یک محقق آمریکایی معتقد است که «دیپلماسی دانش» در خصوص ساخت واکسن برای بیماری‌های مغفول‌مانده منطقه‌ای می‌تواند تنش بین ایران و آمریکا را کاهش دهد.

به گزارش خبرنگار مشرق، مجله علمی و معتبر میلر مک‌کیون طی ارائه مقاله‌ای به قلم پیتر هوتز ــ رییس دانشکده ملی بیماری‌های منطقه‌ای دانشگاه پزشکی بیلر ــ به بررسی رابطه ایران و آمریکا و افزایش تنش‌های سیاسی بین این دو کشور پرداخت و یکی از راه‌حل‌های کاهش این تنش را استفاده از «دیپلماسی دانش» دانست.
به گفته این مجله شرکت‌ها و دانشمندان واکسن‌ساز ایرانی و آمریکایی می‌توانند با ایجاد و توسعه همکاری‌های دوجانبه دست به ساخت و ایجاد واکسن‌های جدید برای بیماری‌های موجود در منطقه خاورمیانه بزنند که هنوز برای آنها درمان قطعی‌ای ارائه نشده است.

این مجله با اشاره به پیشرفت‌های ایران در زمینه داروسازی و تلاش‌های دانشمندان ایران برای ساخت یک سری واکسن برای برخی از بیمارهای منطقه‌ای می‌نویسد: «موسسه تحقیقاتی واکسن و سرم‌سازی رازی به همراه برخی دیگر از مؤسسات مطرح تحقیقاتی و دانشگاه‌های پزشکی تهران از تلاش‌هایی برای ساخت واکسن‌هایی برای برخی بیماری‌های مغفول‌مانده در منطقه خبر داده است، که موفقیت در این زمینه می‌تواند با اضافه شدن مهارت دانشمندان واکسن‌ساز آمریکا سرعت بسیار بیشتری به خود بگیرد. هرچند این امر می‌تواند منجر به نسل جدیدی از نوآوری‌ها برای مبارزه با بیماری‌های مغفول‌مانده در منطقه گردد، اما در شرایط سیاسی کنونی، هر نوع همکاری و مساعدت بین واکسن‌شناسان آمریکا و ایران کاملاً غیرممکن است.»

این مقاله چنین همکاری‌ای را آغازگر یک گفتمان علمی بین ایران و آمریکا می‌داند که می‌تواند سبب بهره‌مند شدن میلیون‌ها نفر از محصولات پزشکی بدست‌آمده از این همکاری شود: «ارتباط بین واکسن‌سازان ایرانی و آمریکایی و مشارکت آنها در ایجاد چنین واکسن‌هایی می‌تواند به شکل‌گیری طرحی موثر برای آغاز گفتمانی علمی با ایرانیان کمک کند. در نهایت، این امر می‌تواند منجر به یک سری اقدامات نجات‌بخش شود که به ده‌ها میلیون نفر در سراسر منطقه خاورمیانه و دیگر نقاط جهان بهره برساند.»

در نهایت نویسنده این مقاله از وزارت‌ خارجه آمریکا و ایران می‌خواهد که فرصت‌های حاصل از «دیپلماسی دانش»‌ را غنیمت شمرده و از آن برای کاهش تنش‌های موجود استفاده کنند: «وزارت خارجه آمریکا و همتای ایرانی آن باید فرصت‌های بدست‌آمده از چنین «دیپلماسی دانشی»‌ را مد نظر قرار دهند.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 9
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • ۰۴:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
    0 0
    در صورت شکل گیری این همکاری اولین واکسنی که باید تهیه بشود، واکسن پیشگیر از ابتلای به بیماری ماسونیسمسهیونیسمی برای یانکی هاست.
  • ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
    0 0
    تعدادی واکسن ضد توهم خریداریم
  • کورش ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
    0 0
    یه واکسن اول باید مغز خودش بسازیم. ما نیازی به امریکا نداریم.فقط به ما کاری نداشته باشن،ما خودمون همه چیز تولید میکنیم. چه بیماری در منطقه حل نشده است؟!!! هرچه بیماری هست از دست همون واکسن شناسان امریکایی ست اونوقت میخوای باهاشون رابطه برقرار کنی. اکثریت مطلق ملت هیچ وقت خواهان دوستی با جنایتکاران غربی نیستند.اونها اگر دانشی دارن از مستعمره ها بدست آوردن وگرنه خودشونو هیچی نیستن.
  • reza ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
    0 0
    pishnehad khobi hast
  • بيسمارك ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
    0 0
    دانشمندان هسته اي مارو كه از تو همايش ها و سمپوزيوم هاي بين المللي شناسايي و ترور ميكنين! كم مونده دانشمندان پزشكي و بيولوژيك مون رو هم شكار كنين... به همين خيال باشين...
  • ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۷
    0 0
    دیپلماسی دانش پیشنهاد خوبی است دولت مطالعه کند
  • ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۸
    0 0
    اونا هيچ وقت دانش رو انتقال نميدان مگر مطمئن شن که همکار علميشون همواره دنبال رو اوهنها خواهد موند اين رابطه علمي به تجربه ثابت شده که ارزشي براي کشور همکار ندارد، اونم ايران
  • ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۸
    0 0
    دوستان اینقدر بد بین بنیاشید دانشمندان ما هم اینقدر ساده نیستند بگزارید حالا که پساز 32 سال تحریم متوجه شده اند تحریم ها سبب تقویت علمی ایران شده است و دارند به عناوین مختلف التماس می کنند برای رابطه از یک سو سفارت مجازی می زنند از سوی دیگر پیشنهاد همکاری علمی می دهند نگران نباشید ما بررسی می کنیم اگر این موضوع با حفظ منافع کشورمان سودی برای ما داشت اقدام می کنیم الیته امریکا باید تا حالا فهمیده باشد با زور و گردن کلفتی با ملت ایران سحن گفتن جواب نمی دهد همین سرنگون کردن هواپیمای جاسوسی انها نشان داد ما تا کجا پیش رفته ایم خلاصه منطورم اینست دشمن را باید رصد کرد اگر عذر خواهی کرد و به علط کردم افتاد انوقت می گوییم ما هم در حال بررسی پیشنهاد شما هستیم این دلیل بر فدرت ماست
  • محمدعلي ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۹
    0 0
    چرا هر وقت ايران در رويارويي با آمريکا صاحب يک موفقيت ميشه يا اونا دچار يک شکست ميشن از اين جور پيشنهادا رديف ميشه؟!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس