به گزارش مشرق، اهدای خون هنگامی رخ میدهد که یک فرد سالم بهطور داوطلبانه مقدار مشخصی از خون خود را در یک مرکز انتقال خون هدیه میکند. خون اهدا شده پس از انجام آزمایشهای غربالگری و تأیید سلامتی بهمنظور تهیه فراوردههای خونی مورد استفاده قرار میگیرد یا از طریق بانک خون مراکز درمانی به افراد دیگر تزریق میشود.
سالانه تعداد زیادی در جهان نسبت به اهدای خون اقدام میکنند که بخش زیادی از اهدا کنندگان نیز در کشور ما هستند. جهت سلامت هرچه بهتر خون سازمان انتقال خون به موضوع اهدای خون مستمر تاکید داشته و تبلیغات زیادی جهت افزایش اهدای خون مستمر انجام داده است.
بیشتر بخوانید:
جزئیات نذر اهدای خون به صورت اینترنتی
همچنین سازمان بهداشت جهانی تلاش میکند که فرهنگ اهدای خون مستمر را در بین اهداکنندگان خون در سراسر جهان گسترش دهد، واقعیت این است که بر اساس مطالعات انجام شده، خونی که اهداکنندگان مستمر اهدا میکنند، سالمترین خون در دنیا محسوب میشود. چراکه این افراد به طور مکرر آزمایشهای لازم را انجام میدهند، آموزشهای لازم را دیدهاند و به خودمراقبتی اعتقاد دارند. به همین دلیل خونی که از اهداکنندگان مستمر اهدا میشود، سالمترین خون در دنیا است.
طبق اعلام مسئولان سازمان انتقال خون طی سه سال گذشته ۷۵ درصد موارد مثبت هپاتیت B، C و HIV در اهداکنندگان بار اول بوده است و به ندرت چنین موارد مثبتی را در اهداکنندگان مستمر مشاهده شده است. بنابراین اگر اهدای خون به سمت اهدای مستمر حرکت کند، ضریب سلامت خون ۱۰ برابر افزایش مییابد.
به گفته علی اکبر پور فتح الله، مدیرعامل انتقال خون کشور در حال حاضر در کشور ما ۵۲ درصد اهداکنندگان، اهداکننده مستمر هستند که سالانه دو بار خون اهدا میکنند. یعنی بیش از یک میلیون واحد خون اهدایی از اهداکنندگان مستمر تهیه میشود. حال بر اساس مطالعاتی که انجام شده خون و فرآوردههای خونی اهدایی از اهداکنندگان مستمر، ۱۰ برابر سالمتر از اهداکنندگان بار اولی است.
دریافت مدال اهدای خون توسط بازیگر سنما و تلویزیون
حسین زمانی بازیگر سینما و تلویزیون که استاد ایفای نقش پزشکان و ماموران نیروی انتظامی و پلیس است از پرسابقهترین اهداکنندگان مستمر خون به شمار رفته که موفق به ۱۵۴ بار اهدای خون شده است. وی در ارتباط با رکوردشکنی در اهدای خون گفت: 59 سال دارم و از 19 سالگی موفق به اهدای خون شدهام که اولین بار هنگامی که سرباز بودم خون خود را اهدا کردم.
این بازیگر سینما و تلویزیون با بیان اینکه زمانی که در دوران سربازی خون اهدا کردم سه روز بعد از آن در جبهه حضور یافته و مجروح شدم، گفت: در آن زمان خود نیازمند به خون شدم که به طور اتفاقی همان خونی که خودم اهدا کرده بودم برایم استفاده شد.
وی گفت: تاکنون 154 بار خون اهدا کرده و هر بار که خون اهدا میکنم احساس آرامش و رضایت دارم و به همه مردم توصیه میکنم نسبت به این اقدام پسندیده کوشا باشند و آن را در زندگی خود مدنظر قرار دهند، چرا که علاوه بر احساس آرامش از لحاظ جسمانی نیز این مساله بسیار حائز اهمیت است.
زمانی خاطرنشان کرد: بازیگر 55 فیلم و سریال بودهام و در 90 درصد فیلمها نقش پزشک داشتهام که در حال حاضر نیز در اتاق عمل مشغول فعالیت بوده و شاید ارتباط با بیماران و مشاهده وضعیت آنها سبب شده که علاقه بیشتری به اهدای خون داشته باشم.
وی درمورد اینکه چرا در بیشتر سریالها علاقه دارید نقش پزشک را بازی کنید، گفت: 30 سال تجربه خدمات درمانی، بیمارستانی و کارشناسی اتاق عمل داشته و بر همین اساس میتوانم به خوبی این نوع نقش را بازی کنم.
این بازیگر سینما و تلویزیون اضافه کرد: تاکنون در سریالهایی همچون دودکش، دزد و پلیس، تا ثریا، ستایش، نقطه سر خط، به کجا چنین شتابان، مردم هزار چهره، هوش سیاه، نقطه سر خط، ترش و شیرین، سه در چهار و ... به ایفای نقش پرداختهام و خدا را شکر میکنم تاکنون هیچ مشکلی با اهدای خون برایم پیش نیامده است و بهترین توصیهام به همه افراد، اهدای خون از زمان سن مجاز به اهدای خون، هر سه ماه یکبار است.