به گزارش مشرق، مقامات آمریکایی بار دیگر ادعاهای خود را در خصوص برجام و برنامه موشکی ایران تکرار کردند. «هربرت مک مستر» مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دومین روز از کنفراس امنیتی «مونیخ» این ادعاها را مطرح کرد.
علیرغم آنکه مقامات آمریکایی طبق برجام حق اظهارنظر درباره سرمایهگذاری در ایران را ندارند، این مقام آمریکایی در سخنان خود گفت: «زمانی که شما در ایران سرمایهگذاری میکنید، در واقع دارید در سپاه پاسداران سرمایهگذاری میکنید. علاوه بر روسیه و چین، کشورهایی چون ژاپن، کره جنوبی و آلمان هم در صدر سرمایهگذاران در ایران هستند».
وی به توافق هستهای ایران و 1+5 (آمریکا، فرانسه، چین، روسیه، انگلیس بعلاوه آلمان) اشاره کرد و گفت: «حالا وقت آن رسیده تا به نقاط ضعف جدی در توافق هستهای ایران بپردازیم و با اقدامات بیثبات کننده ایران از جمله توسعه قابلیتهای موشکی و هستهای این کشور و همچنین حمایتهایش از اقدامات نائبان تروریست در منطقه مقابله کنیم».
بیشتر بخوانید:
تقلای هیأت نمایندگی آمریکا برای تشکیل یک ائتلاف ضد ایرانی
مک مستر مدعی شد: «رژیم ایران با حمایت نهادهای اقتصادی که با سپاه انقلاب اسلامی ایران مرتبط هستند، نظیر ماهان ایر، به درگیریها در این منطقه دامن میزند».مک مستر تصریح کرد: «در خصوص اقداماتی که به جامعه بینالمللی مربوط میشود، باید تمام تعاملات با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را متوقف کنیم و زمینه ایجاد یک نهاد اقتصادی واقعی در ایران را فراهم آوریم».
مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد: «ما سوریه را نایب ایران میدانیم و میبینیم که مدام در حال تقویت توان موشکی خود هستند تا اسرائیل و ثبات کل منطقه را تهدید کنند».مک مستر همچنین به بهانه حمایت از حقوق شهروندان ایران خواستار اعمال فشار به دولت ایران شد و گفت:«باید رژیم ایران را تحت فشار بگذاریم تا به حقوق مردم این کشور احترام بگذارد».
این مقام آمریکایی ادامه داد: «مسئله بعدی که با آن مواجهیم قطع کردن حمایت های مالی از گروههایی است که جان شهروندان ما را در سراسر جهان تهدید میکنند».
وی به حزب الله نیز اشاره کرد و گفت: «ایران در منطقه دنبال تکثیر مدل حزبلله است. ایران خواهان آن است که جهان عرب ضعیف و وابسته به این کشور باشد».
مشاور امنیت ملی کاخ سفید در ادامه ضمن تأکید بر اینکه باید اقدامی علیه ایران صورت گیرد، گفت: «ایران تلاش میکند تا در کشورهایی که دولت مرکزی ضعیفی دارند، گروههای شبهنظامی وابسته به خود و خارج از کنترل دولت ایجاد کند».
وی بار دیگر ادعاها درباره استفاده از سلاحهای شیمیایی در سوریه را تکرار کرد و گفت: «در آوریل 2017، وقتی رژیم اسد از این سلاحهای فجیع علیه انسانهای بیگناه استفاده کرد، آمریکا به آن پاسخ داد. ما برای مهار حملات شیمیایی در آینده وارد عمل شدیم و اینکه تضمین کنیم که استفاده از این سلاحهای شیمیایی به شکل امروزین عادی نمیشود».
بیشتر بخوانید:
ریچارد هاس: وضع تحریم علیه ایران چاره ساز است
علیرغم عدم وجود شواهدی دال بر استفاده دولت اسد از این سلاحهای شیمیایی، مک مستر مدعی شد: «تصاویر به وضوح نشان میدهد که استفاده اسد از سلاحهای شیمیایی همچنان ادامه دارد».وی تأکید کرد: «زمان آن رسیده است که تمامی کشورها، رژیم اسد و حامیانش را برای اقداماتی که مرتکب میشوند، مورد بازخواست قرار دهند».
مشاور امنیت ملی کاخ سفید در توجیه حمله سال 2017 به سوریه گفت: «ما به سوریه حمله کردیم تا جلوی استفادههای بیشتر از سلاحهای شیمیایی را در آینده بگیریم و مطمئن شویم استفاده از این تسلیحات به یک اتفاق روزمره تبدیل نشود».
مک مستر که کشورش تنها کشوری است که در طول تاریخ از تسلیحات هستهای استفاده کرده، درباره کره شمالی نیز گفت: باید با تمام ابزارهای موجود به رژیم کیم فشاور بیاوریم تا مطمئن شویم این «دیکتاتوری بیرحم» نمیتواند با مخربترین تسلیحات بر روی زمین، جهان را تهدید کند.