به گزارش مشرق، مهدی زارع در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان گفت: بعد از زمین لرزه ۷.۳ ریشتری در سرپل ذهاب کرمانشاه، شاهد طرح فرضیههای مختلفی در رابطه با این زمین لرزه بوده ایم.
وی افزود: بسیاری از این فرضیهها پایه و اساس علمی نداشته و تنها حاشیههایی است که از سوی شهروندان مطرح میشود.
مدیرگروه زلزله شناسی مهندسی پژوهشگاه زلزله شناسی ایران با تاکید بر اینکه خشکسالیهای اخیر نقشی در زمین لرزه کرمانشاه نداشته است اظهارکرد: نظریههایی وجود دارد که خشکسالی بزرگ در جایی که گسل وجود داشته باشد میتواند سبب زمین لرزه شود، اما این موضوع در رابطه با زلزله سر پل ذهاب صادق نیست.
زارع ادامه داد: عمق زمین لرزهای که در محدوده سر پل ذهاب رخ داد و باعث تخریب قابل توجه خانهها شد نسبتا زیاد بود و به همین خاطر نمیتوان ادعا کرد که زمین لرزه کرمانشاه ارتباطی با خشکسالیهای اخیر داشته باشد.
وی با بیان اینکه " تاثیر خشکسالی بر ایجاد زلزله نظریه پذیرفته شدهای است" خاطرنشان کرد: در پذیرش عام، خشکسالیها میتوانند سبب زمین لرزه شوند، اما باید وضعیت سفرههای آب در منطقهای که زلزله در آن رخ داده بررسی شود.
مدیرگروه زلزله شناسی مهندسی پژوهشگاه زلزله شناسی ایران در خصوص زمین لرزه اخیر در هجدک کرمان تصریح کرد: بزرگی زمین لرزه اولیه در هجدک کرمان ۶.۱ ریشتر بوده و پس لرزههایی که پس از آن با قدرت بیش از ۵ ریشتر به ثبت رسیده به دلیل شدت اولیه زمین لرزه غیر طبیعی نیست.