نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درخصوص اقتدار مجلس هشتم گفت: امور محوله به مجلس با وظیفه نظارتی این نهاد همخوانی نداشت چراکه بسیاری از وزرا و روسای سازمان ها پس از گذشت دو سال همچنان به تذکرات نمایندگان پاسخ نداده اند و هیچ مرجعی پیگیر این امر نیست لذا می توان با صراحت گفت وضعیت کنونی مجلس علامت اقتدار نیست.

به گزارش خبرنگار سیاسی مشرق، نشست خبری نقد و بررسی عملکرد مجلس هشتم عصر امروز پنجم دی ماه با حضور علیرضا محجوب نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در محل کافه تیتر _ پاتوق اهالی رسانه _ برگزار شد.

این نشست نخستین جلسه از سلسله نشست های بررسی عملکرد مجلس هشتم است که به همت جبهه متحد وبلاگ نویسان در محل کافه تیتر برگزار شد و طی آن دبیرکل خانه کارگر به تشریح عملکرد کمیسیون های مختلف مجلس پرداخت.

محجوب در ابتدای این نشست به تبیین عملکرد مجلس پنجم تاکنون پرداخت و گفت: با توجه به اینکه در سه دوره مجلس به عنوان نماینده حضور داشته ام باید اذعان کنم که به عقیده من اختلاف عملکردی در دوره های مختلف وجود ندارد و تصمیمات صورت گرفته به فراخور احول و شرایط زمانی اتخاذ شده است.

محجوب در ادامه تصریح کرد: لذا به نظر می رسد در دوره های مختلف مجلس کم کاری صورت نگرفته است و روسای مجلس و نمایندگان همگی از عناصر دلسوز بوده اند اما نباید حضور افراد توانمند و دلسوز را نشانه توفیق کامل دانست و از ذکر نقاط ضعف پرهیز کرد.

دبیر کل خانه کارگر در خصوص عملکرد مجلس هشتم افزود: این دوره از مجلس نیز متشکل از نمایندگانی است که تلاش زیادی را برای  خدمت به مردم انجام می دهند اما من قصد دارم در این جلسه به جای بیان توفیقات به بیان نقدهای مجلس هشتم بپردازم که مهمترین آنها تصیمات اقتصادی در این دوره است.

منتخب مردم تهران در تشریح این مطلب اضافه کرد: در ابتدا باید به طرح این سوال بپردازم که مجلسی ها در تصویب طرح های اقتصادی در اندیشه بهبود اوضاع فقرا بودند یا اغنیا؟ ایجاد اشتغال تولید و کار در این تصمیمات دارای اولویت بود یا رونق تجارت؟

وی در ادامه اظهار کرد: تصویب قانون هدفمندی یارانه ها یکی از انتقادات من به این دوره از مجلس است چرا که اثرات منفی را در حوزه سیاسی و اجتماعی خواهد کرد که بعدا شاهد آن خواهیم بود البته اثرات منفی اقتصادی آن نیز روزانه قابل مشاهده است که از جمله آنها می توان به افزایش نرخ ارز اشاره کرد که متاسفانه مضرات زیادی را در جامعه ایجاد کرده است.

بنا بر نظر این نماینده مجلس عده ای ادعا می کنند افزایش تقاضا باعث عرضه شده است اما این ادعا در حالی مطرح می شود که ملت ما مدت ها سعی کردند با پرداخت هزینه های سنگین و همچنین راهکارهای مختلف اقتصاد ایران را از غرب جدا کنند اما در حال حاضر شاهد این مطلب هستیم که مسئولان خود شرایطی را فراهم کرده اند که مردم به جای سرمایه گذاری در بخش مسکن و یا حوزه های دیگر به ذخیره ارز بپردازند چرا که سود خود را در آن می دانند.

محجوب کاهش پایه پول ملی را از دیگر مضرات تصمیمات غلط اقتصادی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر ارزش ریال بسیار افت کرده است و این اتفاق نامیمون از اتخاذ تصمیمات شتابزده نشات می گیرد.

وی درباره عملکرد کمیسیون اجتماعی مجلس نیز اظهار کرد: در این کمیسیون نیز نمایندگان سعی که اند با نگاه نقادانه و موشکافانه به بررسی عارضه های اجتماعی و ارائه راهکارهایی برای حل آنها بپردازند اما واقعت امر این است که نقدهای صورت گرفته توسط نمایندگان بدون استراتژی بوده و می توان آن را موضعی و لحظه ای تلقی کرد ک با کارکرد مجلس سازگاری ندارد چرا که قوانین مجلس اتفاقات تاریخی را رقم می زند.

دبیرکل خانه کارگر روزمرگی را مهمترین نقطه ضعف دوره های مختلف مجلس قلمداد کرد که مجلس هشتم نیز از آن بی نصیب نبوده است و در خصوص عملکرد مثبت مجلس هشتم نیز افزود: تصویب قانون بیمه بیکاری یکی از مهم ترین اقدامات مجلس هشتم بود.

نماینده مردم تهران در پاسخ به پرسشی در خصوص اقتدار مجلس افزود: وظیفه نظارتی مجلس می طلبید از طریق سوال، تذکر، تحقیق و تفحص و سایر شیوه های قانونی به ارزیابی و همچنین انتقاد از دستگاه ها و سازمان ها بپردازد اما عملا می بینیم که نهادهای دولتی ترتیب اثری به سوالات نمی دهند و بعضا پیش آمده است که سوالی بیش از دو سال در نهادها معطل و در نهایت بی جواب می ماند.

دبیرکل خانه کارگر تصریح کرد: قانون نیز به این تاخیر در پاسخگویی کمک کرده است که در خصوص استیضاح وزرا و طرح سوال این نقیصه دیده می شود لذا می توان با صراحت گفت وضعیت کنونی علامت اقتدار نیست.

وی در ادامه به ذکر مثالی پرداخت و اظهار کرد: دولت در برنامه چهارم توسعه ۲۰۰ درصد بیش از عرضه مصوب هزینه کرده است و ما نمایندگان با راهکارهای مختلف قانونی اقدام به طرح سوال کرده ایم اما پاسخی دریافت نکردیم پس باید اذعان کرد در حوزه اقتدار توفیقی نداشته ایم.

محجوب درباره بحث انتخابات مجلس نهم و ورود اصلاح طلبان به مجلس نهم گفت: به نظر من انچه که در این دوره از انتخابات باید اتفاق بیفتد استفاده از رهنمود امام راحل است لذا باید از همه طیف ها و گروه ها برای حضور در انتخابات دعوت به عمل آورد چرا که نظام پارلمانی محل این مبارزات است و بهترین شکل حضور نیز همین مشارکت است.

نماینده مردم تهران افزود: من در خصوص تحریم انتخابات توسط گروه خاصی چیزی نشنیده ام و باز هم به این نکته تاکید می کنم هر گروه و فردی که در خط امام و جمهوری اسلامی حرکت می کند باید در انتخابات حضور یابد.

دبیرکل خانه کارگر تعیین شرط هایی نظیر داشتن مدرک فوق لیسانس برای نمایندگی را از جمله اموری دانست که ورود مردم عادی و درد کشیده را به مجلس محدود می کند و این با وظیفه ذاتی قوه مقننه که آشنایی با مشکلات توده مردم است در تضاد می باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ايراني ۰۸:۰۴ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    0 0
    وقتي توبي سواد در مجلس باشي همينه .
  • haya ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۶
    0 0
    لااقل نظرمو جزو غیر قابل.... میذاشتی با انصاف .اخه نظرایی که توش توهین نیست چرا نمیذاری ؟ اینه احترام به مخاطب ؟ اونوقت کرسی ازاد اندیشی میذاری ؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس