به گزارش مشرق، به نقل از روابط عمومي جشنواره بينالمللي فيلم دفاع مقدس به منظور ارجگذاري به ارزشهاي دفاع مقدس و زنده نگهداشتن ياد و خاطر هشت سال مقاومت که آزمون بزرگي براي مردم ما بود، همزمان با برگزاري جشنواره فيلم مقاومت، انقلاب اسلامي و دفاع مقدس، در ايران و شش کشور جهان، اين جشنواره درافغانستان نيز آغاز شد.
در اين گزارش آمده است : نمايش فيلمها در اين جشنوارهها يادآور آزموني است که ايثارگران جبهه نبرد و مقاومت را براي هميشه روسفيد تاريخ کرد و در عين حال، حاوي پندهايي عبرت آموز شد براي دشمنان و بدخواهان ايران اسلامي.
يک روي سکه دفاع مقدس، سالهاي حضور مجاهدان خدا در ميدانهاي نبرد حق عليه باطل بود و روي ديگر آن، خانوادههاي استوار و فداکار آن عزيزان بود که خوش درخشيدند؛ و اينک ماييم و سنگيني مسئوليت خطير تحقق آرمانهاي امام شهدا و شهداي انقلاب و دفاع مقدس.
برپايه اين گزارش، در مراسم گشايش اين جشنواره که در محل موسسه افغان فيلم وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان برگزار شد، سيدسعيد سيدين معاون سفيرجمهوري اسلامي ايران در کابل، ناصر جهانشاهي رايزن فرهنگي کشورمان در افغانستان، دين محمد مبارز راشدي معاون مطبوعاتي وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان و ديگر مقامات حوزه فرهنگ اين کشور، برخي از رؤساي راديو و تلويزيون، اصحاب رسانه، شماري از فيلمسازان، هنرمندان و بازيگران اين کشور حضور داشتند.
مراسم افتتاحيه جشنواره با قرائت قرآن کريم وسرود ملي ايران و افغانستان آغاز شد. سپس مقامات حاضر در جلسه به سخنراني در خصوص اهميت تبادل فرهنگي بين دوکشور ونقش برگزاري اين گونه جشنوارهها در گسترش آن پرداختند.
راشدي معاون وزير اطلاعات و فرهنگ افغانستان گفت: سينما ميتواند ارزشهاي يک جامعه را به تصوير بکشد.
وي در ادامه با اشاره به مشترکات فرهنگي دو ملت، کشور ايران را دوست و برادر ملت افغانستان ناميد و برگزاري اينگونه برنامهها را وسيله نزديکي بيشتر دانست و ضمن قدرداني از همه دستاندرکاران خواستار افزايش اينگونه جشنوارهها شد.
سيدين معاون سفير جمهوري اسلامي ايران در کابل سخنران بعدي بود.
وي تصريح کرد: سينما ميتواند ارزش هاي اين دو کشور را براي همگان به تصوير کشانيده و فاصله هايي که در ميان است از ميان بردارد. نمايش اين فيلمها نشان دهنده مقاومت و ايمان کساني است که بر اعتقاداتشان استوار ماندند و در برابر ناحقيها سر فرود نياوردند. مهندس عبدالطيف احمدي، رييس افغان فيلم راهاندازي اين جشنواره را يک گام مثبت براي تحکيم روابط ميان مردمان و هنرمندان سينماي دو کشور خواند.
وي از کشور دوست و برادر ايران تقدير و تشکرنمود و گفت: من شاهد هستم که ايران چه زحماتي براي رشد وگسترش حوزه فرهنگ انجام ميدهد.
در مراسم افتتاحيه اين جشنواره، فيلم «دوئل» به کارگرداني «احمدرضا درويش» براي حضار به نمايش در آمد.
فيلمهاي اين جشنواره از شنبه هفته آينده در شهر کابل به مدت سه روز در سينما پامير، بزرگترين سينماي افغانستان اکران خواهد شد.
اين سينما داراي گنجايش 800 نفر بيننده است. طي اين مدت روزانه سه فيلم براي علاقهمندان به هنر سينماي دفاع مقدس نمايش داده ميشود. آثاري که براي اکران در نظر گرفته شد، به ترتيب، شامل فيلمهاي گيلانه، دوئل،شب به خير فرمانده ، جايي براي زندگي، م مثل مادر، اتوبوس شب، فرزند خاک، هور در آتش و روزسوم خواهد بود.
روابط عمومي جشنواره بينالمللي فيلم دفاع مقدس اعلام کرد : خبر برگزاري يازدهمين جشنواره بين المللي فيلم دفاع و نمايش اين فيلم ها در سينما پامير براي عموم نيز از برخي شبکههاي تلويزيوني افغانستان از جمله، آئينه، کوثر، سپهر، آريانا، نور و نورين هم بهصورت تصويري و زيرنويس نمايش داده ميشود.
با افتتاح يازدهمين جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت در مؤسسه افغان فيلم، علاوه برسينما پامير در هفته آينده برخي از فيلم هاي فوق در دانشگاه کابل نيز براي دانشجويان اين دانشگاه به نمايش گذاشته مي شود. هرساله در محل اتاق ايران اين دانشگاه به مناسبت هفته دفاع مقدس نمايشگاهي به همين منظور برگزار ميگردد و امسال نيز به همين مناسبت نمايش فيلم دفاع به مجموعه فوق افزوده شده است. اين اتاق پذيراي 80 دانشجو در هرمرحله نمايش فيلم است و روزانه يک فيلم به نمايش درخواهد آمد.
زيرساختهاي صنعت سينما افغانستان در جريان سه دهه جنگ هاي داخلي آسيب جدي ديد، اغلب هنرمندان، کارگردانان، بازيگران و تهيه کنندگان، مجبور به ترک کشور شدند و به اروپا و کشورهاي منطقه مهاجرت کردند. جشنواره فيلم مقاومت، انقلاب اسلامي و دفاع مقدس علاوه بر افغانستان و ايران، در کشورهاي لبنان، سوريه، ترکيه، فنلاند، تاجيکستان و کره شمالي نيز برگزار شده است.
يازدهمين جشنواره بينالمللي فيلم مقاومت ، انقلاب و دفاع مقدس با همکاري رايزني فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران و مؤسسه افغان فيلم وزارت اطلاعات و فرهنگ افغانستان در کابل، پايتخت اين کشور گشايش يافت.