کد خبر 84851
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۰

سردار باقرزاده ضمن اعلام آمادگی برای ارائه اسناد دلیل مرگ خبرنگار شبکه بی‌بی‌سی حاضر در عملیات خیبر در سال 62 به خانواده‌اش گفت: بی‌بی‌سی از افشای چگونگی فوت این خبرنگار و پرده‌برداری از جنایت دولت انگلیس در تجهیز صدام به سلاح‌های شیمیایی در هراس است.

به گزارش مشرق ، سردار سیدمحمد باقرزاده در گفت‌وگو با فارس ضمن اعلام آمادگی برای ارائه اسناد دلیل مرگ خبرنگار شبکه بی‌بی‌سی حاضر در عملیات خیبر در سال 62 به خانواده‌اش گفت: بی‌بی‌سی از افشای چگونگی فوت این خبرنگار و پرده‌برداری از جنایت دولت انگلیس در تجهیز صدام به سلاح‌های شیمیایی در هراس است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس اظهار داشت: "سیریل بن‌فورد" خبرنگار بی‌بی‌سی در سال 62 و در جریان عملیات خیبر در همراهی با یک هیئت سازمان ملل جهت تحقیق و بررسی استفاده رژیم بعثی صدام از سلاح شیمیایی علیه رزمندگان ایران، بر اثر استنشاق گاز خردل مجروح شد و پس از تحمل سال‌ها بیماری در ژانویه 2011 از دنیا رفت.

وی ادامه داد: درپی درخواست خانواده این خبرنگار برای دریافت غرامت، بی‌بی‌سی ضمن تحت فشار قرار دادن آنها از هرگونه مساعدت جهت دریافت غرامت با خانواده وی سرباز می‌زند.
 
سردار باقرزاده گفت: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آمادگی دارد اسناد لازم را در اختیار این خانواده قرار دهد تا آنها بتوانند در دادگاه اثبات کنند مرگ "سیریل بن‌فورد" در ارتباط با سلاح‌های شیمیایی بوده است.

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خاطرنشان کرد: در جریان عملیات خیبر در سوم اسفند 1362 و به دنبال استفاده وسیع و گسترده رژیم بعثی از سلاح‌های شیمیایی در ششم اسفندماه در مناطق عملیاتی شط علی، طبور و جراحی، قریب به 450 رزمنده به شهادت رسیدند و در همان روز نزدیک به یک هزار و 450 نفر دیگر نیز بر اثر استنشاق گازهای تأول‌زا، اعصاب و خفه‌کننده مجروح شدند.

وی اضافه کرد: به دنبال درخواست جمهوری اسلامی ایران 20 اسفندماه تیمی از سازمان ملل با ترکیب پرفسور «گوستاو اندرسون» رئیس دپارتمان ان‌بی‌سی سوئد، پرفسور «پیتر دان» از دانشگاه ملبورن استرالیا و پروفسور «ایمو برستک» از سوئیس مسئول تحقیقات دفاع در برابر سلاح‌های شیمیایی و همچنین سرهنگ «دامین گوامس» پزشک متخصص تشخیص عوامل شیمیایی و درمان دانشگاه مادرید اسپانیا در معیت دکتر «اقبال‌ رضا» از پاکستان معاون سیاسی «خاویر پرز دکویار» دبیرکل سازمان ملل که به عنوان هماهنگ‌کننده سفر بوده است، به همراه تعدادی از خبرنگاران وارد منطقه عملیاتی شدند.

سردار باقرزاده بیان داشت: این تیم در 22 اسفند با حضور در منطقه طبور و شط‌علی در جریان حملات شیمیایی عراق قرار گرفتند که به دلیل جسارت و روحیه منصفانه خبرنگار بی‌بی‌سی جهت آگاهی بیشتر از عمق جنایات رژیم صدام مراقبت‌های لازم را در حین عکسبرداری از عملیات نمونه‌گیری و خنثی‌سازی بمب شیمیایی به عمل نیاورد و بر اثر استنشاق گاز خردل دچار آسیب جدی شد؛ "سیریل بن‌فورد" بلافاصله به لندن بازگشت و در یکی از بیمارستان‌‌های لندن بستری شد که متعاقب آن سفیر ایران در لندن در فروردین سال 63 به عیادت وی رفت.

وی اظهار داشت: گزارش مبسوط سازمان ملل در مارس همان سال در مجله تایم آمریکا چاپ شد؛ علاوه بر این بی‌بی‌سی در سال 1986 در گزارش پاناروما به عنوان «اسرار مخوف سامره» تأیید کرد که سلاح‌های شیمیایی در اختیار صدام قرار گرفته است.
 
رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس افزود: اگرچه بی‌بی‌سی در آن سال رندانه تلاش کرد تنها آلمان و فرانسه را به عنوان متهمان درجه یک معرفی کند و نقش انگلستان را در تجهیز صدام حذف کند، اما با مرور زمان ثابت می‌شود که بی‌بی‌سی در هراس و اضطراب است مبادا با افشای چگونگی مجروحیت و فوت یکی از کارکنان خود، پرده از جنایات دولت انگلستان در تجهیز صدام به سلاح‌های شیمیایی برداشته شود.
 
سردار باقرزاده با هشدار به خبرنگاران بی‌بی‌سی که بعضاً در صحنه‌های جنگ‌ها جسارت می‌کنند و خود را به خطر می‌اندازند یادآور شد: مراقب آینده شغلی خود و سرنوشت خانواده‌شان باشند تا خانواده‌های آنان مجبور نشوند برای چند دلار غرامت به دنبال تهیه اسناد باشند.

وی ضمن ابراز تأسف از مشکل ایجاد شده برای خانواده این خبرنگار بی‌بی‌سی آمادگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس را برای هرگونه مساعدت اعلام کرد و در ادامه از وزارت امورخارجه خواست ترتیب سفر این خانواده را به ایران برای تکمیل اسناد و مدارک بدهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس