با شعله ور شدن آتش جنگ، بیش از هر چیز به سرعت سرمایه اجتماعی رهبران فعلی ترکیه ، ته خواهد کشید و در این شرایط نه تنها ملت هایی که به مدل ترکی ابراز تمایل کرده اند از این مشی فاصله خواهند گرفت بلکه بعید نیست که انقلاب بعدی را در ترکیه شاهد باشیم.

گروه بين الملل مشرق- با روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه که به اسلامگرایی شهرت داشت برخی از پایان حکومت اندیشه های مصطفی کمال مشهور به آتا تورک در ترکیه خبر دادند و این پایان را مدیون روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه می دانستند؛ اما روند حوادث بعدی روی دیگری نشان داد.

فاکتورهای اصلی اسلامی بودن حزب عدالت و توسعه بیش از هر چیز در حیطه "اسلام فردی" خلاصه می شد، اسلامی که حتی در آن حوزه هایی که پای به اجتماع می گذاشت از نزدیک شدن به حیطه سیاست خودداری می کرد و البته چنین شرایطی برای رقابت با حریف قدرتمندی که در همسایگی ترکیه قرار داشت و داعیه دار اسلام سیاسی در جهان از سه دهه قبل بود - یعنی درست در زمانی که ترکیه تمام تلاش خود را در دین زدایی به مصداق اعم و اسلام زدایی به مصداق اخص از جامعه داشت- کافی نبود.

اسلام سیاسی اخته شده؛ یا اسلام گرایی بی‌عمل
در چنین شرایطی بود که کم کم اسلامگراهای مدل ترکیه، پا به عرصه سیاسی نیز گذاشتند اما حضورشان را تا حد امکان کنترل شده تعریف می کردند. برنامه های تبلیغاتی به دقت طراحی شده اگر چه در ظاهر شباهت فراوانی به اسلام سیاسی از نوع ایرانی داشت، اما در یک طراحی نرم، اخته بود و یک عنصر اصلی را نداشت، این عنصر اصلی در حقیقت همان "عمل گرایی" بود که اسلام سیاسی انقلاب اسلامی در جهان پیاده کرده و از قبل آن، گروه های مقاومت توانسته بودند مجال بالیدن بگیرند. اما حرکت های ترکیه، وجهه عملگرایی را حذف کرده بود اما در بُعد تبلیغاتی نسبت به نمونه اصلی خوش آب و رنگ تر ظاهر شد.

بهترین مثال در این مورد "آرمان فلسطین" است. ترکیه تنها کشور مسلمانی است که معاهدات و همکاری های سیاسی و نظامی سطح بالا و علنی با اسرائیل دارد. اما با روی کار آمدن اسلامگرايان و ادعاهای اخیرشان در رسوخ عقاید اسلامی به حوزه موضع گیری های سیاسی، حرف و حدیث ها درباره این روابط زیاد شده بود. ترکیه به مرور چهره ای ضد اسرائیلی، حقوق بشری و طرفدار فلسطین از خود به نمایش می گذاشت، که ماجرای اجلاس داووس و موضع تند مقامات ترکیه علیه رئیس رژیم صهیونیستی دقیقا بر اساس همین مطلب طراحی شد، اما درست در زمانی که بوق های تبلیغاتی در حالا مخابره و تحلیل عملکرد رئیس جمهور ترکیه بودند، ارتباطات سیاسی، اقتصادی و نظامی ترکیه و اسرائیل همچنان در جریان بود و در فضایی امن پیش می رفت.عمل، جایگاهی در شعارهای سیاسی رئیس جمهور و دولت رجب طیب اردوغان نداشت.

ماجرای کشتی "ماوی مرمره" البته ماجرای دیگری بود، که در داخل پازل حزب عدالت و توسعه قرار نمی گرفت، اما در این فاجعه هم ترکیه توانست با مدیریت تبلیغاتی به خوبی از روابطش با اسرائیل، صیانت کند.

از سوی دیگر این موضع گیری های بی عمل ترکیه تقریبا تنها به اسرائیل محدود می شد و کمتر پیش آمد که ترکیه علیه غرب موضع خاص منتقدانه ای را اتخاذ کند، البته اگر مواضع ترکیه درباره پیوستن به اتحادیه اروپا را نادیده بگیریم.

غرب گرایی، آتاتورکیسم و برنامه غرب برای هدایت قيام‌های عربی
"باید از نوک پا تا فرق سر فرنگي شویم و این گونه است که آدم می شویم" این جمله مشهور تقی زاده که امروز کمتر روشنفکر ایرانی – حتی برای حفظ پرستیژ ناسیونالیستی اش- آن را قبول دارد، روزگاری مبنای تغییرات بنیادین در کشورهای خاورمیانه خصوصاً ترکیه و به تبع آن، ایران عصر پهلوی بود. اساساً آتاتورکیسم از چنین دیگی بیرون آمد. امروز اگر چه دیگر نمی شود نشانه ای از حکومت این تفکر در ترکیه امروز دید، اما هنوز آتاتورکیسم در رگ های تفکر سیاسی و جریان های حاکم بر ترکیه جریان دارد.



ترویج دین "خصوصی" و حداکثر "اجتماعی"، رویکرد افراط گرایانه برای تبدیل شدن به جامعه غربی و تعامل همسو با قدرت ها و تأکید بر منافع ملی بر اساس ناسیونالیسم وارداتی، عناصری هستند که از میراث آتاتورکیسم باقی مانده اند و باعث می شوند که با وجود قرار گرفتن پوسته ای از دین در رأس حکومت- که آتاتورک و همفکرانش با آن موافق نبودند، اما باقیِ مرده ریگ غربگراییِ افراطیِ ترک، به دولت عدالت و توسعه نیز برسد.

غربی ها خصوصاً آمریکا با اطمینان از به بن بست رسیدن مبارزه با اسلامگرایی در ترکیه قرن بیستم، تصمیم گرفتند برای جلوگیری از قدرت یافتن گروه های عملگرای اسلامی نسخه ای کم خطرتر و همسوتر را در رأس قدرت قرار بگیرد.

این نسخه برای سال ها در انکوباتور خاورمیانه رشد و نمو کرد، حتی به رقیب آینده خود نزدیک شد و در مواردی به عنوان برادر بزرگ به آن تکیه کرد و البته از وجهه آن در جهت کسب مشروعیت استفاده کرد تا در زمانی که مدل قبلی حکومت های دست نشانده در خاورمیانه و شمال آفریقا، یعنی رژیم های دیکتاتوری ساقط شد مدل جدید، یعنی حکومت نخبگان مسلمان طرفدار سبک زندگی غربی، بتواند جای آن را بگیرد و الیت مردم سالار غربگرا جایگزین دیکتاتورها شوند.

آمریکایی ها تا حدودی اتمام دوره دیکتاتورهای مصر و تونس و لیبی و ... را می دانستند، اما سرعت حوادث آن قدر زیاد بود که همه چیز را از کنترل خارج کرد و از همین جهت بود که غرب بلافاصله کوشش ها را برای انتقال مدل ترکی به کشورهای انقلابی عرب آغاز کرد. اگر چه غنوشی در تونس به قهوه ترک سیاسی روی خوش نشان داد اما اشتباه در محاسبات باعث شد تا در مصر، دولتمردان ترکیه با واکنش سرد انقلابیون مواجه شوند و این پروژه نیز توفیق چندانی پیدا نکند.


بازی با کارت اشتباه ترکیه در دمشق
مرحله بعدی قمار ترک در منطقه ای با اولویتي بالاتر از شمال آفریقا بازی خواهد شد. در این مرحله ترکیه باید  تمام سرمایه تبلیغاتی که "عدالت وتوسعه" در این سال ها جمع آوری کرده است، به میدان بیاورد. در این میدان قرار است ترکیه نقشه یک الگوی دو چهره را بازی کند، از یک سو اسلام گرایی و از سوی دیگر دموکراسی این البته در به راه انداختن یک جنگ تبلیغاتی است که مقدمه جنگی گرم است و احتمالاً ترکیه در جنگ گرم هم نقش هایی خواهد داشت.

دعوت مقامات ترک از دولت اسد برای استعفا، بخشی از همین سناریوست. مقامات ترک در همراهی با اظهارات هماهنگ با مقامات غربی بويژه انگلیسی ها، پیام ظریفی را با خود دارد و آن این است که دوران تبلیغات اسلامگرایان آتاتورکیست ترکیه تمام شده و حالا آنها از پوستین شان بیرون می آیند. اما آنچه آمریکایی ها، انگلیسی ها و در مجموع غرب متوجه آن نیست، این مطلب است که اساساً ترکیه کارت اشتباهی در دستان غرب است که می تواند نتیجه میز را در میان مدت علیه همه منافع غرب تغییر دهد.

با شعله ور شدن آتش جنگ که رفتار غربی ها آن را اجتناب ناپذیر کرده است، بیش از هر چیز به سرعت سرمایه اجتماعی رهبران فعلی ترکیه به عنوان دولتی مسلمان، ته خواهد کشید و در این شرایط نه تنها ملت هایی که به مدل ترکی ابراز تمایل کرده اند از این مشی فاصله خواهند گرفت بلکه زمینه جدی عملگرایی اسلام سیاسی در ترکیه فراهم خواهد شد و عجیب نیست که انقلاب بعدی را در ترکیه شاهد باشیم؛ با این همه به نظر می رسد غرب اصرار فراوانی به استفاده از این کارت اشتباه دارد؛ اصراري که خود، مي تواند جرقه قيام اسلامي ديگري را در منطقه رقم بزند.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 43
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • سهیل بشردوست ۰۰:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    ملت ایران انگلی مثل رضاشاه رو پس زد و خاندانش رو بیرون انداخت؛ اینکه نظام اتاتورک تا الآن مونده تقصیر حکومت نیست، ملت ترکیه اینطور نظامی رو دوست داره و لیاقتش هم همینه مولا علی میگه: بر هر ملتی همانطور که می خواهند حکومت می شود
  • برادر حميد ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    موضع تند در اجلاس داووس مربوط به نخست وزير تركيه است نه رييس جمهور آن لطفا اصلاح كنيد.
  • میدی ۰۱:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    منافع ایران نیز اجازه نمی دهد تا صراحتا اعتراف کنیم که تعریف و تمجید آنچنانی از ترکیه وسردمداران مسلمانش اشتباهی تاریخی بود. آنان تا قیامت ترکیه لاییک هستند نه بیشتر نه کمتر!! ما که به فکر صادرات گاز خود هستیم و بس!! سوریه نیز بالاتر از ترکیه نیست، ترک جلسه رای گیری به ضرر ایران از سوی نماینده سوریه گام مثبتی در روند مناسبات دوکشور بود!!!
  • ۰۱:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    اشکال کار اینجاست که شما فکر می کنید همه اسلام گرایان باید دقیقا مثل شما فکر و عمل کنند در صورتی که در دنیای متکثر امروزی این طور نیست کما اینکه همه سکولار ها هم مانند هم نیستند آیا اسد ها و مبارک مانند هم بودند. و یا چین وشوری کمونیستی مثل هم بودند.
  • سعات ۰۲:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    متاسفانه در وزارت خارجه ما افراط و تفریط فراوان وجود دارد. چقدر کارشناسان مختلف در سالهای قبل گفتند که اقایان عزیز اینقدر به طرف ترکیه قش نکنید. گوش شنوایی نبود. به هر حال در حال حاضر هم هیچگونه برنامه مدون و مشخصی در وزارتخارجه در این مورد نیست.
  • Behnam ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    شما همچین تفسیرهایی رو برا خودتون نگه دارید اتفاقا ترکیه داره بهترین کارو میکنه وقتی دارن به مردم یک کشور ظلم میکنن طرف حق رو گرفته شما چرا ناراحتین چشماتونو بازتر کنید
  • شريفي ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    به دوستي که سخن از کثرت‌گرايي و تنوع مي‌گويد، عرض مي‌کنم؛ دوران اين سخن گذشته است. بدانيد و مطمئن باشيد که وعدة خداوند محقق خواهد شد: «و يکون الدين کله لله». انشاء الله با نابودي مستکبران عالم، و همة دين‌ستيزان و اسلام‌ستيزان شاهد خواهيم بود که تفکر اسلام ناب که تأمين کنندة سعادت دنيا و آخرت همة بشريت است، بر سراسر جهان حکمفرما خواهد بود. ترديد نکنيد. اين وعدة خداست.
  • مرتضی اشرفی ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    آنوقت که چفیه را علیه اصلاحات بر گردن می انداختید باید به فکر چنین روزی می افتادید که قیامهای منطقه و جوانان از شما رویگردان شده اند.
  • ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    متاسفم که آنقدر تحلیل های شما بی مایه وغیر کارشناسی هست که آدم رغبت نمیکند آنرا بخواند تا چند ماه پیش خبر میزدید اردوغان این طوری آنطوری چون از شما دفاع میکرد ولی الان چون جهان اسلام به مدل دموکراسی ترکیه تمایل پیدا کردند نمی توانید تحمل کنید چون در این سی سال گذشته هزینه هایی که برای صدور انقلاب کردهاید به نتیجه نرسیده است شماها از خودتان باید بپرسید چرا هر حزب یا گروهی که در کشور های عربی وارد صحنه میشود اولین اعلامیه ای که میدن برائت جستن از مدل انقلاب اسلامی ایران است یک جستجوی ساده اینرا نشان خواهد داد از قبیل بیانیه اخوان المسلمین مصر در روزهای بیداری مردم مصرو مصاحبه های آقای غنوشی تونس با رسانه ها در تایید این موضوع
  • بهزاد ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    ترکیه دارای سیاستمدارانی با هوش است. ترکیه راهی را میرود که مصالح کشورش تعیین میکند نه آنچه شما دوست دارید.
  • ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    کسی نمی گوید که ترک ها اسلام مورد نظر ما رو پیاده کنند، بلکه اسلام حقیقی که پیامبر و ائمه در کلام و رفتارشان نشان دادند پیاده کنند آیا پیامبر نمی توانست با توافق با کفار ، از یک طرف اسلام را ترویج دهد و از سمت دیگر به کفار اجازه دهد عقاید خودشان را دنبال کنند آیا نمی توانست یک اسلام ظاهری که هم مردم را جذب کند و هم موجب دشمنی با کفار نشود را ارائه دهد؟ آیا ائمه نمی توانستند دینی را تفسیر کنند که در ان اسلام یعنی نماز خواندن و روزه گرفتن ....و کاری به سیاست نداشتن و اینقدر برای خود سختی و مشقت و شکنجه و شهادت درست نکنند. پس اگر اسلام واقعی را بخواهیم پیاده کنیم نمی شود خود را طرفدار اسلام نشان دهیم و از طرف دیگر چون آمریکا قدرت جهان است، پس با آن کنار بیاییم. این همان سیاستی است که امام رحمة الله می فرمود که این سیاست مال همان سیاست بازان
  • ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    ‫سیاست ترکیه در زمان عثمانی ها هم بر واقعییات استوار بود،آنزمان هم همین سیاست شکست جنگ چالدران را به احمقان صفویه تحمیل کرد.
  • یاسر ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    واقعا چه زیبا رهبر انقلاب بیان فرمودند که امروز دنیا در یک پیچ مهم تاریخی قرار دارد و می بینیم که تمامی مدلهای ناصواب حکومتی دنیا در معرض آزموند بزرگ قرارگرفته اند تا نهایتا بشریت به مدل حکومت با محوریت اسلام ناب(ولایت محور) ایمان آورد.
  • nasim ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    متاسفم که شما خیال می کنید همه باید مثل شما فکر کنند. در غیر اینصورت لایک بی دین و ...... خواهند بود
  • ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    به قول چرچیل ما منافع دائم داریم ولی دشمن دائم نداریم ، عزیزم ترکیه ای که نه نفت گاز و خیلی چیزها ............. ندارد جز 15 اقتصاد برتر جهان شده هر جا منافعش باشه حرکت می کنه ....
  • ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    عزیزم اگر همه چیز توی اقتصاد خلاصه می شد که ما خیلی زودتر و جلو تر می تونستیم باشیم و اقلا با وابسته شدن به آمریکا و اسراییل الان دیگه نامی از ترکیه در صفحه روزگار نبود، ولی به این فکر کردی که بالاخره ما مثلا مسلمونیم و نمی تونیم فردای قیامت بگیم که ملت های مظلم زیر چکمه های آمریکا و اسرائیل له بشن تا من بهتر بخورم بهتر بپوشم و... اصلا به اسلام کاری ندارم، این از انسانیت به دوره البته این ربطی به بی تدبیری های برخی مسوولان مملکتی که باعث مشکلات اقتصادی شده نداره، فقط در جواب مقایسه با ترکیه بود که رکده بودین
  • ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    اره خب اون زمان بر همین واقعیات استوار بود که توی اروپا شکست خوردن و هر روز یک بخشی از این امپراطوری بزرگ اسلامی رو تقدیم غربی ها کردن و بعدش هم خلاص. ازشون ده ها کشور ضعیف موند که هر کدوم مستعمره یه اروپایی شدند. خیلی جالبه تحلیلاتون خدا وکیلی!
  • ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    گفت ترکیه داره بر اساس آن چیزی پیش می ره که ما دوست داریم. ما هم گفتیم که این نقاب اسلام گرایی فقط تبلیغاتیه. البته امیدواریم که حرکت ترکیه در جهت منافع غرب- حالا به قول شما منافع ملیش- به جایی برسه، غربی ها نشون دادن که هر کسی دنبالشون راه بیفته رو کمتر تحویل می گیرن، نمونه های کمی هم نداره. می تونی بری تاریخ رو بخونی!
  • ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    جالبه، من نویسنده این تحلیل رو ککه شما می گی غیر کارشناسی رو نمی دونم چقدر کارشناس هست،اما خب استاد کارشناس چرا خودت حرفای عوامانه می زنی. بله خب عضی ها توی ایران از حول حلیم افتادن توی دیگ، درست، اما اینها رو از کجا آوردی که مثلا اخوان المسلمین از انقلاب اسلامی برائت جسته؟ حالا مگه کسی گفت اونا باید توی مصر انقلاب اسلامی راه بندازن و جمهوری اسلامی تشکیل بشه که بگیم این تحت تاثیر انقلابه؟ آقای کارشناس توی همون مصر شما چطور ندیدی که مردم چه جوری به سفر رئیس جمهور ترکیه یا شاید نخست وزیرش پاسخ دادن؟ و چه جوری برای ترک ها آبرو ریزی شد چون حواسشون نبود که مصری ها تاریخی نسبت به ترک ها آلرژی دارن، اینکه شما این ها رو سانسور می کنی کارشناسیه؟ از اینها گذشته، اخوان مصر نسبت به انقلاب برائت جست، پس چرا راست و چپ رهبرانش میان ایران و می رن؟ این تحلیل به قول شما غیر کارشناسی اگر درست خونده بودیش گفته بود که به مرور زمان همه چیز در حال تغییره، و مردم به دلایلی که تحلی آورده بود پشت پرده اسلامگرایی ترک رو هم خواهند دید. به هر حال یک کمی توی حرفایی که می زنیم بد نیست عدالت و از اون مهم تر صداقت رو مراعات کنیم، البته ببخشیدا ما اندازه شما کارشناس نیستیم!
  • ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    پاشو بابا جون صبح شد! خوبی؟ حال و روزت خوبه آقا مرتضی، می دونی بحث سر چیه؟قیام های منطقه از ما رویگردان شدن؟ چه جالب حتما این شعارهاشون هم در باره اینه که "الشعب یرید الاصلاح طلب"! مرد حسابی خیلی از روزگار پرتی؟ چرا فکر می کنی الان قیام های منطقه همه فکر و ذکرشون اینه که به رویاهای شما فکر کنن. از این ها گذشته حرف این نیست که چفیه هست یا نه! حرف اینه که انقلاب اسلامی یه نرم افزاری رو آورد که الان خیلی حرفایی که توی منطقه زده می شه با اون نرم افزار هم خوانی داره، حالا چه الان این آدم ها از ایران طرفداری کنن چه نکنن. متاسفانه خود بزرگ بینی آدم ها رو به جایی می رسونه که خودشون رو فقط مرکز عالم می دونن. هر چه که هست بعید می دونم توی کل این انقلاب ها یمنطقه حرفی از دعوای اصلاح طلب ها و اوصلگراهای ایران اومده باشه و تاثیری توی انقلابشون داشته باشه.
  • ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    چشمای ما بازه،تعجبم از اینه که شما چرا قدرت تعقلتون رو تعطیل کردین؟ چرا این ترکیه عدالت طلب شما اونقدر که داره برای سوریه یقه پاره می کنه حواسش به یمن و بحرین نیست؟ عزیزم! چون سوریه اگر برای تو آب نداره برای اردوغان و دار و دستش نون داره، یمن و بحرین تنها چیزی که داره اخم و تخم آمریکا و دیکتاتور های عرب منطقه اس. من نمی گم بی بی سی و وی او ای نگاه نکن. نگاه کن اما خدا به آدم عقل هم داده که گاهی باهاش تعقل کنه نه اینکه چون فکر کردن سخته بذاردش توی صندوق برای روز مبادا.اره پسرم بهنام جون،گاهی هم ازش استفاده کن، جای دوری نمی ره،لا اقل آیندگان بهت نمی خندن!
  • ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    راست می گی خوب، بعضی اسلام گراها اسلام گراییشون با منافعشون تغییر جهت می ده، مثلا می گن خب امروز نون توی حمله به سوریه اس، چون هم ایران رو از گردونه خارج می کنه و هم اسرائیل متحد دوست داشتنی مون رو از خطر نجات می ده و هم بله خب ژست بشر دوستی مون تکمیل می شه، از همه مهم تر آمریکا خوشش میاد و اتحادیه ورشکسته اروپا هم بالاخره به عنوان دربان اروپا استخداممون می کنه. بحرین، یمن؟ نه بابا، پول توش نیست تازه درده سر هم داره، شاها و دیکتاتورهای عرب هم بدشون میاد. تازه اگه بحرین بیفته دسته مردمش آمریکایی ها باید برن که نمی شه که، نازه نفوذ ایران هم زیاد می شه چون شیعه هستن. نه بابا، مگه اصلا بحرین خبری هم هست، یکی دو نفر به مرگ طبیعی با گلوله مردن، این که چیزی نیست، بیشترن؟ حالا بیست سی نفر، نه دویست سی صد نفر این ها که رقمی نیست. بعد آدم ها می می رن دیگه. دنیا همینه. سوریه رو بچسب که بازارش داغه!
  • حسین ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    ولی جالب بود که مسئولین، نمایندگان و صدا و سیمای ما هم گول برخی رفتارهای ترکیه رو خورده بودند! ولی نمی دونستند که ترکیه دنبال منافع کشور و ملتشه.
  • حب مسکو ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    براساس اطلاعاتی از منابع موثق کسب موافقت اعضای اتحادیه اروپا برای عضویت ترکیه در آن اتحادیه بهای این خیانت به جبهه مقاومت در منطقه است؛اما باید ترکیه بداند این اتفاق هرگز به وقوع نخواهد پیوست چراکه عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا حلقه مفقوده ایجاد زنجیره گروههای اسلامی و در نتیجه ایجاد یک شبکه گسترده و تاثیری گذاری بر سیاستهای آن اتحادیه یکی از تهدیداتی است که مقامات امنیتی اتحادیه بر آن واقف هستند و در سیاستهای امنیتی آنان دقیقه پیش بینی شده است
  • ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    وزارتخارجه که وضع فشلی داره اصلا حرفشم نزن
  • ۲۰:۴۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    afarin
  • مهدی ۲۱:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    گزیده ای از مصاحبه الشرق الاوسط با مرحوم نجم الدین اربکان اردوغان یکى از شاگردان مدرسه حزب رفاه بود و از آن خارج شد و همراه با عبدالله گل حزب عدالت و توسعه را تشکیل داد. آیا فکر مى کنید او از مدرسه شما گریخته است؟ آیا فکر مى کنید او پیروز شده و یا شکست خورده است؟ بله اردوغان، شاگرد رفوزه اى است که از در پشتى مدرسه فرار کرده است. او به مدرسه من آمد، ولى به درس خوب گوش نداد. او در مدارس دینى تحصیل کرده است. اما کارهایش این را نشان نمى دهد. او معتقد است که تمدن مسلمانان، رقیب تمدن غرب نیست، در حالى که پیامبر، محمد(ص) مى گوید: الاسلام یعلو و لایعلى؛ اسلام برتر است و چیزى فراتر از آن نیست. آیا کسى که دانشى دارد، حرف او را مى زند؟ اردوغان به اتحادیه اروپایى نزدیکى مى جوید و هرچه را که از او مى خواهند انجام مى دهد و در عین حال مى گوید تشکیل اتحادیه اسلامى ناممکن است. آیا این سخن معقول است؟ آیا ما باید اسلام را در خدمت منافع صهیونیسم در آوریم؟ به نظر مى رسد نقص هایى درباره ماهیت رابطه شما و اردوغان وجود دارد و تفاوت سیاست هاى حزب سعادت و حزب عدالت و توسعه چندان شناخته شده نیست. تا چندى پیش گفته مى شد که تجربه حزب عدالت و توسعه، تکمیل تجربه دولت اسلام گراى شما است که در چارچوب حزب رفاه در سال 1997 روى کار آمد. حزب عدالت و توسعه راه ما را ادامه نداد. تا اکنون هم نشان نداده اند که درک درستى از آنچه اتفاق مى افتد دارند. پیامبر اسلام (ص) گفته از فراست و زیرکى موءمن برحذر باشید. حزب عدالت و توسعه باید فراست و زیرکى داشته باشد. اسلام دین عقل و فهم و آگاهى است. پس باید فهم درستى از اسلام داشته باشیم. من معتقدم دو نقص بزرگ در همه دانشکده هاى فقهى و شرعى موجود در جهان اسلام وجود دارد: یکى نبود دانشکده اى ویژه چگونگى اجراى شریعت متناسب با عصر و زمانه و دیگر نبود دانشکده اى ویژه فهم درست اسلام. انسان مسلمان باید اسلام را به خوبى درک کند. قرآن مى گوید با یهود و نصارى دوستى برقرار نکنید. اینکه کسى پیش یهودیان مى رود و با آن رابطه دوستى برقرار مى کند، چگونه مى تواند مسلمان درست کردارى باشد؟ مشکل آگاهى در همه جهان اسلام وجود دارد. چه انگیزه هایى سبب شد تا اردوغان از حزب رفاه منشعب شود و حزبى را در رقابت با شما تشکیل دهد ؟ اردوغان حزب عدالت و توسعه را به ابتکار خود تأسیس نکرد، دستور داشت. چرا اردوغان در این پروژه، بازى خورده است؟ چون در برابر مقام و مال و ریاست، ضعیف است. رابطه شما با اردوغان چگونه است؟ آیا با هم تماس دارید؟ خوب است. گاه تلفن مى زند و از سلامتى ام مى پرسد..این مهم نیست. چطورى و حالت چه طور است، مهم نیست،بازگشت به آگاهى اسلامى حقیقى مهم است. بنابراین شما از سیاست هاى آقاى اردوغان راضى نیستید؟ من از کردار و رفتار او و مسیرى که در آن حرکت مى کند، راضى نیستم. ما از او گله داریم، زیرا ملت ترک را به سوى مشکلات بزرگ سوق مى دهد. ما از وابستگى او به صهیونیست ها و مشارکت او با آنان در برخى برنامه ها ناراضى هستیم. چرا طیب اردوغان نظامیان ترکیه را در چارچوب نیروهاى سازمان ملل متحد به لبنان مى فرستد تا حزب الله را خلع سلاح کنند؟ چرا با ایشان در این زمینه ها گفت و گو نمى کنید؟ وقتى خدا عقل را از آدم بگیرد. نصیحت کارساز نیست. ما خیلى نصیحت کردیم ولى چه فایده. + نوشته شده در چهارشنبه بیست و پنجم آبان 1390ساعت 15:21 توسط نبی زاده | نظر بدهید وصیت حافظ اسد به پسرش در خصوص ایران سایت صدای آمریکا در تاریخ 11نوامبر (20آبان) به نقل از نشریه "فارین پالیسی" -چاپ آمریکا- نوشت: «دیپلمات های ایرانی در دمشق می گویند "حافظ اسد" رئیس جمهور فقید سوریه، در وصیتنامه اش خطاب به پسرش "بشار" نوشته است: «تو می توانی همیشه به ایرانیان تکیه کنی؛ اما هرگز به رهبران عرب اعتماد نکن.» صدای آمریکا افزود: «پشتیبانی قوی رهبران کنونی ایران از رهبران کنونی سوریه نشانگر رابطه ویژه دمشق با تهران است. در حالی که اتحادیه عرب ناتوان از پیشبرد نقشه راه برای جلوگیری از سرکوب نظامی در سوریه است، تهران از همه امکاناتش برای حفظ متحد منطقه ای خود بهره می گیرد.» گفتنی است همزمان با خیزش امواج بیداری اسلامی در منطقه و فروپاشی رژیم های وابسته به آمریکا و به تبع آن انزوای بیشتر رژیم صهیونیستی، پروژه ای برای تضعیف جبهه مقاومت در منطقه کلید خورده است. آمریکا و متحدانش برای برون رفت از این وضعیت بحرانی با تحریک عده ای در کشور سوریه سعی دارند اعتراضات این کشور را نیز در راستای انقلاب های عربی جلوه دهند اما مردم سوریه با حمایت میلیونی و پرشور از بشاراسد نشان دادند که به توطئه بیگانگان تن نمی دهند. جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به اصل عدم دخالت بیگانگان در امور سایر کشورها، خواهان پایان گرفتن دخالت آمریکا و کشورهای غربی و بعضی از حکومت های مرتجع منطقه در مسائل داخلی سوریه می باشد.
  • haya ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۴
    0 0
    همین مستر چرچیل گفتن ما ادمایی داریم در کشورهای دیگه که به جای ما و از طرف ما حکومت میکنن. {نقل به مضمون}من قبلا هم گفتم این اقایون فراماسونن.اینا کسایی هستن که اربکان ازشون برایت جست
  • سهیل بشردوست ۰۱:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    پاداش ترکیه همون پاداش ابن ملجم از شهادت مولا علیه، ننگ تا ابد
  • سهیل بشردوست ۰۱:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    سکولاریسم یعنی جدایی دین از سیاست؛ تو این تعریف شما چیزی به اسم تمایل به دین می بینید که توقع اسلام گرایی ازش داشته باشید؟!
  • ۰۲:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    اسلام یک راه بیشتر نداره که اگر داشت دیگر راه صراط و مستقیم نبود...... و آن ظهر عاشوراست کسانی که اسلام واقعی را انتخاب می کند همیشه دنیا علیه آنهاست تا ظهور قائم این گونه خواهد بود....
  • ۰۲:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    نظام ترکیه اگر ذره ای اسلامی بود...به اسراییل حمله می کرد.. نه اینکه بشه متحد اتحادیه دیکتاتورهای عرب و در ظاهر فحش بده ولی بیشترین حجم معاملات اقتصادی رو با اسراییل امریکا و اروپا داشته باشه.. در ضمن نقش ترکیه در همراهی با امریکا در حمله به افغانستان عراق و لیبی هم که معلومه...
  • ۰۲:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    نه اینکه انقلابیون مصری یمنی بحرینی عربستانی و... با سلاح های ساخت امریکا کشته و زخمی نمی شن!!!
  • ۰۲:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    سرنوشت فردای ترکیه بهتر از امروز متحدان عرب دیروز غرب نخواهد شد...
  • ۰۲:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    دیروز امپراطوری عثمانی کمر تمدن اسلامی را شکست... و امروز هم ترکیه کمر مقاوت را هدف گرفته باید دید صبر خداوند تا کی خواهد بود....
  • آشنا ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    اگر به رفتارهای ترکیه به خوبی دقت کنیم می بینیم تضاد ملموسی حاکم است از یک سو اردوغان در اجلاس داووس علیه شیمون پرز یک ژست مخالف صریح به خود می گیرد و از سوی دیگر هیچ خللی در سطح روابط اقتصادی سیاسی با این رژیم بوجود نمی آوردبا وجود اینکه این تقلیل روابط خواست باطنی مردم کشورش بود به قرینه اینکه بعد از اجلاس قریب دو میلیون نفر برای استقبالش به فرودگاه آمدند.بلکه حتی نظامیانش را هم برای خلع سلاح حزب الله در لبنان مستقر می کند ،به در خواست آمریکا برای استقرار سپر دفاعی در خاکش پاسخ مثبت می دهد،واز سوی دیگر در جمع عزاداران حسینی هم شرکت می کند.آیا به نظر شما رسیدن ترکیه به جمع کشورهای موفق اقتصادی دنیا بی معنا است؟ آیا این تلاش غرب برای الگو نمودن ترکیه برای پیشرفت وجا دادن او در اتحادیه اروپا بی معناست؟
  • ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    تا اون لحضه ای که امپراطوری عثمانی زعیم دنیای اسلام بود انگلیسی ها و یهودی ها خواب فلسطینم نمیدیدن، اما وقتی که رفت ... . آیا تاریخ تکرار میشه؟ به نظر من این بار ترکا موفق میشن. بیمار اروپا دوباره سرحال شده. هنوز اولشه.
  • ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    تو باغ نیستیاااااااااا
  • ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    ترکها تو این منطقه قدمت آریایی ها و اعراب رو ندارند. بعد از اسلام به تدریج وارد آناتولی شدند، از اول هم دوست دار اسلام نبودند. بخاطر ورود به ایران مسلمان شدند و بعد برای ایجاد امپراتوری عثمانی به اسلام چنگ زدند
  • ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۵
    0 0
    زعیم دنیای اسلام بود!!!!!!!! پس چرا عملا به همه کشورهای اسلامی حمله کرد!! و تمام آثار اسلامی در عربستان رو حتی عصای پیامبر رو غارت کردند و باید در ترکیه دنبال اینها بگردیم!!!!!!!!!!!!!
  • غ ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۶
    0 0
    بنظرمن ترکیه افتخارکشورهای اسلامی است ومن بعنوان یک ترک زبان که تمدنی بمراتب چندین برابرآریاییان داریم سیاست ترکها را برگرفته از تمدن اصیل آنها میدان
  • ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۶
    0 0
    برای دین افتخاراتت و درآمد های غیر نفتی نظام لائیک ترکیه ؛ سری هم به نوامیس هم مسلک هایت در انتالیا بزن تا ببینی که برای گذان عمر چگونه شرافتشان را به تاراج گذاشته اند .
  • ۰۰:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۹/۰۷
    0 0
    بله 890 سال پیش برای شما خیلی زیاده!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس