وزنه‌برداری و کشتی آزاد در رشته‌های انفرادی غیر فوتبالی و والیبال نیز در رشته‌های تیمی غیر فوتبالی، از حیث نتیجه گیری موفق‌ترین تیم‌ها در میادین برون مرزی بودند.

گروه ورزش مشرق- سال 2011 حوادث تلخ و شیرین زیادی را برای ورزش ایران به همراه داشت از نتایج ضعیف و اتفاقات عجیب در فوتبال گرفته تا مدال های رنگارنگ انفرادی در سایر رشته ها البته وزنه‌برداری، کشتی آزاد و والیبال موفق‌ترین رشته‌ها در نتیجه‌گیری بودند. در ادامه نگاهی داریم به مهمترین نتایج ورزشی ایران در سال میلادی که آخرین روزهای خود را سپری می کند.
 
تیم‌ ملی فوتبال ایران
در سال ۲۰۱۱ پانزدهمین دوره جام ملت‌های آسیا به میزبانی قطر و با حضور شانزده کشور برگزار شد. در گروه چهارم تیمهای ایران، عراق، کره شمالی و  امارات قرار داشتند.
تیم‌ ملی فوتبال ایران در نخستین بازی‌اش در دوحه با نتیجه ۲ بر یک مقابل عراق به برتری رسید. ایران در دومین بازی با پیروزی یک بر صفر مقابل کره شمالی به عنوان اولین تیم در جام ملت‌های آسیا به مرحله یک چهارم نهایی این مسابقات صعود کرد.
 
 
تيم ملی فوتبال ايران سپس با نتيجه ۳ بر صفر مقابل امارات به برتری رسيد تا در مرحله مقدماتی، تنها تيم ۹ امتيازی جام ملت‌ها باشد. به این ترتیب و با مشخص شدن تیمهای صعود کننده، آخرین دیدار از مرحله یک چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا بین تیم‌های ملی ایران و کره جنوبی در ورزشگاه قطر اسپورت برگزار شد. در پایان ۱۲۰ دقیقه تیم کره‌جنوبی یک بر صفر به‌برتری رسید و تیم ایران با سرمربی‌گری افشین قطبی از گردونه رقابت‌ها خارج شد. این بازی‌ها با قهرمانی ژاپن، نایب‌قهرمانی استرالیا و عنوان سومی کره جنوبی به پایان رسید.
لیگ قهرمانان آسیا
پرسپولیس و استقلال در همان مرحله گروهی و سپاهان و ذوب آهن نیز در مرحله حذفی، از گردونه رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیا خارج شدند.
استقلال در گروه خود با السد قطر، النصر عربستان و پاختاکور ازبکستان بازی کرد و با دو پیروزی، دو شکست و دو تساوی از راهیابی به مرحله بعد باز ماند.
وضعیت پرسپولیس اما به مراتب بدتر از استقلال بود. این تیم ابتدا ۳-۱ مغلوب الاتحاد عربستان شد. سپس در تهران مقابل الوحده امارات نیز با تساوی ۱-۱ متوقف شد. شاگردان علی دایی در بازی خانگی بعدی نیز ۳-۱ به بنیادکار ازبکستان باختند. پرسپولیس که فقط یک پیروزی مقابل الاتحاد کسب کرده بود، بازی آخرش را هم ۲-۰ به الوحده باخت و با قرار گرفتن در رده آخر گروه، از دور مسابقات بیرون رفت.

 
 
پس از پرسپولیس و استقلال، تيم های فوتبال سپاهان و ذوب آهن اصفهان نیز به رغم موفقیت در مرحله گروهی و پیروزی در یک هشتم نهایی، از رسيدن به مرحله نيمه نهايی رقابت‌های ليگ قهرمانان آسيا ناكام ماندند.
در شرايطی كه ذوب آهن در ديدار رفت مرحله يک چهارم نهايی ليگ با تساوی ۱-۱ در سئول مقابل سوون سامسونگ، شرايط را برای صعود هموار كرده بود، با شكست ۲-۱ در خانه نتوانست به جمع چهار تيم برتر راه يابد.
 سپاهان اصفهان هم در ديدار رفت مرحله يک چهارم نهايی ليگ قهرمانان آسيا با يک گل السد قطر را از پيش رو برداشته بود، اما در اتفاقی نادر در فوتبال جهان،  به دليل دو اخطاره بودن رحمان احمدی دروازه بان این تیم، با حكم كميته انضباطی كنفدراسيون فوتبال آسيا اين ديدار را ۳ بر صفر به حريف قطری‌اش واگذار كرد. به این ترتیب هر چهار  نماينده فوتبال ايران در فصل ۲۰۱۱ لیگ قهرمانان آسیا از دور رقابت ها حذف شدند.
 
مقدماتی المپیک لندن؛ ماجراهای تیم ملی امید
تيم ملی اميد ايران پس از مدت ها کش و قوس بر سر انتخاب سرمربی، با هدایت علیرضا منصوریان، مقابل ۱۵ هزار تماشاگر خودی با شكست ۲-۰ مقابل عراق، از همان مرحله مقدماتی المپيک ۲۰۱۲ لندن در منطقه آسیا حذف شد.
اين در حالی بود كه اميد در بازی رفت، عراق را با يک گل در خانه شكست داده بود و برای اين‌كه به مرحله گروهی صعود كند، تنها نياز به يک مساوی داشت. اما دو گل امجد راضی، اميدهای ایران را نا اميد كرد.
اتفاق عجیب اما پس از پایان مسابقه رخ داد که انتشار خبری بود مبنی بر تغییر نتیجه بازی رفت و شکست ۳ بر صفر ایران! چند ساعت قبل از بازی برگشت تیم ملی امید، ناظر بازی كه از سوی كنفدراسيون فوتبال آسيا به تهران آمده بود به مسئولان تيم ايران اعلام می كند كه نتيجه بازی رفت تغییر کرده.
 
علت تغيير نتيجه بازی رفت، استفاده از كمال كاميابی نيا بازیکن دو اخطاره ایران بود. كنفدراسيون فوتبال آسيا پيش از بازی رفت نیز با ارسال نامه ای به فدراسيون فوتبال ايران اعلام كرده بوده كه كاميابی نيا محروم است. او در دو بازی رفت و برگشت مقابل قرقیزستان کارت زرد گرفته بود. اما در بازی بعدی مقابل عراق نیز به عنوان بازیکن تعویضی به میدان آمد!
 
امیدهای زنان در مقدماتی المپیک
تیم دختران موفق شد به مرحله گروهی رقابت های مقدماتی المپیک لندن راه پیدا کند تا در صورت سرگروهی در رقابت های این مرحله، المپیکی شود.
دختران فوتبال ایران در رقابت های گروه سوم مقدماتی در منطقه آسیا که به میزبانی اردن به انجام رسید، ابتدا با هت تریک مریم رحیمی و گلزنی فرشته کریمی، ۴-۰ از سد فلسطین گذشتند. مصاف ایران و اردن با گلزنی زهرا حاتم نژاد به تساوی ۱-۱ انجامید. ایران اما در دیدار سوم دست به کار بزرگی زد و باز هم با ۲ گل مریم رحیمی، بحرین را پشت سر گذاشت تا با ۷ امتیاز در صدر جدول گروه خود بایستد.
این تیم در مرحله نهایی که در اردن برگزار شد، با ویتنام، تایلند، ازبکستان و اردن هم‌گروه شد. اما پیش از آغاز بازی نخست بین ایران و اردن، کنفدراسيون فوتبال آسيا اعلام کرد تيم دختران ايران به دليل استفاده از پوششی مغاير با قوانين فيفا، نمی تواند در این مسابقه حاضر شود و اردنی ها ۳-۰ برنده هستند.
 

نماینده فیفا، استفاده همزمان از کلاه و مقنعه را برای سلامتی بازیکنان در یک مسابقه حرفه ای فوتبال، مضر و مغایر با قوانین فدراسیون جهانی فوتبال می دانست. توپ در وسط زمين کاشته شده بود اما با تصمیم فیفا، داور فقط يک بار و آن هم به نشانه پايان مسابقه در سوت خود دميد! گريستن دختران ايرانی در میانه میدان، صحنه هايی غم انگيز را رقم زد که حتی بازيکنان اردن و تماشاگران حاضر در ورزشگاه را هم متاثر کرد.
نایب قهرمانی دختران در غرب آسیا
 در سال ۲۰۱۱ تيم ملی فوتبال زنان ايران، عنوان نايب قهرمانی رقابت های غرب آسيا را نصيب خود کرد. ايران که در مرحله مقدماتی با نتيجه ۴-۱ بر امارات غلبه کرده بود، در فينال مغلوب اين تيم شد تا روی سکوی دوم قرار بگيرد.
بازی ايران و امارات در پايان وقت قانونی، با تساوی ۲-۲ به پايان رسيد اما در ضربات پنالتی، ميزبان رقابت ها با نتيجه ۷-۵ به پيروزی رسيد تا جام قهرمانی را نصيب خود کند.
 
ايران تنها تيمی بود که بدون شکست به فينال راه يافته بود. با اتمام مسابقات، مريم رحيمی از ايران به عنوان بهترين بازيکن رقابت ها معرفی شد. زمرد سليمانی، آذر موسوی، کويستان خسروی، افسانه اقبال، فرشته کريمی، فاطمه ارژنگی، ندا عبدالله زاده، نيلوفر اردلانی، سارا قمی، مريم رحيمی و وحيده ايثاری ترکيب ۱۱ نفره ايران در مقابل امارات را تشکيل می دادند.
بانوان ملی پوش ايران که با سه پيروزی در مرحله مقدماتی مقابل تيم های لبنان، امارات و سوريه راهی نيمه نهايی شده بودند، در اين مرحله نيز تيم مدعی اردن را با نتيجه ۳ بر ۲ شکست دادند تا در فينال برای دومين بار در مقابل امارات قرار بگيرند.
مهم ترين پيروزی ايران در اين مسابقات در مرحله نيمه نهايی و مقابل اردن رقم خورد. اردن همان تيمی بود که به خاطر ممانعت فيفا از برگزاری مسابقه، در مرحله مقدماتی رقابت های المپيک لندن با نتيجه ۳-۰ مقابل تيم دختران ايران، برنده شناخته شده بود. اما هت‌تريک مريم رحيمی باعث شد آن گل های مجازی، اين بار به صورت حقيقی پاسخ داده شوند.
مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴؛ سرگروهی ایران
تیم ملی فوتبال ایران، مسیر طولانی تا بیستمین دوره رقابت‌های جام جهانی فوتبال که سال ۲۰۱۴ در برزیل برگزار خواهد شد را با پیروزی آغاز کرد. ایران در ورزشگاه آزادی و از مرحله حذفی دور مقدماتی، موفق شد با نتیجه چهار بر صفر مالدیو را از پیش رو بردارد.
تيم ملی فوتبال ايران سپس در نخستين بازی از مرحله اول گروهی رقابت های مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴،  با نتيجه ۳-۰ مقابل اندونزی به برتری رسيد. اين بازی در ورزشگاه آزادی و در حضور ۷۰ هزار تماشاگر برگزار شد.
 
 
ایران در بازی بعدی در دوحه مقابل قطر به تساوی یک بر یک رسید.  تیم ملی فوتبال ايران سپس موفق شد یکی از بهترین نتایج خود در دهه اخیر را رقم بزند و در رقابتی پرگل، شش بر صفر مقابل تیم بحرين به پيروزی رسيد. ديدار برگشت ایران با بحرین اما با تساوی ۱-۱ به پايان رسيد. اين بازی در ورزشگاه منامه برگزار شد. ديدار تيم های اندونزی و ايران از دور برگشت با برتری ۴-۱ به پايان رسيد. اين بازی در هوای شرجی و زمين گل آلود ورزشگاه جاکارتا برگزار شد. این بازی و پیروزی پر گل، پایان رقابت های تیم ملی فوتبال ایران در سال ۲۰۱۱ بود.

کارنامه برون‌مرزی ورزش‌های غیرفوتبالی ایران در سال ۲۰۱۱
اما رشته‌های غیرفوتبالی ورزش ایران در سال ۲۰۱۱ در میادین بین المللی و مسابقات قهرمانی جهان، در گیر و دار کسب سهمیه برای المپیک لندن بودند. وزنه‌برداری، کشتی آزاد و والیبال موفق‌ترین رشته‌ها در نتیجه‌گیری بودند.
وزنه‌برداری و کشتی آزاد در رشته‌های انفرادی غیر فوتبالی و والیبال نیز در رشته‌های تیمی غیر فوتبالی، از حیث نتیجه گیری موفق‌ترین تیم‌ها در میادین برون مرزی بودند.
وزنه‌برداری در پاریس موفق شد به سقف سهمیه‌ها دست پیدا کند. کشتی که مدال‌آور‌ترین ورزش ایران در تاریخ بازی‌های المپیک است، موفق شد در مرحله‌ی نخست مسابقات گزینشی، نیمی از سهمیه‌ها را در رقابت‌های کشتی آزاد و فرنگی کسب کند. این رشته امیدواری زیادی دارد که در سایر رقابت‌های گزینشی، سهمیه‌های کامل را بگیرد. تکواندو نیز هر دو سهمیه کامل مسابقات مردان را کسب کرد. والیبال اگرچه سهمیه نگرفت اما سالی پر فروغ را پشت سر گذاشت و موفق‌ترین رشته تیمی ایران در سال ۲۰۱۱ و پدیده ورزش ایران در جمع کلیه رشته‌ها بود.
در ادامه این گزارش، کارنامه رشته‌های موفق ورزش ایران در میادین بین المللی در سال ۲۰۱۱ بررسی و مرور شده است. به کارنامه بسکتبال ایران در جام ملت‌های آسیا هم به خاطر اینکه مهم‌ترین شکست ایران در رشته‌های غیر فوتبالی بود، اشاره شده است.

کشتی آزاد و فرنگی
مسابقات کشتی آزاد و فرنگی قهرمانی جهان و گزینشی المپیک لندن در ترکیه برگزار شد. این رقابت‌ها پنجاه و چهارمین دوره رقابت‌های فرنگی و چهل و سومین دوره مسابقات آزاد بود.
نفرات اول تا پنجم مشترک در اوزان هفتگانه در رقابت‌های استانبول به صورت مستقیم جواز حضور در المپیک لندن را کسب کردند. ایران در این رقابت‌ها صاحب چهار سهمیه در کشتی آزاد و سه سهمیه در کشتی فرنگی شد. همچنین محسن حاجی‌پور و قاسم رضایی دو فرنگی کار ایران به دلیل رویارو نشدن با حریفان اسراییلی، بدون انجام مسابقه از دور رقابت‌ها حذف شدند.
 

در کشتی آزاد، مهدی تقوی ستاره تکنیکی ایران در فینال وزن ۶۶ کیلوگرم مقابل تاتسوهیرو یونیمتسو از ژاپن پیروز شد و روی سکوی نخست جهان ایستاد. تقوی پیش از این مبارزه نیز توانسته بود، ماولت باتیروف قهرمان المپیک از روسیه را شکست دهد. این دومین مدال طلای تقوی در مسابقات جهانی بود، هر دو طلای او نیز خارج از ایران به دست آمده است.
رضا یزدانی کشتی‌گیر وزن ۹۶ کیلوگرم هم با شکست دادن حریفان خود به مدال طلا دست یافت. صادق گودزی در ۷۴ کیلوگرم که به ترتیب می‌دنا از گینه بیسائو، بورکا از مولداوی، مراد گایداروف از بلاروس، خوتشیشویلی از گرجستان و عبدالحکیم شاپیف از قزاقستان را شکسته داده بود، در دیدار فینال مقابل جردن باروز از آمریکا شکست خورد و نقره گرفت.
حسن رحیمی در وزن اول در گروه بازنده‌ها مقابل ولادیسلاو آندریف از بلاروس، خینچگاشویلی از گرجستان و نیکولاس سمپسون از آمریکا پیروز شد و برنز گرفت.
در کشتی فرنگی، در فینال وزن ۶۰ کیلوگرم امید نوروزی موفق شد آلمات کبیسبایف نفر سوم سال ۲۰۱۰ جهان و قهرمان سال ۲۰۱۱ آسیا از قزاقستان را شکست دهد و مدال طلای جهان را بر سینه بزند.
سعید عبدِ وَلی اهل شهرستان اندیمشک هم در دیدار فینال ۶۶ کیلوگرم مقابل منوچهر تسخادایا از گرجستان نایب قهرمان جهان در سال ۲۰۰۹، علیرغم آسیب دیدگی شدید از ناحیه مچ دست به برتری رسید و صاحب مدال طلا شد.
بشیرباباجان‌زاده هم در فوق سنگین، در دور مقدماتی فرنگی‌کاران گرجستان، بلاروس و روسیه را شکست داد، در مرحله یک چهارم نهایی مقابل لوپز قهرمان المپیک و جهان از کوبا شکست خورد و به گروه بازنده‌ها راه یافت. باباجان‌زاده سپس نمایندگان سوئد و لهستان را مغلوب کرد و صاحب مدال برنز شد.
در پایان این رقابت‌ها، کشتی آزاد ایران روی سکوی نایب‌قهرمانی ایستاد و کشتی فرنگی هم به عنوان سوم دست یافت.
دو و میدانی
سیزدهمین دوره از رقابت‌های دو و میدانی قهرمانی جهان به میزبانی کره جنوبی برگزار شد. در این رقابت‌ها احسان حدادی از ایران به مدال برنز ماده پرتاب دیسک دست یافت. این نخستین مدال جهانی در تاریخ دو و میدانی ایران محسوب می‌شود.
 
 
این برای دومین بار بود که حدادی به فینال رقابت‌های جهانی راه پیدا می‌کرد. او سال ۲۰۰۷ در اوزاکا به فینال رسید اما هفتم شد.
بسکتبال
بیست و ششمین دوره جام ملت‌های آسیا و مسابقات گزینشی برای المپیک لندن، برخلاف انتظارات و پیش‌بینی‌های قبلی به ناکامی ایران انجامید.
 

ایران در این رقابت‌ها توانست با پیروزی بر کره جنوبی و لبنان به یک چهارم پایانی برسد. صدرنشینی در گروه باعث شد مطابق مقررات، ایران مقابل ضعیف‌ترین تیم گروه مقابل یعنی اردن قرار بگیرد که در گروه خودش چهارم شده بود.
ایران نیمه نخست را با نتیجه ۳۶ بر ۳۵ با پیروزی پشت سر گذاشت. کوار‌تر سوم نیز با برتری ایران به پایان رسید اما کوار‌تر آخر با شگفتی بزرگی برای بسکتبال آسیا همراه بود.
والیبال
دوازدهمین دوره رقابت‌های جام جهانی والیبال با برگزاری شصت و شش مسابقه در ژاپن به پایان رسید و تیم روسیه موفق شد در پایان با ده پیروزی و تنها یک شکست و کسب ۲۹ امتیاز قهرمان شود. این تیم همراه با لهستان و برزیل جواز حضور در رقابت‌های المپیک را کسب کردند.
 
ایران و سایر تیم‌های مدعی نیز باید برای کسب سهمیه‌های باقی مانده، اردیبهشت ۱۳۹۱ در مسابقات انتخابی المپیک شرکت کنند.
تیم ملی والیبال ایران نیز که در پنج مسابقه نخست خود موفق به کسب چهار پیروزی شده همگان را غافلگیر کرده بود، در پایان با ثبت پنج پیروزی مقابل تیم‌های ژاپن، صربستان، لهستان، ‌ آرژانتین و مصر، شگفتی ساز این رقابت‌ها لقب گرفت. نتایج ایران در طول رقابت‌ها بار‌ها با تحسین سایت رسمی فدراسیون جهانی والیبال و سرمربیان و کاپیتان‌ها در کنفرانس‌های خبری پس از مسابقه‌ها مواجه شد.
تکواندو
مرحله نخست از مسابقات تکواندوی انتخابی المپیک در جمهوری آذربایجان برگزار شد و با کسب دو سهمیه برای مردان تکواندوکای ایرانی به پایان رسید.
محمد باقری معتمد نماینده وزن دوم ایران پس از استراحت در دور نخست، نمایندگان اتریش، آذربایجان و افغانستان را پشت سر گذاشت و به نیمه نهایی رسید. او موفق شد ۴ بر ۱ اریک اسورینیو از مکزیک و قهرمان سه دوره قاره آمریکا را شکست دهد تا اولین سهمیه المپیک را برای ایران کسب کند. باقری معتمد در فینال با «ثروت تازه گل» نماینده ترکیه و قهرمان مسابقات جهانی ۲۰۱۱ روبرو شد. اما با قبول شکست ۴-۶ مقابل او به مدال نقره بسنده کرد.
 

یوسف کرمی در وزن سوم با صعود به دیدار نهایی، دومین سهمیه ایران را برای حضور در المپیک به دست آورد.
سوسن حاجی‌پورکرمی با برتری ۵ بر ۴ این رقیب سرسخت آمریکایی را از پیش رو برداشت تا اولین تکواندوکار ایرانی باشد که توانسته است استیون لوپز را شکست دهد. در ادامه، کاپیتان ایران نمایندگان آلمان و کانادا را برد و با پیروزی مقابل گارسیا از اسپانیا در مرحله نیمه نهایی، علاوه بر کسب سهمیه المپیک به فینال رسید. کرمی اما از حضور بر روی شیاپ چانگ خودداری کرد تا به مدال نقره بسنده کند.
در سال ۲۰۱۱، مرحله‌ آخر مسابقات گزینشی المپیک در قاره آسیا نیز به میزبانی تایلند به انجام رسید. سوسن حاجی‌پور تکواندوکای ۶۷ کیلوگرم ایران در این مسابقات توانست سهمیه حضور در لندن را کسب کند.
 
وزنه‌برداری
در مسابقات جهانی پاریس که هفتاد و نهمین دوره این رقابت‌ها بود، تیم ملی ایران با ۵ طلا، ۲ نقره و ۴ برنز پس از چین و روسیه در رده سوم ایستاد تا هر شش سهمیه المپیک لندن را نیز کسب کند.
اوج درخشش ایران توسط وزنه‌برداران فوق سنگین و در شب پایانی رقم خورد. بهداد سلیمی ضمن تکرار عنوان قهرمانی خود، موفق شد رکورد حرکت یکضرب جهان را که در اختیار حسین رضازاده بود، پس از هشت سال فرو بریزد. سلیمی در پاریس با ۲۱۴ کیلوگرم حدنصاب تازه‌ای برای جهان به جا گذاشت.
 

بهداد سلیمی با کسب ۳ مدال طلا و سجاد انوشیروانی با دو نقره و یک برنز، شب پایانی رقابت‌های قهرمانی جهان را عرصه قدرتنمایی ملی‌پوشان ایران کرده بودند.
پیش از سلیمی، سعید محمدپور وزنه‌بردار دسته ۹۴ کیلوگرم ایران به دو مدال برنز دست یافته بود. با آغاز رقابت‌های دو ضرب، او در حرکت سوم با بالای سر بردن ۲۲۱ کیلوگرم، دو مدال برنز در دو ضرب و مجموع را نصیب خود کرد.
اما کیانوش رستمی دیگر مرد طلایی تیم ملی ایران بود.  رستمی پس از آنکه در حرکت یک ضرب با مهار ۱۷۳ کیلو به مدال برنز رسید، در دو ضرب در‌‌‌ همان حرکت اول وزنه ۲۰۹ کیلوگرمی را مهار کرد تا با توجه به شرایط این دسته و پس از اتمام حرکت سوم تمام وزنه‌برداران، با همین یک حرکت مدال طلایش قطعی شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • کیارش ۲۱:۱۲ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۴
    0 0
    وقتی تحلیل می نویسید انتظار می رود جامعیت داشته باشد.شما اصلاً به قهرمانی تاریخی تیم ملی تکواندو در رقابتهای جهانی که اتفاقاً در کشور کره جنوبی ترگزار شد اشاره نکردید.همچنین نایب قهرمانی تیم ملی ووشو در پیکارهای جهانی انکارا ترکیه را فراموش کردید.بهر حال باز هم تشکر از تحلیلی که نوشتید
  • ۱۹:۲۰ - ۱۳۹۰/۱۰/۰۵
    0 0
    فوتبال ایران که افتضاح.اقای کفاشیان از خدا بترس.ول کن این مسند ریاستو تا اخر دنیا که نمیتونی رئیس باشی.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس