کد خبر 83347
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۰ - ۰۷:۴۷

اتحاديه اروپا به خاطر هزينه هاي سنگين، از تحريم نفت ايران شانه خالي كرد.

به گزارش مشرق به نقل از کیهان مجله آمريكايي نيوزويك ضمن انتشار اين تحليل، به نشست اخير وزيران خارجه اتحاديه اروپا پرداخت كه وعده داده شده بود طي آن تصميم به تحريم خريد نفت از ايران گرفته مي شود. نيوزويك نوشت: تصور نمي رفت اروپا به ويژه پس از حمله به سفارت انگليس در تهران، واكنشي نرم در قبال ايران نشان دهد اما اين دقيقا همان چيزي بود كه رخ داد. خبر واقعي اقدامي است كه اروپا انجام نداد؛ يعني اعلام توافق در مورد تحريم كامل واردات نفت از ايران، كه فرانسه پيشنهاد كرده بود، و بريتانيا، آلمان و هلند از آن حمايت مي كردند. به جاي اعلام چنين توافقي، كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا گفت بررسي هاي مربوط به اقدام عليه بخش انرژي ايران از طريق كارشناسان فني انجام خواهد گرفت.
نيوزويك نوشت: دو استدلال اصلي عليه تحريم اروپايي در مورد واردات نفت از ايران مطرح است؛ نخست اينكه چنين اقدامي مي تواند به گونه اي بي تناسب به برخي كشورها از نظر اقتصادي در اتحاديه اروپا، لطمه وارد كند، و ديگر اينكه ايران مي تواند در صورت بسته شدن بازارهاي اروپايي به روي نفت آن كشور به سادگي سراغ بازارهايي ديگر برود. تحريم واردات نفت از ايران بي شك مي تواند بر قيمت هاي نفت در اروپا اثر بگذارد. خريدهاي يونان از ايران اخيرا به سبب نگراني صادركنندگان ديگر از ريسك و مخاطرات اعتباري يونان بيشتر شده است. اسپانيا و ايتالياي درگير با مشكلات اقتصادي نيز اكنون بيشتر از فرانسه از نفت ايران استفاده مي كنند.
جوليان برگر تحليلگر روزنامه گاردين نيز به شبكه الجزيره گفت: اتحاديه اروپا در صورت تحريم نفت ايران، با مشكلات زيادي روبرو مي شود. برخي از اعضاي اين اتحاديه تكيه بسيار زيادي به نفت ايران دارند كه در صورت تحريم آسيب خواهند ديد. به هر حال اين اقدام براي اروپا آسان نيست.
وي افزود: برخي ناظران بر اين باورند كه تحريم هاي قديم و جديد اروپا بدون نزديك شدن به موضوع تحريم واردات نفت از ايران كارساز و تاثيرگذار نخواهد بود. من هم با اين نظر موافقم زيرا تحريم ها مادام كه شاهرگ حساس ايران را هدف قرار ندهد اين كشور احساس دردي را در قبال تحريم ها نخواهد داشت اما اگر تحريم نفتي تصويب و اجرا شود، پيامدهاي ناخواسته زيادي خواهد داشت و ممكن است چنين تحريم هايي پيامدهاي معكوسي هم داشته باشد، يعني باعث افزايش حمايت مردم از حاكميت شود. حتي اگر اتحاديه اروپا تحريم واردات نفت ايران را هم با توافق همه اعضا تصويب و اجرا كند ممكن است به دليل افزايش حمايت مردمي، تاثير مطلوب اروپايي ها را بر دولت و نظام اين كشور نداشته باشد.
روزنامه وال استريت ژورنال هم با بيان اينكه وزراي خارجه اروپايي در نشست بروكسل نتوانستند تصميمي براي تحريم نفت ايران اتخاذ كنند، تصريح كرد: تحريم نفت ايران به صنايع پالايشي اروپا صدمه مي زند و نه به ايران زيرا اين كشور عمده نفت خود را به كشورهاي آسيايي صادر مي كند. در عين حال بايد توجه داشت كه صنايع پالايشي اروپا سال دشواري را پشت سرگذاشته است. قطع صادرات نفت ليبي در ماه هاي گذشته و در پي آن، تحريم نفت سوريه، قيمت نفت خام مورد نياز پالايشگاه هاي اروپا را بالا برده و به موازات آن، سود سالانه آن را كاهش داده است.
اخيرا وخامت اقتصادي در ميان كشورهاي مختلف اروپايي باعث شد تا اتحاديه اروپا درباره دور تازه ركود اقتصادي هشدار دهد و پيش بيني رشد اقتصادي 8/1 درصدي را به نيم درصد كاهش دهد. كميسر اروپا (اولي رن) مي گويد رشد اقتصادي اروپا متوقف شده و خطر ركود جديد وجود دارد. بحران بدهي هاي برخي كشورهاي اروپايي بر وخامت اوضاع در اين اتحاديه و گسترش بيكاري و فقر افزوده است.
خاطرنشان مي شود كه برخي كشورها نظير انگليس و فرانسه درصددند ساير كشورها به خصوص برخي رقبا را به بهانه فشار بر ايران، در تله بحران هاي اقتصادي جديد وارد كنند.
يادآور مي شود بحران آفريني هاي اخير برخي دولت هاي غربي باعث شد قيمت جهاني نفت از مرز 110 دلار عبور كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس