کد خبر 874034
تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۷ - ۰۱:۰۸
قیمت دلار

می‌توان ادعا کرد این برجام بود که شرایطی دشوارتر از شرایط سال ۹۲ را به کشور تحمیل کرد و موجب تشدید رکود اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی شد.

به گزارش مشرق، یک سایت دولتی می‌گوید بدون برجام، اتفاقات سال ۹۷ در سال ۹۲ گریبانگیر کشور شد! خبر آن‌لاین نوشت: تحریمها در دولت دوم احمدی‌نژاد به تدریج آغاز شد، اما رفتارهای ناشیانه او در برابر فشارهای بین‌المللی، ناتوانی‌های تیم اقتصادی دولتش را تشدید کرد. او سرخوش از صدها میلیارد دلاری که از فروش نفت- که قیمتش به ۱۴۰ دلار رسیده بود- به دست آمده بود دلارها را خرج واردات بی‌حساب و کتاب کرد و به جای آنکه این ثروت کلان را صرف زیرساخت‌ها کند، عملا هدر داد و خزانه‌ای ضعیف را به دولت بعد از خود سپرد.

خبر آن‌لاین می‌افزاید: برجام، با فشارهای سیاسی مخالفان در داخل رو به رو شد. همین مخالفت‌ها عملا امکان جذب سرمایه‌گذاری خارجی در کشور را کاهش داد. در واقع اگر برجام با سرعت بیشتری به سرانجام می‌رسید، دهها میلیارد دلار سرمایه خارجی وارد کشور می‌شد و حتی اگر آمریکا بعد از روی کارآمدن ترامپ هم برجام را نقض می‌کرد، سرمایه‌های جذب شده مشکلات اقتصادی کشور را تا مدتها حل می‌کرد و امکان تحریم‌های جدید را عملا منتفی می‌ساخت.

به هر تقدیر آمریکا از برجام خارج شد و دورنمای کنونی اقتصاد ایران آن است که با اروپایی‌ها و روسها و چینی‌ها، نمی‌توان آینده‌ای مطمئن را رقم زد.

مغالطه این سایت دولتی در حالی است که قبل از برجام - با وجود همه سوءمدیریت‌ها و رهاشدگی برخی از امور در ۲ سال آخر دولت احمدی‌نژاد- قیمت دلار ۳۳۰۰ تومان بود اما دی و بهمن سال ۹۶ در حالی که هنوز آمریکا در برجام بود، قیمت دلار به نزدیکی ۷ هزار تومان و بعدها به ۹ هزارتومان رسید. همچنین قبل از دولت فعلی و بدون برجام ۴/۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در کشور انجام شده بود که پس از برجام با وجود همه هیاهوها ۳ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب شد و شرکت‌هایی مانند توتال و پژو نیز در میانه راه زیر قول خود زدند.

نکته دیگر اینکه سرنوشت برخی قراردادها نظیر توتال، ایرباس و بوئینگ، پژو و... هم‌اکنون روشن است. چنان که توتال و پژو با وجود امضای قرارداد زیر تعهدشان زدند. اما سایت حامی دولت با وجود توضیح درباره بی‌چفت و بست بودن این قراردادهای یکطرفه ترجیح می‌دهد مخالفت‌ها را مانع جذب سرمایه‌گذاری خارجی نشان دهد. واقعیت این است که ادعا شد برجام ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب می‌کند اما در عمل ۳ میلیارد دلار - یک میلیارد دلار قبل از پسابرجام- سرمایه خارجی جذب شد و شرکت‌های خارجی بیشتر ترجیح می‌دهند کالاهای مصرفی و تجملی- یا دارای مشابه داخلی - به ایران صادر کنند و ارزهای کمیاب را از کشور خارج نمایند.

در واقع می‌توان ادعا کرد این برجام بود که شرایطی دشوارتر از شرایط سال ۹۲ را به کشور تحمیل کرد و موجب تشدید رکود اقتصادی و کاهش ارزش پول ملی شد. ضمنا باید یادآور شد افزایش‌های ۳۵ تا ۱۳۰ درصدی نرخ مسکن، خودرو، سکه و ارز مربوط به یک سال اخیر است و نه یک ماه اخیر که ترامپ از برجام خارج شد.

منبع: کیهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 4
  • IR ۰۱:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    3 0
    ایران یکی از کشورهای ثروتمند دنیاست ، وقتی اوضاع ظرف سه ماه اینطوری زیر و رو میشه یعنی کسانی که تو این چند سال بر مسند قدرت بودند و هستند اصولا اینکاره نبودند و نیستند.
  • یزدان نورانی IR ۰۱:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    2 1
    بزرگترین اشتباه دولت ایران عمل یکجانبه در خصوص برجام بود به نحوی که سرمایه های کشور را به عبارت ساده درش را گل که نه بتن گرفتندوبه همین سادگی از بین بردند و دیدیم که طرف مقابل اصولا به هیچ تعهدی پایبند نیست
  • IR ۰۲:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    7 0
    لعنت بر لیبرالهای منافق اصلاحاتی
  • CA ۰۲:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    0 8
    امكان نبود برجام قيمّت دلار رو بالا برد نابغه
  • IR ۰۴:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۴/۲۳
    8 1
    قبل برجام حضرات وعده دلار دو هزار تومنی و حتی هزار تومنی می دادن!..

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس