جهان در حال غمگین شدن، کمک به مغز با رژیم غذایی کم کالری، نور خورشید مانع شیوع آبله مرغان ، ابداع شیوه ای نوین برای درمان آلزامیر توسط محققان ایرانی ، افزایش خطر ابتلا به سرطان خون در کودکان دارای پدران سیگاری و مصرف ماءالشعير باعث تشديد سنگ‌سازي كليه از مهمترین اخبار سلامت در هفته گذشته است.

*جهان در حال غمگین شدن است

جملاتی که روزانه بر روی صفحات شبکه های اجتماعی منتشر می شوند شاید بسیار کوتاه باشند، اما محققان دریافته اند این پیامهای کوتاه ابزاری برای تعیین حالت روحی کاربران انگلیسی زبان شبکه های اجتماعی در سرتاسر جهان هستند.

محققان به واسطه ارزشیابی واژه های جملاتی که حاوی 4.6 میلیارد پیام بوده و از تاریخ 9 سپتامبر 2008 تا 18 سپتامبر 2011 بر روی شبکه های اجتماعی منتشر شده بودند، توانستند میزان رشد و کاهش سطح شادی را در میان کاربران انگلیسی زبان تعیین کنند.

محققان دانشگاه ورمونت دریافتند در انتهای هر ماه از سال، شنبه ها و ساعات نخستین بامداد شاد ترین زمان ها به شمار می روند، در حالی که ماه ژانویه، اولین روز هفته و ساعتهای پایانی شب به هیچ وجه شاد نیستند. تعطیلی ها و رویدادهای فردی از قبیل ازدواجهای سلطنتی و یا مرگ فردی مشهور نیز می تواند بر روی حالات روحی کاربران تاثیرگذار باشد.

تجزیه و تحلیلی که پیش از این بر روی اطلاعات به دست آمده از توئیتر درباره نوسانات جهانی حالات روحی صورت گرفته بود الگوهای مشابهی را نشان داده بود. اما تجزیه و تحلیل جدید نشان می دهد تمایل جمعی به سوی غمگین بودن رفته است.

*رژیم غذایی کم کالری به جوانی مغز کمک می کند

تیمی از پژوهشگران ایتالیایی در بررسیهای خود دریافتند رژیم غذایی کم کالری نه تنها می تواند مانع بروز بیماریهای مرتبط با چاقی شود، بلکه قادر است به حفظ جوانی مغز کمک کند.
 
 تاکنون نقش رژیم غذایی کم کالری در پیشگیری از بیماریهای مرتبط با چاقی مفرط و اضافه وزن مشخص شده بود.
 
اکنون محققان دانشگاه کاتولیک رم دریافتند که کم خوری و رژیم کم کالری می تواند با فعال کردن پروتئینی به نام Creb1 به حفظ جوانی مغز کمک کند.
 
*نور خورشید مانع شیوع آبله مرغان می شود

دانشمندان انگلیسی در بررسیهای خود دریافتند که نور خورشید و به ویژه پرتوهای ماوراء بنفش آفتاب می تواند مانع بروز بیماری آبله مرغان شود.

ویروس آبله مرغان که Herpes zoster نام دارد می تواند از طریق سرفه و عطسه در اولین مراحل آلودگی به سرعت منتقل شود.

این ویروس بر روی پوست فرد آلوده تاولها و لکه های قرمزی به وجود می آورد که با خارش و سوزش همراهند. دوره رشد نهفته آبله مرغان بین 10 تا 21 روز است و خارشها و لکه های قرمز از 10 تا 21 روز پس از اینکه ویروس بیمار را آلوده کرد، ظاهر می شوند.

*عرضه ماده دارویی از گیاه زردچوبه برای درمان آلزایمر

پژوهشگران کشور با استخراج ماده موثره گیاه زردچوبه هندی، دارویی را در فاز مدل حیوانی برای درمان بیماری آلزایمر تولید کردند که دارای قدرت جذب گوارشی بالا است.

دکتر رامین عطایی- مجری طرح با اشاره به اجرای پروژه تحقیقاتی در زمینه درمان بیماری آلزایمر گفت: این طرح با عنوان "اثرات محافظتی نورونی داروی کورکومین در مقابله عوارض ناشی از نوروتوکسین هموسیستئسن" در مغز موش صحرایی اجرایی شد.

وی با اشاره به جزئیات این طرح توضیح داد: نوروتوکسین هموسیستئسن را به عنوان مدلی از آلزایمر در موش ایجاد کردیم به این صورت توانستیم حافظه موش را مختل و اثرات محافظتی "کورکومین" را بر روی موشهای مبتلا به آلزایمر بررسی کنیم.
 
عطایی، "نوروتوکسین هموسیستئسن" را متابولیک سمی توصیف کرد و ادامه داد: سطح این ماده به دلیل کمبود برخی از ویتامین ها مانند B6، B12 و B1 در بدن افزایش می یابد و محققان معتقد هستند که افزایش این متابولیک در بدن در بروز برخی بیماریها مانند آلزایمر و عروق قلبی موثر است.
 
مجری طرح همچنین "کورکومین" را ماده موثره گیاه زرد چوبه هندی دانست و اظهار داشت: این ماده نوعی آنتی اکسیدان است که به دلیل مشابه بودن آن با ویتامین E اخیرا در کشورهای دنیا به عنوان دارو پذیرفته شده ولی در ایران توجهی به آن نشده است.
 
*افزایش خطر ابتلا به سرطان خون در کودکان دارای پدران سیگاری

محققان استرالیایی در بررسیهای خود دریافتند کودکانی که پدران سیگاری دارند به طور متوسط 15 درصد با خطر بیشتری برای توسعه سرطان خون کودکی مواجهند.

محققان موسسه تحقیقات بهداشت کودکان در استرالیا در بررسیهای خود نشان دادند سیگار کشیدن پدران در دوره باروری می تواند خطر توسعه شایع ترین سرطان خون کودکی با عنوان "لوکمی لنفوبلاستیک حاد" را حداکثر به میزان 15 درصد در کودک افزایش دهند.
 
*مصرف ماءالشعير باعث تشديد سنگ‌سازي كليه مي‌شود
 
يك فوق تخصص بيماري‌هاي كليوي گفت: ماءالشعير هيچ مزيتي نسبت به ساير مايعات ندارد و با وجود آن ‌كه مبتلايان به سنگ كليه بايد مايعات زيادي مصرف كنند اما به هيچ وجه نبايد نوشابه‌هايي مانند ماء‌الشعير بنوشند چون مصرف اين مايعات باعث تشديد سنگ سازي كليه مي‌شود.

دكتر محسن نفر با بیان این مطلب افزود: آب، بهترين مايع براي افزايش حجم ادرار مبتلايان به سنگ كليه است. البته برخي بيماران حجم ادرار را با دارو يا ديورتيك‌هايي مانند برخي گياهان مثل كاكل ذرت افزايش مي‌دهند اين در حاليست كه اگر حجم ادرار بدون مصرف آب افزايش يابد تاثيري بر سلامت بدن ندارد.

وي با بيان اينكه نوشيدن مايعات براي مبتلايان به بيماريهاي ديگر كليوي مفيد نيست، تاكيد كرد: مصرف مايعات از جمله آب براي مبتلايان به دفع پروتئين زيان آور است و آنان به مقدار بسيار كم و در صورت احساس تشنگي شديد مجاز به نوشيدن آب هستند.

اين فوق تخصص بيماريهاي كليوي تاكيد كرد: ميزان مصرف آب افراد سالم به وضعيت شغلي آنان نيز بستگي دارد. به عنوان نمونه بدن ورزشكاران حرفه‌اي و افرادي كه در محيط‌هاي گرم كار مي‌كنند به مايعات بيشتري نياز دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس