رونمایی مربع های قرمز

صفارهرندی در مراسم رونمایی از کتاب «مربع های قرمز» گفت: صحیفه حاج حسین یکتا را باید گشود همچنین در این مراسم به ضرورت گردآوری خاطرات دفاع مقدس اشاره شد.

به گزارش خبرنگار گروه جهاد و مقاومت مشرق، آیین رونمایی از کتاب «مربع های قرمز» عصر دیروز جمعه ۲۲ تیرماه در موسسه فرهنگی هنری شهدای هفتم تیر (سرچشمه) و با حضور محمدحسین صفارهرندی و حجت الاسلام رحیمیان تولیت مسجد جمکران، جمعی از خانواده های معظم شهدا، جانبازان، گروهی از اهالی فرهنگ و کتاب، همسر شهید زین الدین، سید محمود رضوی(تهیه کننده سینما)، میثم مطیعی، سیدمجید بنی فاطمه و دیگر علاقه مندان برگزار شد.

عرفانیان: این کتاب نه داستانی است و نه جنبه خاطره نگاری صرف دارد بلکه راهی مابین آنهاست

ابتدای این مراسم، نویسنده زینب عرفانیان نویسنده کتاب و گردآورنده خاطرات حاج حسین یکتا گفت: تا مجروحی، زخمی بر بدن دارد، خاطرات جنگ زنده است و فراموش نمی شود. جنگ هشت ساله با تمام زخم ها و شیرینی ها و تلخ کامی هایش جزء تاریخ مردم این دیار است. نسل ما دست نیاز به سوی شیرزنان و شیرمردانی دراز کردند که جنگ را دیده و شنیده اند. ما باید خاطرات شاهدان و راویان ۸ سال دفاع مقدس را ثبت و ضبط کنیم.

وی ادامه داد: مردم سرزمینم همچون تشنه لبانی مانده در میان راه عشق و غرور و حسرت این خاطرات را دنبال می‌کنند و به سوی خود می خوانند. نسل ما و نسل هایی که می آیند دست نیاز دراز کرده‌اند به سوی آنچه شیرزنان و دلیر مردان این دیار دیده و شنیده اند با این حساب مربع‌های قرمز یک نیاز است، نیاز به جمع آوری خاطرات بازماندگان و شاهدان و راویان روزهای جنگ نیاز به تعدد تالیفات در قالب خاطرات شفاهی با همه دشواری‌های کار و حساسیت ها. نیاز به نگارش کتاب هایی مثل مربع قرمز.

معرفی کتاب مربع های قرمز را اینجا بخوانید:

چشم حاج حسین یکتا چگونه تخلیه شد؟ + عکس

نویسنده کتاب مربع های قرمز گفت: این کتاب طی سه سال با بیش از 30 جلسه و افزون بر 120 ساعت مصاحبه و  تالیف شد. من در نوشتن این کتاب با احتیاط فراوان جلو رفتم تا گرفتار افراط و تفریط نشوم. همچنین فضای این کتاب نه داستانی است و نه جنبه خاطره نگاری صرف دارد بلکه راهی مابین داستان و خاطره نگاری را انتخاب کرده ام تا هم مطالب کتاب مستند باشد و هم کار، خشک و بی روح نباشد.

عرفانیان با اشاره به سفرهای بسیاری که برای نگارش این کتاب داشته است گفت: من برای نوشتن خاطرات حاج حسین یکتا از قم تا شلمچه و فاو و نقطه صفر مرزی رفته ام و نگارش خاطرات حاج حسین یکتا با بازخوانی ها و بازنگری های بسیار همراه بوده است. همچنین اسناد مصور و مکتوب متعلق به سپاه و ارتش را مرور کرده ام تا امانتدار صادقی باشم چرا که راویان و شاهدان جنگ تا دو دهه دیگر نایاب می شوند و ما نیاز داریم خاطرات پدران و مادران شهدا  و همچنین خاطره جانبازان و اسرا را ثبت و ضبط کنیم.

نویسنده مربع‌های قرمز گفت: در نگارش مربع های قرمز تلاش شد تا با بهره گیری از تکنیک های روانشناسی و رفتار شناسی و سوالات چالشی محتوا از بزرگنمایی حذف شده از دقت بیشتری برخوردار باشد. با بازدید میدانی بنده از کوچه پس کوچه‌های گذرخان در قم تا شلمچه و مقرر لشکر 17 در اندیمشک و ارتفاعات قلاویزان و فاو و نقطه صفر مرزی روی ارتفاعات بمو فضاها واقعی تر شد. با بازخوانی های مکرر به جزئیات از یاد رفته، دست یافته و از مطالب مطمئن شدم کمک گرفتن از منابع شفاهی محتوا راستی‌آزمایی شده و خاطرات که به علت بازگویی فراوان دست و پا در آورده بودن واقع گرایانه تر شدند.

عرفانیان اظهار کرد:  در این بین اسناد مصور و مکتوب کتابخانه ای متعلق به ارتش و سپاه دستمایه خوبی بودند برای آسایش خیال در دور نشدن از حفظ امانت. مربع های قرمز و تالیفاتی از این دست یک نیاز است چرا که تا دو دهه دیگر راویان و شاهدان جنگ نایاب تر شده و نیز در دهه هفتم عمرشان نیاز دستیابی به خاطراتشان که هر روز زیر غبار فراموشی کمرنگ‌تر می‌شوند دشوارتر خواهد شد. مربع های قرمز یک نیاز است برای جمع‌آوری و تخلیه انبوه خاطرات پدران و مادران شهدا که همین امروز هم برای رفتن به سمت آنها جهت انجام این کار دیر است و در آخر مربع های قرمز یک نیاز است برای همه جاماندگان از قافله شهدا آرزو می کنم با شهادت به خیل شهدا بپیوندید و یک مربع قرمز مثل های قرمز روی جلد مقابل اسمان نقش ببندد.

صفارهرندی: «یکتا» موسای درون خود را آزاد کرده

در این مراسم همچنین محمدحسین صفارهرندی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنرانی کرد. او گفته های خود را با بیان چند آیه از سوره طه آغاز کرد و گفت: در ابتدای سوره طه از حضرت موسی(ع) پرسیده می‌شود آنچه در دست دارید چیست و او در جواب می گوید عصایی در دست من است که گاه بر آن تکیه می کنم و گاهی با آن گوسفندانمان را به چرا می برم. این عصا ویژگی های دیگری هم دارد. دوستی می گفت ویژگی های دیگر این عصا این است که گاه همچون چماق بر سر بعضی چماق داران فرود آید.

وی افزود: اگر موسیِ وجود ما آزاد شود عصاره‌ای معجزه‌گون نقش آفرینی خواهند کرد وگرنه ما نقش همان عصای چوبی هستیم که کاربرد خاصی ندارد در حالی که ما انسان‌ها باید موسایمان را آزاد کنیم تا بتوانیم سال‌هایی مثل دفاع مقدس را رقم بزنیم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: درباره حاج حسین یکتا حقیقتی را بگویم که من خیلی‌ سالی نیست که ایشان را شناختم بلکه از طریق خانواده‌ام در اردوهای راهیان نور شیفته شخصیت ایشان شدم. یکتا از جمله کسانی است که موسای درون خود را آزاد کرده. او هرگز به سراغ حکومت و حکومت مردان نرفته. این حکومت مردان بودند که به سراغ او آمده و خود را به او چسبانده اند را که خداوند جلوه هایی از اعجاز را به او نشان داده و این اتفاق کم و کوچکی نیست.

صفارهرندی بیان کرد: حسین یکتا کار راهیان‌نور را حکومتی تحویل نگرفت بلکه کار را به قدری قوی کرد که حکومت به آن چسبید. گروه‌ها و سازمان‌های مردم نهاد در حرکت‌های آتش به اختیار وقتی موفق می‌شوند حکومت به سمت آن می‌رود. این حرکت‌ها چیزی است که انقلاب ما را نجات می‌دهد.

وی تاکید کرد: حسین یکتا هرجایی که اقتضا می‌کند زبان مردم برای بیان رنج‌ها می‌شود و اگر ضرورت داشته باشد همراه جوانان در اردوهای زندگی دیگر و آموخت و تجهیز شدن و پذیرش مسوولیت‌های بزرگ خواهد شد. یکتا یک روز راوی و یک روز رزمنده است. او رنج و درد مردم را با مسئولان در میان می گذارد. در جبهه کردستان و در جبهه خوزستان می جنگد و وقتی مردم در گوشه ای از این سرزمین چون کرمانشاه و سرپل ذهاب دچار زلزله می شوند به آنجا می رود و در آن میدان می جنگد. چگونه یک نفر می تواند توانایی های گوناگونی داشته باشد اگر گوهر وجودش را رها نکرده باشد. حسین یکتا گوهر وجود خود را شناخته و رها کرده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه حسین یکتا خودش یک کتاب بلند است، تاکید کرد: من هنوز کتاب «مربع های قرمز» را نخوانده ام اما می دانم یکتا چگونه می نویسد. همچنان که می دانم کتاب بزرگتر و پراهمیت تر برای من خودِ حسین یکتا است. حسین یکتا صحیفه‌ای بلند از یک انسان بزرگ است که هیچ‌گاه کم نمی‌آورد، هیچ‌گاه دچار تجدیدطلبی و انحرافی نمی‌شود از این جهت صحیفه حسین یکتا را باید گشود و راز و رمزهای این موفقیت‌ها را به جوانان گفت. یکتا دلیلی بزرگی برای حضور ما در این مراسم باشد.

همسر شهید زین الدین: کتابهایی چون «مربع های قرمز» بیشتر نوشته شود

در این مراسم همچنین همسر شهید زین الدین در سخنانی کوتاه بیان کرد: من حس خوبی برای آمدن به این مراسم داشتم و فکر می کردم با حضور در این مراسم می توانم یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس بویژه همشهریانم یعنی شش هزار شهید استان قم را گرامی دارم. خوب است که کتابهایی چون «مربع های قرمز» بیشتر نوشته شود چرا که جوانان ما را با رشادت های رزمندگان در طول ۸ سال دفاع مقدس آشنا می کند.

حسین یکتا: با دهه هفتادی‌ها ‌و هشتادی‌ها نبرد تمام عیاری با مستکبران خواهیم کرد

حاج حسین یکتا رزمنده و راوی دوران دفاع مقدس هم در این مراسم با بیان اینکه این کتاب یادی از شهدا بوده است، اظهار داشت: امام (ره) گفتند «دزدی آمده و سنگی انداخته. جوانان آن را حل کنید» هرچه امام فرمودند، انجام شد. ایشان فرمودند «یک لحظه از این جنگ پشیمان نیستیم و صدام رفتنی است و کاری جز خودکشی ندارد».

وی خاطرنشان کرد: امام (ره) فرمودند «تربت شهیدان تا ابد دارالشفا می‌شود» هرچه امام فرمودند انجام شد. همانطور که فرمودند «این جنگ مقدمه فتح فلسطین است» یک روز به ریشمان می‌خندیدند در حالی که چندین سال است ما به اربعین می‌رویم.

این راوی دفاع مقدس تصریح کرد: تا امروز هر چه امام (ره) گفتند انجام شد و هرچه رهبر انقلاب نیز فرمودند در حال تحقق است چون گوش امام و آقا به گوش امام زمان (عج) است. هرچه روح‌الله گفت، شد و هر چه سید علی می‌گوید در حال محقق شدن است و این بخاطر خون شهیدان است.

یکتا تاکید کرد: امروز انقلاب با سرعت به جلو می‌رود و تا نماز خواندن در بیت‌المقدس یک یاحسین باقی است. امروز یمن، شامات و عراق شلوغ است یعنی خون شهیدان اثر می‌کند و خوشحالیم که خون شهدا در حال اثرکردن است. بله، جام زهر خورانده شد اما یاد امام (ره) در جهان پاینده است.امروز سرهای بریده در شامات تقدیر عوض می کنند، غواص های دست بسته می آیند تا دستان بسته بسیاری را بگشایند. انقلاب به سرعت جلو می رود و ما خوشحالیم که خون شهیدان پایمال نشده و به ثمر رسیده است. حالا هم به بچه های دهه ۷۰ و دهه ۸۰ امیدواریم چرا که می دانیم به یاری جوانان امروز که متولد دو دهه قبل هستند با دستاوردهای انقلاب آشنا می شوند و به یک نبرد تمام عیار با جبهه کفر در بعد اقتصادی، اجتماعی و سیاسی می پردازند.

وی بیان کرد: با دهه هفتادی‌ها ‌و دهه هشتادی‌ها نبرد تمام عیاری در عرصه اقتصادی و اجتماعی با مستکبران خواهیم کرد. امروز دشمن یقین کرده است که ما به قدس نزدیک شده‌ایم و قیام ما، قیام آخرالزمان است.

این راوی دفاع مقدس عنوان کرد: امروز رهبر معظم انقلاب و دشمن یقین پیدا کرده‌اند که کار استکبار تمام است فقط ما رزمنده‌ها هنوز یقین پیدا نکرده‌ایم.

حاج حسین یکتا علت واکنش غربیان به جمهوری اسلامی ایران را سرخوردگی و ناامیدی آنان دانست و افزود: اگر می بینید امروز غربی ها تمام قد به میدان آمده اند برای این است که یقین کرده اند کارشان تمام است چرا که کافی است مادران ما که ۶ شهید و ۷ شهید به انقلاب تقدیم کرده اند سر بلند کنند آنوقت شاهرخ ضرغام ها سر از جبهه در می آورند یعنی کسانی که به ظاهر لاابالی و بی قید به نظر می رسند. از این رو است که امروز فردی چون ترامپ قداره باز کرده و این گونه واکنش نشان می دهد.

یکتا گفت: در اروپا به دلیل استقبال گسترده، دهه‌هاست که برای شهدا روایتگری می‌کنم این درحالی است که نبرد سنگر به سنگر دفاع مقدس به نبرد نفوس تبدیل شده است. نبردهای خرمشهرهای جدید یعنی روز فتح ان‌شاءالله به دعای شهدا نزدیک است که امیدوارم در آن روز پای این انقلاب باشیم و شرمنده شهدا نباشیم.

رئیس پیشین قرارگاه خاتم با اشاره به اینکه در کتاب «مربع های قرمز» به نام ۱۰۰ شهید اشاره شده گفت: نام ۱۰۰ شهید در این کتاب آمده همچنین زینب عرفانیان برای نگارش خاطرات اینجانب از کودکی تا پایان دوران دفاع مقدس زحمت بسیار کشیده. امیدوارم که این کتاب نسل جوان و نوجوان ما را به ارزش های دفاع مقدس آشنا و علاقه مند کند آن هم نه فقط در ایران که در گوشه گوشه جهان چرا که در کشمیر جوانانی را دیدم که کتاب «پرواز تا بی نهایت» شهید بابایی را می خواندم یا در اروپا کسانی بودند که دلشان می خواست ما به آنجا برویم و خاطرات ۸ سال دفاع مقدس را روایت کنیم.

در این مراسم همچنین کلیپی از سجاد هاشمی پخش شد؛ همچنین مصطفی صابر خراسانی به شعرخوانی پرداخت. در آخر نیز از کتاب «مربع های قرمز» نوشته زینب عرفانیان که به گردآوری خاطرات حاج حسین یکتا پرداخته و از سوی انتشارات شهید کاظمی منتشر شده، رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس