی‌ها حتی یک قطعنامه برای محکومیت اقدام آمریکا به شورای امنیت نبردند.


گفتنی است ادعای دغدغه‌مندی اروپا برای تسهیل تجارت با ایران در حالی است که آخرین بار، آقای ظریف در سفر به مونیخ آلمان با مشکل تأمین سوخت هواپیمایش مواجه شد و مسئله از طریق مداخله اضطراری وزارت دفاع آلمان حل گردید!



FATF را ولش کن درباره رانت 8 میلیارد دلاری حرف بزن!


عضو اولین هیئت مدیره شرکت نفتی و رانتی پتروپارس می‌گوید صاحبان ثروت‌های بادآورده از شفافیت و تصویب FATF هراس دارند.


صفایی‌فراهانی در گفت‌وگو  با ایرنا که از سوی روزنامه‌های زنجیره‌ای بازنشر شده می‌گوید: مشکلاتی که امروز در کشور می‌بینیم ناشی از عملکرد پنج سال اخیر نیست. این مشکلات به دلیل اقدامات پیوسته و طولانی است که امروز آثار خود را نشان داده. در اقتصاد هم وضع همین است. امنیت سازمان ملل علیه ایران به حداکثر رسیده بود، من اعتقاد داشتم که همه مشکلات کشور ناشی از تحریم نیست. مشکلات کشور ناشی از ناتوانی مدیران و سیاست‌های غلط است. بیش از 70 درصد مشکلات مربوط به این بخش بوده و حداکثر 30 درصد به تحریم‌ها بازمی‌گشت.


وی در این مصاحبه با ژست قانونگرایی، از موضع دغدغه برای مشکلات اقتصادی حرف زده و خواستار اصلاحات ساختاری شده است. عضو حزب منحله مشارکت می‌گوید: برخی از کسانی که امروز به قدرت و ثروت دسترسی دارند، مخالف شدید هر نوع قانون‌گرایی هستند. با هر نوع قانون‌گرایی مقابله می‌کنند. کما اینکه در زمان دولت خاتمی، هر 9 روز یک بحران برای دولت درست می‌کردند. الان هم هر روز یک بحران برای دولت روحانی درست می‌کنند.
وی همچنین گفت: موضوع FATF امروز بهانه‌ای برای حمله به دولت و به هم ریختن فضای اقتصادی است. در حالی که مسئله پولشویی مسئله دولت نیست و یک مسئله کاملا ملی است. کانون‌های فساد در مجارستان، چک و لهستان و غیره بعد از فروپاشی 1990 وجود داشت. یعنی مافیای قدرت و ثروت در آنجا هم دست بالا را داشت اما آنها توانستند با اصلاحات قانونی آن مافیا را کنار بزنند و ایجاد اشتغال و تولید ثروت ملی کنند.


یادآور می‌شود صفایی‌فراهانی در دوره اصلاحات عضو هیئت مدیره شرکت نفتی پتروپارس با حضور کسانی چون بهزاد نبوی بود؛ شرکتی که به مدد رفاقت با سران دولت وقت، توانست قانون برگزاری مناقصه برای انجام پروژه‌های بزرگ در پارس‌جنوبی را دور بزند و چند فاز  مجموعا به ارزش 7-8 میلیارد را در وضعیتی شبه رانتی تصاحب کند. آن زمان هیئت مدیره مذکور، پتروپارس را به شکل شرکتی که نه پاسخگوی تکالیف دولتی است و نه خصوصی، درآورده بودند و حتی اعتراض اصلاح‌طلبانی مانند علی‌اکبر محتشمی‌پور رئیس‌ فراکسیون 220 نفره اصلاحات در مجلس ششم را موجب شدند.


علی‌اکبر محتشمی‌پور رئیس فراکسیون دوم خرداد در مجلس ششم ضمن اعتراض به وزیر نفت(زنگنه) در مرداد سال 1380 گفت «فاجعه در وزارت نفت در حال وقوع است... موضوع تاسف‌برانگیز عدم اطلاع‌رسانی درباره قراردادهای نفتی است. قرارداد در مورد شرکت پتروپارس یکی از موارد بی‌توجهی وزارت نفت، این اقدام خارج از کنترل دولت و مجلس و سایر دستگاه‌های نظارتی بوده و این واگذار کردن شبهه‌انگیز است.»
البته آقای محتشمی‌پور چنان تحت فشار مافیای نفتی قرار گرفت که چند روز بعد در پی اصرار خبرنگاران برای توضیحات بیشتر گفت «من دیگر در این باره مصاحبه نمی‌کنم. هر که را اسرار حق آموختند- مهر کردند و دهانش دوختند!»


رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز 3 شهریور 1380 تصریح کرد: «در بازرسی از بخش خصوصی شرکت پتروپارس، متأسفانه تخلفات حقوقی عدیده‌ای مشاهده کردیم... شرکت ما توان مالی نداشته ولی شورای اقتصاد به آن پروژه واگذار کرده است. در معاملات و واگذاری‌ها به این شرکت، به جای دریافت تضمین‌های قانونی، به یادداشت‌های معمولی بسنده شده است. در این خصوص اعضای هیئت مدیره باید در محاکم قضایی پاسخ بدهند».


موضوع از این قرار بود که در یک رانت هنگفت و به واسطه دور زدن قانون برگزاری مناقصه، قراردادهایی به ارزش حدود 8 میلیارد دلار در فازهای 1 و 6 و 7 و 8 پارس جنوبی به شرکت  پتروپارس واگذار شده بود حال آن که از یک‌سو این شرکت به جای ایران در لندن به ثبت رسیده بود، و از سوی دیگر به لحاظ حقوقی وضعیت بی‌ سر و سامان و «شترمرغی» داشت.


بسیاری از نمایندگان دوم خردادی مجلس از مناطق نفت‌خیز جنوب نظیر آقایان (مرحوم) رشیدی، کهرام، میدری و... به روند واگذاری غیرشفاف قراردادهای اقتصادی اعتراض داشتند.


یادآور می‌شود سازمان بازرسی تخلفات عدیده در مدیریت شرکت پتروپارس و برخی قراردادهای واگذار شده در آن دوره را احراز کرد.
 


اعتماد: حتی یک اقتصاددان در کابینه روحانی نیست


یک روزنامه حامی دولت تصریح کرد حتی یک اقتصاددان هم در کابینه روحانی وجود ندارد.


روزنامه اعتماد از قول حجت‌الله میرزایی معاون وزیر کار دولت یازدهم نوشت: اعتماد عمومی به دولت یکی از مهم‌ترین لوازم اداره کشور به شمار می‌رود. اما درحالی که فضای حاکم بر سیاست خارجی بر مشکلات اقتصادی افزوده دولت برای گفت‌وگو با مردم و تشریح وضعیت موجود و بیان برنامه‌هایش برنامه مشخصی ندارد. البته به طور مشخص دولت دوازدهم از ابتدا دچار لکنت زبان بوده و این وضعیت در ماه‌های اخیر بیش از پیش نمایان شده است. فقدان فضای ارتباطی قوی موجب شده تا اعتماد عمومی لطمه ببیند و بازسازی این اعتماد کار نسبتا دشواری است. یعنی مردم باورشان این است که دولت با ترکیب فعلی نمی‌تواند آثار و پیامدهای فضای سیاست خارجی را بر اقتصاد، مدیریت، کنترل و کاهش دهد.


این احساس هم ناشی از این است که به اعتقاد من دولت دوازدهم یک دولت گریزان از گفت‌وگو بوده و در برابر تحولات داخلی و خارجی رفتاری انفعالی از خودش بروز داده است. این رفتار انفعالی در کنار مقاومت در برابر پیشنهادهای خیرخواهانه و سطح پایین دانش در بخش اقتصادی دولت موجب شده تا اتخاذ «سیاست خوب» به تاخیر بیفتد.


ناکارآمدی تیم اقتصادی دولت بارها از زبان افراد دلسوز مطرح شده اما به نظر می‌رسد ملاحظات شخصی و ... اغماض رئیس‌جمهور در برابر برخی اعضای دولت موجب شده تا ترمیم کابینه به تعویق بیفتد یا به کندی پیش برود. ترکیب تیم اقتصادی دولت به تعبیر برخی در ٧٠ سال گذشته بی‌سابقه بوده زیرا در کابینه حتی یک اقتصاددان هم حضور ندارد. دولت نیازمند یک تیم متخصص و یکدست است که توانایی طراحی برنامه‌های خاص برای شرایط خاص را داشته باشند. در صورتی که رئیس‌جمهوری این تغییرات را هرچه زودتر قطعی کنند و در بیانیه‌ای به اطلاع مردم برسانند گام اول بازسازی اعتماد اجتماعی را خیلی محکم بر می‌دارند. البته مقصود من از تغییرات لزوما آن چیزی نیست که برخی منتقدان دولت مدنظر دارند بلکه منظور دعوت به کار از افرادی است که با هدف افزایش توانمندی دولت و کاهش آسیب‌هایی که در شرایط جدید به مردم تحمیل می‌شود؛ به همکاری فراخوانده می‌شوند.


دومین اقدام دولت در شرایط فعلی باید معطوف به خروج از انفعال ارتباطی باشد. مجموعه مدیران ارشد دولت باید با بدنه عمومی گفت‌وگو کنند و برنامه‌های‌شان را توضیح دهند و در برابر انتقادها هم پاسخگو باشند. اتخاذ چنین رویکردی می‌تواند لکنت زبان کنونی دولت را اصلاح کند و به تقویت آرامش اجتماعی منجر شود. سکوت و انفعال اما به تعمیق بی‌اعتمادی می‌انجامد.
 


آقای ربع پهلوی! شما بیشتر به درد تاکسیدرمی می‌خورید


فسیل‌هایی مانند رضا ربع پهلوی بیشتر به درد تاکسیدرمی می‌خورند.


داریوش سجادی همکار سابق نشریات اصلاح‌طلب با اشاره به دم تکان دادن‌های اخیر رضا ربع‌پهلوی نوشت: آقای رضا پهلوی - حالم از بوی گند نظام سلطنتی بابات و بابابزرگت به هم می‌خوره! این که در قرن 21 هنوز فسیل‌هایی باشن که شاخص مشروعیت یک حکومت رو در «اسپرم اعلی‌حضرت» و انتقال آن سلطنت را ازطریق انتقال همان «اسپرم» به صلب «آقازاده اعلی‌حضرت» فلسفه‌بافی می‌کنند! چنین فسیل‌هایی قبل از سلطنت شایسته تاکسیدرمی‌اند! وجود شما توهین به شعور بشریته!


امیراصلان ‌افشار رئیس دفتر تشریفات شاهنشاهی در خاطراتش می‌نویسد: درون اتاق کارم نشسته بودم ناگهان شاه وارد اتاق شد و روی صندلی ارباب رجوع نشست و من تعجب کردم و گفتم اعلی‌حضرت چه اتفاقی افتاده؟ گفت سفیر آمریکا الان دفتر من بود و گفت من باید برم!


ظاهرا نوکری در خاندان پهلوی هم ژنتیک است و هم ژنریک! پدربزرگ را انگلیس بر تخت سلطنت نشاند! و بموقع هم از صندلی برداشت! پدر را آمریکا در کودتای 32 به سلطنت برگرداند و به موقع هم امریه خروج برایش صادر کرد!
آخرین باقیمانده این سلطنت منقرض شده نیز تا ریاض می‌رود و در رویای بازتولید سلطنت دست تکدی مقابل حکام سعودی دراز می‌کند و 40 میلیون دلار «پول توجیبی» می‌گیرد!

خراسان

دستور روحانی به صدا و سیما برای آگاه سازی مردم


بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور به رئیس سازمان صدا و سیما، تاکید شده با توجه به مصوبه مردادماه شورای عالی هماهنگی اقتصادی، رسانه ملی در کنار اتاق بازرگانی ایران و دیگر تشکل های اقتصادی موظف خواهد بود اقدامات لازم را در خصوص اطلاع رسانی و آگاه کردن مردم و بخش خصوصی درباره واگذاری طرح های نیمه تمام عمرانی به اشخاص غیردولتی با هماهنگی ستاد تبلیغاتی تشکیل شده در این خصوص، انجام دهد.


مسئولانی که اجازه یک تخریب و نوسازی هم ندارند


بررسی های کارشناسان یک نهاد نظارتی نشان می دهد به رغم تاکیدات و برنامه ریزی صورت گرفته برای اعطای اختیارات به مدیران اجرایی استان ها در سال های گذشته، همچنان برخی تاییدات و مجوزهای ساده، نیازمند گذراندن سیر طولانی و زمانبر است به گونه ای که به عنوان مثال، به رغم تاییدات کارشناسی و موافقت مسئولان مختلف، صدور مجوز تخریب و نوسازی ساختمان اداره کل یکی از دستگاه های اجرایی در شمال کشور که کاملا فرسوده و غیرقابل استفاده بوده، اکنون در انتظار تایید هیئت دولت قرار دارد.       

ایران

توهم فروپاشی نظام ایران

خبر اول اینکه،  «دنیل لاریسون» ستون نویس نشریه امریکن کانسرواتیو که پیرامون موضوعات مرتبط با ایران قلم می‌زند در تحلیلی به روابط ایران و امریکا پرداخته و نوشته است: متأسفانه امروزه امریکایی‌های اندکی واقعیت‌های ایران را می‌دانند و در نتیجه اسیر تبلیغات‌ منفی می‌شوند که این کشور را در وجهی منفی به تصویر می‌کشند. به‌گزارش تابناک، به نوشته وی در مواردی مثل شوروی و کوبا و کره شمالی، امریکا با قبول این واقعیت که حکومت‌های این کشورها مستحکم بوده و قرار است تا مدت ها بر سر کار باشد، اقدام به عادی‌سازی روابط با این کشورها کرد. نظام فعلی در ایران با وجود مشکلات و مصائبی که دارد، به نظر می‌رسد برای آینده‌ای قابل پیش‌بینی همچنان برقرار باشد.وی افزوده است: اجتناب از تعامل برابر و صادقانه با ایران، واشنگتن را به هیچ جایی نمی‌رساند و اصرار بر اینکه نظام ایران در حال فروپاشی است، تنها و تنها امریکا را در مسیر یک رویارویی قرار می‌دهد که برای هر دو ملت فاجعه بار خواهد بود.

بولتون: ایرانی‌ها بیایند ترامپ مایل به مذاکره است

خبر دیگر اینکه،مشاور امنیت ملی امریکا در واکنش به اظهارات رئیس جمهوری کشورمان پیرامون مذاکره ایران و امریکا گفت: «اگر ایرانی‌ها به معنای واقعی خواهان گفت‌وگو هستند من فکر می‌کنم که رئیس جمهوری امریکا نیز مایل به این کار است». به‌گزارش ایسنا، جان بولتون افزود: «اجازه دهید ببینیم آیا این یک پیشنهاد واقعی است یا بیشتر یک پروپاگانداست». او همچنین مدعی شد تحریم‌های یک جانبه واشنگتن تاکنون نیز تأثیر عمده‌ای داشته است.

انتقادات نقیب‌زاده از سیاست خارجی در سیما

شنیدیم که،  احمد نقیب‌زاده استاد علوم سیاسی در یک برنامه تلویزیونی سخنان متفاوتی در حوزه سیاست خارجی به زبان آورد.


به‌گزارش عصر ایران، او در این برنامه سیاست‌های منطقه‌ای و تصور گسترش نفوذ را به باد انتقاد گرفت و گفت: دوران امت‌سازی گذشته و عصر، عصر دولت‌های ملی است و هر که سودایی فراتر از دولت ملی داشته باشد به نتیجه نخواهد رسید. استاد دانشگاه تهران، افزود: نمی‌خواهم بگویم سیاستگذاران ما در چنین آرزویی هستند ولی نباید این تلقی ایجاد شود و تصور کنیم می‌توانیم «جهان اسلام» را متحد کنیم و بر آن تأثیر بگذاریم چرا که به عکس جهان اسلام امروز متشتت‌تر از همیشه در کل تاریخ است.وی گفت: درحالی که ما باید از استقلال کردستان عراق حمایت می‌کردیم اما از موضع دولت عراق حمایت کردیم. اما این کردستان عراق است که هم ریشه و هم فرهنگ ماست و هیچ گاه ما را رها نمی‌کند. ما باید سراغ آسیای مرکزی و قفقاز می‌رفتیم و برویم. ما به سوریه و عراق چکار داریم؟ حالا از حزب‌الله لبنان به خاطر شیعه بودن‌شان حمایت کنیم باز یک حرفی ولی بقیه جاها فقط هزینه می‌کنیم و بعد هم ما را بیرون می‌گذارند.

نتانیاهو: اروپا مذاکره با ایران را متوقف کند

با خبر شدیم که، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ضمن استقبال از تصمیم ترامپ در بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران از اتحادیه اروپا خواست مذاکره با تهران را متوقف کرده به امریکا بپیوندد.به گزارش فارس، بنیامین نتانیاهو در یک پیام ویدئویی گفت: من از ترامپ و دولت امریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران قدردانی می‌کنم. این یک لحظه مهم برای اسرائیل، برای امریکا و همه جهان است و باعث می‌شود ایران رفتارهای تهاجمی در منطقه و تسلیح کردن خود را متوقف کند. من از کشورهای اروپایی نیز می‌خواهم به این حرکت بپیوندند، اکنون زمان آن است که مذاکره را متوقف کنند.

مدیرمسئول روزنامه بامداد جنوب آزاد شد

دست آخر اینکه، وکیل «کریم جعفری» مدیرمسئول روزنامه بامداد جنوب گفت: با پیگیری‌های انجام شده اجرای حکم محکومیت قضایی موکلم به تعویق افتاد و نامبرده که صبح دیروز بازداشت شده بود، آزاد شد.وی درگفت‌وگو با ایرنا افزود: در پی شکایت سال گذشته یکی از اعضای شورای اسلامی شهر برازجان مبنی بر نشر اکاذیب در فضای مجازی از جعفری، به موجب حکم شعبه چهار دادگاه تجدید نظر بوشهر وی به 2 سال حبس محکوم شد.

آرمان

سفر امیر کویت به تهران

سفیر ایران در کویت از دعوت امیر کویت برای سفر به تهران خبر داد. علیرضا عنایتی گفت: از شیخ‌صباح‌الاحمد جابر الصباح برای مشارکت در سومین دور اجلاس گفت‌وگوی همکاری‌های آسیایی که قرار است 13 تا 15 اکتبر (21 تا 23 مهر) در تهران برگزار شود دعوت کرده است. وی افزود:‌ «روابط سیاسی و اقتصادی میان ایران و کویت به‌طور عادی دنبال می‌شود و مسئولان دو کشور با یکدیگر در حوزه‌های مختلف مشورت دارند. همچنین تهران و کویت روابط متقابل و همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دارند.»

تشکیل شعب ویژه جرائم اقتصادی

رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: شعب ویژه در دادسرا و دادگاه‌های بدوی و تجدیدنظر تهران جهت رسیدگی به پرونده‌های جرائم اقتصادی اخیر تشکیل می‌شود. غلامحسین اسماعیلی اظهار کرد: حسب تأکیدات ریاست محترم قوه قضائیه در سراسر کشور و به‌ویژه در استان تهران با رسیدگی قاطع، قانونی و سریع به پرونده‌های مربوط به مفاسد اقتصادی نقشه‌های پلید بدخواهان داخلی و خارجی را بی اثر نماییم. لذا با توجه به تدابیر متخذه از جمله تعیین شعب و قضات ویژه در سطوح مختلف قضایی اعم از دادسرا، دادگاه‌های کیفری یک و دو، دادگاه انقلاب و محاکم تجدیدنظر، به هموطنان شریف، بصیر و انقلابی، این نوید را می دهم که به پرونده‌های مفاسد اقتصادی به صورت ویژه رسیدگی شده و حسب مورد نیز به نحو مستمر اطلاع رسانی لازم از سوی مبادی ذیربط صورت خواهد گرفت.

روایت دیدار فرماندار کرج با خانواده اوتادی

فرماندار کرج از دیدار مسئولان استان البرز با خانواده رضا اوتادی جوان کرجی که در اغتشاشات روز جمعه توسط عوامل ناشناس کشته شد خبر داد. سیروس شفقی گفت: صبح شنبه به همراه حجت‌الاسلام کریمی امام‌جماعت مسجد محل سکونت مرحوم، عزیز اکبریان نماینده مردم کرج در مجلس و خیرالله ترخانی سرپرست معاونت سیاسی استانداری البرز برای عرض تسلیت در منزل پدری رضا اوتادی حضور یافتیم. پدر مرحوم اوتادی با اشاره به اینکه خانواده ما پایبند به‌نظام و انقلاب هستند، تأکید کرد: مراجع قضایی و امنیتی بررسی‌هایشان را تا شناسایی و دستگیری قاتل فرزندش ادامه دهند.

خودی و غیرخودی را از بین ببریم

نماینده نقده در مجلس گفت: اگر به فکر توسعه و تعالی این سرزمین هستیم باید همگی در کنار هم باشیم و برای هم دلسوزی کنیم؛ دایره تنگ خودی و غیرخودی را از بین ببریم. عبدالکریم حسین‌زاده با اشاره به اعتراضات دی ماه سال گذشته، افزود: از آن زمان تاکنون شاهد اعتراضاتی در کشور هستیم و مشخص نیست مسیر آن به کجا ختم می‌شود. متاسفانه رویکردمان در مقابل اعتراضات در سنوات گذشته به رسمیت نشناختن آن بوده است؛همگی می‌دانیم که مردم نسبت به وضعیت معیشتی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی اعتراض دارند و زمانی که ما خودآگاه یا ناخودآگاه این اعتراض‌ها را به بیرون از کشور و مرزها ارتباط دهیم مفهوم واقعی آن این است که معترضان را ندیدیم. وی اضافه کرد: درحالی که باید معترضان را دید و اگر دلسوز نظام و انقلاب هستیم در چارچوب قانون اساسی نسبت به اعتراضات آنها چاره اندیشی کنیم.

مخالفت مجلس با تحقیق و تفحص از شهرداری

نمایندگان مجلس دیروزبا تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه ساخت و ساز و مدیریت نمایشگاه شهر آفتاب، نحوه تغییر کاربری‌ها و واگذاری املاک شهرداری تهران به وی‍ژه بوستان مادر مخالفت کردند. تقاضای تحقیق و تفحص جمعی از نمایندگان از نحوه ساخت و ساز و هزینه‌ها و مدیریت نمایشگاه شهر آفتاب، نحوه تغییر کاربری‌ها و واگذاری املاک شهرداری تهران به وی‍ژه بوستان مادر در دستور کار جلسه علنی سه شنبه مجلس قرار گرفت. این تقاضا 105 رای موافق، 83 رای مخالف و چهار رای ممتنع از مجموع 226 نماینده حاضر را کسب کرد و به تصویب نرسید از این رو این تقاضا از دستور کار مجلس خارج شد.

تکذیب ارسال قطعات موشکی از لندن به ایران

سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن ادعای روزنامه «ایونینگ استاندارد» درباره ارسال محموله قطعات موشکی از فرودگاه هیثرو به مقصد ایران را شدیداً تکذیب کرد و آن را یک گزارش بی‌پایه و اساس و جنجال‌سازی رسانه‌ای مغرضانه خواند. درنامه سفارت ایران به سردبیر روزنامه یادشده، بااشاره به اینکه ادعای مذکورساختگی و دست‌کاری خبری است درخواست شده آن روزنامه از تکرار ادعاهای کلیشه‌ای و دروغ، که هدف آن‌ها توسعه ایران ستیزی است، اجتناب نماید.ایونینگ استاندارد پنج روز پیش درگزارشی به نقل ازنیروهای مرزی انگلیس مدعی شدکه دربازرسی از یک محموله در فرودگاه هیثرو لندن، قطعه‌ای پیداکرده‌اند که قرار بوده به ایران ارسال شود و می‌توانسته در برنامه موشکی مورداستفاده قرار گیرد.

تخلف ساخت ۲۱۷ هزار مترمربع «ایران مال»

شهردار منطقه ۲۲ تهران با بیان اینکه بازار موسوم به «ایران‌مال» هفت پروانه گرفته است گفت: این پروژه ۲۱۷ هزار مترمربع با هفتمین پروانه ساخت خود اختلاف دارد که ناشی از توسعه و تبدیل در آن است. علی نوذرپور افزود: این پروژه حدود ۲۷ هزار مترمربع به معبر چهارباغ که در تملک آن‌ها نیست تعرض داشته و از این تملک به عنوان کارگاه استفاده می‌کردند که باید تخلیه کنند. وی اضافه کرد: ایران مال سه هزار و ۹۰۰ مورد کسری پارکینگ دارد و مکلف است پارکینگ مورد نیاز را تامین کند. وی با اشاره به اینکه پرونده این پروژه اردیبهشت امسال به کمیسیون ماده صد ارجاع شد گفت: بر اساس پیگیری‌ها رای این پروژه هفته آینده توسط کمیسیون ماده صد صادر می‌شود.

استاندار سابق کرمان شایعه دستگیری اش را رد کرد

استاندار سابق کرمان با رد شایعه دستگیری اش گفت: همه این مطالب کذب است و نمی‌دانم چه کسانی و با چه هدفی به دنبال شایعه پراکنی هستند. علیرضا رزم حسینی در خصوص انتشار خبری مبنی بر «دستگیری استاندار سابق کرمان و چند تن از همکارانش به جرم قاچاق و فساد اقتصادی هنگام فرار از کشور» در برخی رسانه‌ها اظهار کرد: این مطلب شایعه است و امروز و روزهای گذشته در جلسات متعددی با حضور چهره‌های ملی در تهران شرکت کرده‌ام. وی با بیان اینکه اکنون در منزل تهران مشغول مطالعه هستم، افزود: همه این مطالب کذب است و نمی‌دانم چه کسانی و با چه هدفی به دنبال شایعه پراکنی هستند و خدا ان‌شاءا... همه را هدایت کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • سلام IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۷
    4 0
    شما میخوای نظارت کنی بر مسائل پولی کشور لازم نیست اطلاعات کشور رو بدی به دشمنان این آب و خاک. به فرمایش رهبری برین قوانین درست و محکم در مجلس خودمون تصویب کنید و ارگان های نظارتی و بازرسی و قضایی در کشور رو قوی کنین این راهشه.بعضی وقتا آدم شک می کنه که این افراد مغز هم دارن یا همش نخاعه.
  • IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۷
    2 0
    محتشمی‌پور رئیس فراکسیون دوم خرداد در مجلس ششم ضمن اعتراض به وزیر نفت(زنگنه) در مرداد سال 1380 گفت «فاجعه در وزارت نفت در حال وقوع است... موضوع تاسف‌برانگیز عدم اطلاع‌رسانی درباره قراردادهای نفتی است. قرارداد در مورد شرکت پتروپارس یکی از موارد بی‌توجهی وزارت نفت، این اقدام خارج از کنترل دولت و مجلس و سایر دستگاه‌های نظارتی بوده و این واگذار کردن شبهه‌انگیز است
    • IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۷
      3 0
      البته آقای محتشمی‌پور چنان تحت فشار مافیای نفتی قرار گرفت که چند روز بعد در پی اصرار خبرنگاران برای توضیحات بیشتر گفت «من دیگر در این باره مصاحبه نمی‌کنم. هر که را اسرار حق آموختند- مهر کردند و دهانش دوختند!
  • IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۷
    0 0
    «دنیل لاریسون» ستون نویس نشریه امریکن کانسرواتیو که پیرامون موضوعات مرتبط با ایران قلم می‌زند در تحلیلی به روابط ایران و امریکا پرداخته و نوشته است: متأسفانه امروزه امریکایی‌های اندکی واقعیت‌های ایران را می‌دانند و در نتیجه اسیر تبلیغات‌ منفی می‌شوند که این کشور را در وجهی منفی به تصویر می‌کشند
  • IR ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۷
    2 0
    واقعیت‌های ایران این است که ملتی تن پرور و خوش گذران و هوس بازهستند که دوست دارند بدون تلاش و کار به همه خوشی ها برسند
  • IR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۷
    0 0
    روحانی دنبال ملاقات با ترامپ است و همین روحیه است که همه چیزش را به باد می دهد
  • IR ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۷
    0 0
    نخست وزیر عراق گفته که «با بی میلی تحریم‌های آمریکا را اجرا خواهد کرد!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس