کد خبر 814878
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۳
کله پاچه

متخصص تغذیه بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای مصرف کله‌وپاچه را تشریح کرد.

به گزارش مشرق، سید ضیاءالدین مظهری در ارتباط با مصرف کله‌پاچه اظهار داشت: استفاده از این ماده غذایی در فاصله‌های طولانی عوارضی ندارد البته این مسئله بستگی به شرایط جسمانی فرد نیز دارد، به‌طوری‌که مصرف این ماده غذایی برای افراد دچار چربی و فشار خون و کسانی که در معرض حمله قلبی و مغزی هستند به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

وی با بیان اینکه 100 گرم مغز گوسفند، 1000 میلی‌گرم کلسترول دارد، این درحالی است که 100 گرم تخم‌مرغ 250 تا 300 میلی‌گرم کلسترول داشته و ترکیبات مفید دیگری همچون اسید چرب ضروری بدن و پروتئین را داراست و در واقع ارزش پروتئینی آن صد درصد تلقی می‌شود.

این متخصص تغذیه  بیان داشت: سن، جنس، وضعیت فیزیولوژی از جمله عواملی است که در برنامه غذایی افراد مورد توجه قرار می‌گیرد، گفت: مصرف کله پاچه نه صد درصد منع می‌شود و نه به صورت کامل استفاده از آن توصیه شده است، ولی متخصصین تغذیه به این اصل توجه داشته که بهتر است غذاهای سالم جایگزین این ماده غذایی کنیم.

مظهری ادامه داد: زبان و مغز گوسفند، چرب‌تر از سایر قسمت‌ها بوده و افرادی که دچار نقرس هستند، استفاده از این مواد غذایی، اسید اوریک آنها را افزایش داده و سبب بروز مشکلات برایشان می‌شود.

وی با بیان اینکه پاچه گوسفند علی‌رغم دیرهضم بوده خواص مفیدی بر روی مفاصل دارد، گفت: ولی بناگوش و چشم گوسفند سرشار از چربی‌های اشباع‌شده بوده و مصرف آن توصیه نمی‌شود. همچنین زبان،‌دل، جگر و قلوه گوسفند حاوی کلسترول بالایی است.

این متخصص تغذیه بیان داشت:‌در صورت استفاده از کله پاچه توصیه می‌شود این ماده غذایی در منزل تهیه شده؛ چراکه اغلب مواقع فروشنده‌ها برای خوشمزه‌تر شدن این ماده غذایی روغن به آن اضافه کرده و در این صورت عواقب جبران‌ناپذیری را می‌تواند مصرف کله پاچه بر روی بدن داشته باشد.

مظهری گفت: کسانی که دچار پرفشاری خون یا اختلالات تنفسی هستند، مصرف تلیت و کله پاچه آنها را دچار کمبود تنفسی می‌کند. کودکان نیز سیستم دفاعی انها به دلیل اینکه کامل ورزیده نشده توصیه می‌شود از کله پاچه‌های بیرون استفاده نکرده و مصرف تهیه شده آن در منزل اندکم باشد.

وی به سه اصل غذایی در تغذیه اشاره کرد و گفت: مواد غذایی باید متناسب با جنس، سن و وضعیت فیزیولوژی افراد مصرف شود و تنوع در مصرف مواد غذایی هم باید مورد توجه قرار گیرد. از طرفی نیز تنوع مواد غذایی نیز باید مورد توجه خانواده‌ها قرار گیرد.

متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: استفاده از انواع سبزیجات، حبوبات،‌لبنیات، پروتئین‌ها، غلات و... برای همه افراد به صورت متنوع توصیه می‌شود همچنین باید توجه داشت که مصرف صبحانه حتماً مدنظر قرار گیرد؛ چراکه این موضوع افراد را در معرض ابتلا به دیابت نوع 2 کرده و در واقع ولع را برای مصرف مواد قندی افزایش می‌دهد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 22
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ناشناس IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    31 6
    پدر بزرگ من صد سالش بود که فوت کرد یک روز درمیان کله وپاچه میخورد مغز وزبون .به به چه حالی داره.
    • قریشی IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
      23 1
      نسل پدربزرگای ما فعالیت بدنی بیشتری داشتن ، الان یه روز درمیون کله پاچه بخوری میل لنگ میزنی
    • حجت IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
      17 1
      آیا شما یک صدم پدربزرگتان فعالیت دارید؟
  • IR ۱۳:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    14 8
    در روایات آمده کله پاچه رو با سویق بخورید تا خوب هضم بشه.
  • حمید IR ۱۴:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    12 1
    لقمان برای اربابش که بهترین جای گوسفند را خواسته بود زبان گوسفند پخت
  • هادی IR ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    24 0
    بم بم جان!! اینا چیه میگین ؟؟؟ کله پاچه، نون سنگک دو آتیشه ، آبلیمو شیرازی، سبزی خوردن بذارم جلوت میتونی نخوری؟!؟!؟!؟!؟
    • IR ۱۶:۲۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
      9 3
      با کله پاچه سبزی میخوری؟!!!
  • درجواب 14/31 IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    3 22
    کل دنیا نمیخورن وبه ما میخندند که کله حیوانات رو میخوریم من کل عمرم لب نزدم
    • IR ۱۵:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
      27 0
      اونا بدتر از این ها ش رو می خورن و چی میخندن؟ هشت پا و صدف و خرچنگ تا حالا از نزدیک دیدی؟ حال آدم از زندش بهم میخوره چه برسه بخوای بخوریش تازه اینکه مال غربی هاست شرق که دیگه به گربه و موش و سوسک هم رحم نکردن یه سرچ هم بکن مغز میمون زنده. ببین توریست های غربی برای خوردنش چه شوقی دارن و چه جور می خورن
    • علي IR ۱۹:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
      2 0
      نصف عمرت برفناست يه بار امتحان كن ضرر نمي كني
  • ماجد زبیدی IR ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    24 0
    آره آره برید پیتزا بخورید. من نمیدونم چرا این چند وقت اخیر سیل هجمه به غذاهای اصیل وسنتی ما دراند وارد میکنن. چرا هیچ کس به ام الفست فودها (پیتزا) کسی هجمه نمی بره. زنده باد کله وپاچه زنده باد آب گوشت زنده باد تمامی غذاهای سنتی ایران زمین از شمال تا جنوب از شرق تا غرب.
  • IR ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    1 22
    کله پاچه خوری کار کثیف و مکروه است و باید جلوگیری شود.
    • حجت IR ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
      12 6
      قال خودم (ص): من اکل کله پاچه اونم با آبلیمو و سبزی، وجب النار نمی دونم چرا یاد "ابوهریره" افتادم
  • e IR ۱۶:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    1 22
    اه اه مغز هم خوردن داره ؟ بی فرهنگها
    • IR ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
      2 0
      پس سوسیس کاباسی که با ضایعات مرغ درست میشه خوردن داره آره ؟!
    • بي نام IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۹
      0 0
      بابا آل آشغال خور(فست فود) با فرهنگ
  • e IR ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    0 23
    اه اه اه کجای گوسفند رو نمیخورن ؟ ، همین مونده پشم گوسفند رو هم بخورن
    • IR ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
      0 0
      داداش حلاله میخوریم. گوشت خوک که نیست. تو هم بیا با هم بریم یه صبح کله پاچه بزن
    • ممد IR ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
      0 0
      فقط زبان و پاچه و البته گوشت صورت
  • IR ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    1 0
    این دکترها از این چیزها زیاد میگویند، شنونده باید عاقل باشد
  • IR ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    3 0
    جماعت عجیبی هستیم! در ایران که هستیم، به دنبال برند و مارک خارجی و غذاهایی ایتالیایی، هندی، چینی و ... هستیم و غذاهای سنتی اَه و بد هستند. وقتی می ریم اونور آب، می شیم سنتی اصیل ایرانی، دنبال کباب، قورمه سبزی، کله پاچه و ...اینها هستیم و هرچی که ایرانی باشه طرفدارشیم.
  • IR ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۰۹
    1 1
    از وقتی فست فود خور شدیم و غذاهای سنتی رو کنار گذاشتیم هزار تا مرض به جونمون افتاد. کی گفته کله پاچه بده خیلیم سالم و خوبه به شرطی که مثل قدیمیا بخوری مثل اونام فعال و پر حرکت باشی.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس