به گزارش مشرق، براساس جدیدترین پژوهشها افرادی که به طور منظم دانههای آجیل شامل بادام، گردو، فندق، پسته، بادام هندی وزمینی مصرف میکنند از تناسب اندام مطلوبی بدون نیازبه رفتن به کلاسهای ورزش بهرهمند میشوند.
براین اساس مصرف دانههای آجیل میتواند جایگزین مناسبی برای گوشت و مواد لبنی باشد.
پژوهشها نشان میدهند با وجود کالری بالای موجود دردانههای آجیل، اما این خوراکیها به طور کامل دارای چربی مفید هستند و به این ترتیب خطر چاقی و اضافه وزن را در افراد کاهش میدهند.
این یافتهها حاصل پژوهش دانشمندان دانشکده سلامت دانشگاه کالیفرنیا در آمریکا بوده و در مجله تغذیه اروپا به چاپ رسیده است.
دانههای آجیل سرشار از پروتئین، ویتامینهای مختلف از جمله گروه B، کلسیم، روی، مواد معدنی و فیتو کمیکالها است که سبب افزایش انرژی و سوخت و ساز بدن، معکوس کردن فرآیند پیری سلولهای بدن و نیز تقویت سلامت و زیبایی پوست و مو میشود.
کارشناسان این نتایج را با بررسی برروی رژیم غذایی و وزن بیش از ۳۷۳ هزار فرد بزرگسال در رده سنی ۲۵ الی ۷۰ سال داوطلب از ده کشور اروپایی به دست آوردهاند.
از جمله دیگر مزایای مصرف دانههای آجیل در رژیم غذایی کاهش سطح کلسترول و فشارخون، کاهش میزان توده بدنی و نیز جلوگیری ازبروز بیماریهای قلبی عروقی و سرطان روده بزرگ است.
مصرف دانههای آجیل در مردان سبب کاهش ابتلای آنها به سرطان پروستات میشود.
از جمله دیگرمزایای مصرف آجیل جلوگیری از ابتلا به بیماری دیابت و نیز پیشگیری از پوکی استخوان است.
باوجود مزایای بسیار مفید مصرف دانههای آجیل کارشناسان به افراد توصیه میکنند قبل از مصرف آجیل تست آلرژی به مواد غذایی انجام دهند، زیرا بسیاری از افراد به آجیل حساسیت دارند و حتی امکان دارد دچار شوک آنافلاکسی شوند.
درعین حال کارشناسان به افراد توصیه میکنند برای حفظ تناسب اندام تنها به دانههای آجیل اکتفا نکنند و ورزش منظم و رژیم غذایی سالم داشته باشند.