کد خبر 859572
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۶
کله پاچه

کله پاچه طرفداران زیادی در ایران دارد که حداقل در هفته یک بار و یا بیشتر این غذا را میل میکنند ، اما این غذا ممکن است باعث آسیب به کلیه ها شود

به گزارش مشرق، دکتر محمدرضا رزاقی متخصص کلیه و مجار ادرار (اورولوژی)، اظهار داشت: اوره یک ترکیبی است که از شکستن، سوخت و ساز سلول­ها در بدن به وجود می‌آید همچنین مصرف مواد غذایی پورین دار چون گوشت قرمز و سفید، حبوبات، دل‌ و جگر، کله پاچه و انواع مواد پروتئین دار در تولید اوره نقش دارند. گفتنی است هر چه سایز سلول­ها درشت‌تر باشد میزان اوره بیشتر است.

بیشتر بخوانید:

بهترین زمان مصرف کله‌پاچه


وی ادامه داد: حجم زیادی از اوره از طریق کلیه و همراه با ادرار دفع می‌شود اگر کلیه به سمت نارسایی پیش برود و یا هر اختلالی در سیستم غربالی تولید ادرار ایجاد شود، اوره دفع نشده و با عوارضی همراه خواهد بود، که می‌توان به خشکی پوست، خارش و خواب‌آلودگی اشاره کرد. همچنین بالا رفتن میزان اوره در بدن روی سلول‌های مغز اثر گذاشته و باعث به کما رفتن فرد می ‌شود.

این متخصص کلیه راه تشخیص را آزمایش خون عنوان کرد و افزود: میزان حد نرمال اوره در همه جنسیت‌ها یکی بوده و معمولا پایین‌تر از 25 میلی گرم است. گفتنی است، نارسایی کلیه علاوه بر اینکه میزان اوره را افزایش می‌دهد، باعث بالا رفتن کراتین(مشتقی از اوره) نیز می‌شود. در مراحل اولیه درمان اوره بالا این است که کار کلیه را سبک کرده و از مصرف مواد پروتئینی اجتناب کرد.

منبع: وزارت بهداشت

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس