به گزارش مشرق، محمد جمالی نوبندگانی درباره سرانه مصرف دارو در کشور، اظهارداشت: مصرف خودسرانه آنتی بویتیک و مسکنها معضلی برای ما در عرصه مصرف دارو در حیطه پزشکی تلقی میشود و این در حالی است که بطور مثال بیماری که تنها ۵ درصد احتمال عفونت داشته و بنابر اصول پزشکی نیازی به آنتی بیوتیک ندارد، آنتی بیوتیک تجویز میشود.
وی تصریح کرد: ما در پزشکی عملهای معروف به پاک داریم که نیازی به مصرف آنتی بیوتیک ندارد اما پزشکان از ترس این موضوع که در محکمهای قضایی پس از عمل پرسیده میشود که آیا آنتی بیوتیک برای جلوگیری ازعفونت تجویز شده است، این دارو را تجویز میکنند.
بیشتر بخوانید
مصرف خودسرانهای که ۷ بلا بر سرتان میآورد
جمالی نوبندگانی افزود: کارهای مازاد زیادی در حوزه تشخیص بیماری توسط پزشکان از جمله تجویز سونوگرافی که بیمار نیازی بدان ندارد، بطور حتم هزینه اضافی بر بیماران تحمیل میکنند.
وی ادامه داد: مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک منجر به مقاوم سازی باکتریهای در زمینه بیماری میشود، بنابراین پزشکان مجبورند از آنتی بیوتیکهای نسلهای بعدی که گران تر وکمیاب هستند، استفاده کنند.
وی با بیان اینکه نظارت کافی بر نسخه پیچی در کشور وجود ندارد، افزود: یکی از موانع طرح توسعه سلامت این است که برخیها در عزا، عروسی، جلسات عادی از ما میخواهند که اگر مهر پزشکی را به همراه داریم، نسخههای تجویزی از جمله سونوگرافی را صادر کنیم.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با بیان اینکه برخی از پزشکان ما برای جلب رضایتمندی بیمار نقش منشی را برعهده دارند بطور مثال خواستههای بیمار نیز در نسخه از جمله اینکه برای آشنایان بیمار نیز داروی را در نسخه لحاظ میکنند، یادآورشد: برخی از تجویزهای پزشکی تنها برای پاسخگویی در محاکم قضایی صادر میشود و تنها هزینه درمانی مردم را افزایش میدهد.