به گزارش مشرق، فارس نوشت:
سابقه فعالیت فدارسیون
فدراسیون جهانی بورس های اوراق بهادار ابتدا با عنوان FIBV در سال 1961 تاسیس شد و به تدریج ابعاد خود را گسترده تر کرد و طی چندین سال فعالیت ، اعضای جدیدی از جمله بازارهای مشتقه ، مراکز تسویه و پایاپای و دیگر ارائه دهندگان خدمات مالی به آن پیوستند. از این رو در نشست مجمع عمومی سال 2001 با اکثریت آراء ، این نهاد به فدارسیون جهانی بورس ها تغییر نام یافت.
این فدراسیون در حال حاضر مشتمل بر 54 بورس عضو از نقاط مختلف جهان با ارزش 50 هزار میلیارد دلاری است و توسط هیئت مدیره ای متشکل از 15 بورس عضو اداره می شود.
عضویت ایران از سال 1992
بورس تهران از سال 1992 میلادی به عضویت کامل این فدراسیون در آمده و همواره ، بخصوص پس از تغییرات ساختاری اخیر ، در مجامع و نشست های حضوری فعال داشته و با این کار سعی کرده ، ضمن کسب معیار های مورد نظر ، امکان
آشنایی بیشتر با اعضای این فدراسیون که عمده ترین فعالان بازار سرمایه جهانی را در بر می گیرد فراهم آورد و راه را برای بین المللی شدن بازار بورس ایران هموار سازد.
این در حالی است که بورس تهران هر ماه آمار عملکرد به همراه گزارش های موردی و پرسشنامه های سالانه را در اختیار دبیرخانه فدراسیون قرار می دهد که گزارش هایی هم در این مورد منتشر می شود و یکی از مراجع مهم در وضعیت مقایسه ایی بورس های عضو این فدارسیون بشمار می رود اما در آخرین گزارش منتشره نام بورس اوراق بهادار حذف شده است.
مسئولان بورس در حال پیگیری و بررسی دلایل
براساس این گزارش، اقدام فدارسیون جهانی بورسها در شرایطی مورد حیرت مسئولان بازار سرمایه شده که سیدعلی حسینی معاون نظارت بر بورس ها و ناشران اوراق بهادار به فارس گفت: با توجه به انتقال فعالیت های بین المللی بورس به شرکت بورس اوراق بهادار، مسئولان این شرکت درحال پیگیری و بررسی دلیل آن هستند تا بعد از مشخص شدن ابعاد آن ، گزارشی را طی روزهای آینده ارایه کنند.
وی شایعه تحریم بورس تهران توسط این نهاد را رد کرد و گفت : با توجه به استقلال فعالیت های فدارسیون جهانی و بورس اوراق بهادار دلیلی برای تحریم وجود ندارد و چنین رویدادی تاکنون سابقه نداشته است.همچنین حسن قالیبافاصل مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران گفت: این موضوع توسط امور بین الملل شرکت در حال بررسی است که بعد از اخذ اطلاعات ، گزارشی به طور رسمی ارایه خواهد شد.