کد خبر 878139
تاریخ انتشار: ۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۰
پوتین و نتانیاهو

مقام‌های صهیونیستی روز پنجشنبه گفته‌اند نخست‌وزیر این رژیم پیشنهاد رئیس‌جمهور روسیه برای دیدار با رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در مسکو را رد کرده است.

به گزارش مشرق، منابع خبری روز پنجشنبه گزارش داده‌اند «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پیشنهاد «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه برای میزبانی نشستی در مسکو بین نتانیاهو و «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی را رد کرده است. 

بیشتر بخوانید:

موضع‌گیری یهودیان جهان علیه تصویب رسمی نظام آپارتاید در کنیست اسرائیل

«آکسیوس» به نقل از مقام‌های صهیونیست نوشت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به این دلیل این پیشنهاد را رد کرده که نمی‌خواسته در «طرح صلح خاورمیانه‌ای» رئیس‌جمهور آمریکا اخلال ایجاد کند. 

«طرح صلح» ترامپ که به «معامله قرن» معروف شده، طرحی مورد حمایت عربستان سعودی است که کاخ سفید قصد دارد آن را به عنوان نقشه‌راهی برای ایجاد سازش میان رژیم صهیونیستی و فلسطینی‌ها پیشنهاد دهد.  

از این طرح به دلیل یکجانبه بودن و  اینکه بیش از حد به نفع رژیم صهیونیستی تنظیم شده انتقاد به عمل آمده است. 

بر اساس جزئیاتی که از «معامله قرن» در رسانه‌ها منتشر شده در این طرح رژیم صهیونیستی به خروج از شهرک‌های کرانه باختری و پیرامون قدس ملزم نمی‌شود. 

محور اصلی معامله قرن را توافق بر اساس تشکیل دو کشور و ادعای کاخ سفید بر دیکته نکردن چیزی به هیچ کدام از دو طرف تشکیل می‌دهد.

مطلبی که روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» چندی پیش با عنوان «ویژگی‌های نیمه‌ی نهایی معامله قرن»  پیش منتشر کرد حاکی از تایید موضع عمومی اسرائیل در اعطای یک منطقه و نه یک کشور  به فلسطینیان است؛ موضعی که اسحاق رابین، نخست وزیر اسبق اسرائیل در اکتبر ۱۹۹۵ در آخرین نطق خود برابر کنست [پارلمان] و هنگام ارائه دومین توافق اسلو نشان داد و تاکید کرد که اسرائیل از منطقه «اغوار» فلسطین هرگز عقب‌نشینی نخواهد کرد.

بر اساس گزارش هاآرتص، جزئیات طرح ترامپ، معروف به معامله قرن، نشان می‌دهد که ایالات متحده قصد دارد روستای «ابو دیس» در شرق بیت المقدس را به عنوان پایتخت فلسطین پیشنهاد بدهد و در مقابل اسرائیل از سه یا پنج روستای فلسطینی اطراف قدس عقب‌نشینی کند که توسط  کابینه‌های رژیم اشغالگر به منطقه تحت نفوذ شهرداری قدس پس از اشغال در سال ۱۹۶۷ افزوده شده بود.

در همین حال بخش قدیمی قدس تحت حاکمیت اسرائیل باقی خواهد ماند و به گفته «عاموس هرئیل»، گزارشگر هاآرتص، ترامپ در طرح خود پیشنهادهایی برای عقب نشینی اسرائیل از شهرک‌های موجود یا تخلیه شهرک‌هایی که پرت و جدا خوانده می‌شود هم ندارد  و خبری از عقب نشینی از مجتمع‌های بزرگ مسکونی نظیر آرئیل و جنوب نابلس و شهرک‌های غوش عتصیون در نزدیکی بیت لحم و شهرک‌های معالیه ادومیم نیست.

طرح ترامپ همچنین منطقه اغوار فلسطین را تحت حاکمیت رژیم اشغالگر نگاه داشته و شامل تشکیل کشور فلسطینی خلع سلاح شده است که ارتش یا سلاح سنگینی ندارد.

ارائه طرح بازسازی غزه در معامله قرن

با وجود اینکه این پیشنهادها کاملا از سوی فلسطین مردود است و تشکیلات خودگردان همچنان از ورود به مذاکرات تحت نظارت آمریکا اجتناب می‌کند به این دلیل که این کشور در مناقشه فلسطین و اسرائیل بی طرف رفتار نمی‌کند،  اما آمریکا با همکاری آشکار کشورهای محور موسوم به «محور سنی میانه رو» ( بنا به تعبیری که نخست وزیر اسرائیل به کار می‌برد) اخیرا و به دنبال احتمال تشدید تنش در مرز با نوار غزه و وخامت اوضاع انسانی در این منطقه به تکاپو افتاده تا معامله قرن را از در ارائه کمک‌های انسانی به غزه پیش ببرد، به گونه‌ای که حمایت مالی این پروژه از سوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و با تزریق نیم میلیارد دلار در مرحله نخست اجرای پروژه صورت گیرد.

این پروژه شامل آبادانی و بازسازی زیرساخت‌های غزه و بخصوص در زمینه انرژی و تامین محل‌های کار برای اهالی غزه و تقویت ایده ساخت بندر برای این باریکه و همچنین اعمال فشار بر رژیم اشغالگر به منظور گام برداشتن در این مسیر است.


اما عنصر دوم مطرح در معامله قرن که غیرمنتظره به نظر می‌رسد اما به طور کلی با چشم انداز جامع استراتژیک منطقه هماهنگ است و در نتیجه (واقعیت) تحولات میدانی در سوریه مطرح شده موضوع فشار بر همسایگان شامل عربستان، اردن و اسرائیل برای پذیرش (واقعیت باقی‌ماندن)‌ نظام سوریه و بشار اسد، چون «معامله قرن» به دنبال تأمین امنیت اسرائیل است. 

جزئیات افشاشده از طرح حاکی است در آن پیشنهاد شده مسئله آوارگان با «وطن جایگزین» در خارج از فلسطین اشغالی حل و «حق بازگشت» آوارگان فلسطینی به کشورشان برای همیشه لغو می‌شود.

بر اساس این طرح دولت فلسطین در نوار غزه و صرفا در مناطق الف و ب و بخش‌هایی از منطقه ج کرانه باختری تشکیل و وضعیت نهایی قدس و بازگشت آوارگان به مذاکرات بعدی موکول می‌شود و در گام آخر، مذکرات «صلح» میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی آغاز می‌شود.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس