سرویس سیاست مشرق - روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
کیهان
کابینه فاقد فرمانده اقتصادی است دیگر حمله به دولت سابق جواب نمیدهد
«نگرانی از عملی نشدن وعدههای اقتصادی دولت تشدید شده و این در حالی است که حمله به دولت نهم و دهم دیگر از سوی مردم شنیده نخواهد شد».
روزنامه اعتماد در گزارشی با تأکید بر اینکه دولت، به فرمانده اقتصادی نیاز دارد اما فاقد آن است، نوشت: اقتصاددانان و اقتصادخواندهها بهشدت توصیه میکنند که حسن روحانی از بین این تعداد ژنرالی که برای راهبری اقتصاد برگزیده (جهانگیری، نهاوندیان، نوبخت، سیف، کرباسیان و نیلی) نیاز به فرماندهی دارد که امور اقتصادی را به دقت دنبال کرده، امور کلان اقتصاد کشور را راهبری کند و برای مشکلات، راهحلهای فوری و کارساز بیابد. چه آنکه وضعیت چهار سال آینده ایران به گونهای نیست که بتوان بدون رفع برخی مشکلات مبرم مانند بیکاری و نرخ رشد پایین، توجیه آورد.
دوره دوم ریاستجمهوری حسن روحانی یک تفاوت کیفی با دور اول ریاستجمهوری او خواهد داشت؛ توقعات اقتصادی از او به اندازهای بالا رفته که حالا همه مردم منتظر به ثمر رسیدن نتایج عملکردهای دولت هستند. در چهار سال آینده، در صورتی که دولت بخواهد ادعا کند که درگیر مشکلات دولتهای نهم و دهم است، دیگر گوش شنوایی نخواهد داشت و رفع مشکلات گوناگون اقتصادی به ویژهاشتغال و رونق در صدر خواستههای جامعه است. با این وجود تنظیم سیاستهای مناسب با دوره کنونی، ضرورتهایی را ایجاب میکند که در دوره گذشته وجود نداشت؛ مهمترین ضرورت رفع مشکلات امروز اقتصاد، داشتن تیمی یکدست در عرصه سیاستگذاری اقتصادی است؛ تیمی که علاوه براشتراک فکری در زمینه بینش اقتصادی، حداقلی از درک مشترک از مشکلات را هم داشته باشند. این وضعیت در دولت یازدهم وجود نداشت و سردرگمی در سیاستهای اقتصادی سبب میشد منابع آن طور که باید، نتایج درخشانی را به همراه نیاورند.
در حال حاضر به نظر نمیرسد نسبت به گذشته تغییر در سیاستهای اقتصادی ایجاد شده باشد و دولت با رویه سابق سعی کرده کارشناسان گوناگون اقتصادی با افکار متعدد و راهکارهای مختلف را در کنار هم قرار دهد. این امر نگرانی را از انجام نشدن برنامهها تشدید کرده است.
چهار سال اول دولت هم گهگاه اختلاف نظر میان اعضای کابینه یا اجرای برنامههای ضد و نقیض ادامه داشت. اختلاف نظر فکری میان وزیر کار و وزیر بهداشت بر سر بیمه سلامت باقی است. هنوز کسی فراموش نکرده در بستههای خروج غیرتورمی از رکود، تسهیلات بانکی به دست متقاضیان رسید ولی رونق حاصل نشد و احتمالا یا پایه پولی بالاتر رفته یا بدهی بانکها افزایش یافته است.
چهار سال آینده کمتر کسی از دولت میپذیرد که مشکلات حل نشده رها شوند. این هم تجربه شده که فاصله میان دولت و ملت در دور دوم روسای جمهوری بیشتر و این نگرانی دامن زده میشود که گسل میان مردم و دولت دوازدهم در زمین اقتصاد از هم گسسته شود.
اعتماد با تصریح بر اینکه دولت فاقد کار کردن اقتصادی است میافزاید: «پذیرفته شدنی نیست که در سال ١٤٠٠ باز گفته شود که بیش از ٥٠ درصد آییننامههای برنامه ششم تنظیم نشده است. پذیرفتنی نخواهد بود در ایران چهار سال آینده نسبت مالیات به تولید ناخالص ملی زیر ١٠ درصد باشد یا نسبت سرمایهگذاری به تولید داخلی کمتر از ٣٠ درصد باشد.»
دیپلماسی کج و معوج /آمریکا کدخداست... کدخدا کیلو چند؟!
همکار سابق نشریات اصلاحطلب میگوید «دیپلماسی دولت تدبیر و امید را به اعتبار بیبرنامگی و فقد نگاه استراتژیک در سیاست خارجی میتوان مترادف با گیج لوماسی انگاشت».
داریوش سجادی نوشت: رئیسجمهور و وزیر خارجه از لحظه تصویب برجام بالغبر ۳ سال است که فخر آن را به زمین و زمان میفروشند و بشارت آن را دادهاند که برجام مفتاح و گشاینده همه انسدادهای اقتصادی و سیاسی و زیستمحیطی و گرمایش و سرمایش جهانی است و اکنون در کمال گیجوارگی میفرمایند اگر آمریکا از برجام خارج شود ما کنار اروپا در برجام میمانیم!
ظاهراً رئیسجمهور روحانی فراموش کردهاند در مناظره انتخاباتی سال ۹۲ با چه فیگور مکش مرگ مائی خطاب به حداد عادل فرمودند؛ من گفتهام وقتی اروپاییها آمریکا را کدخدای خود میدانند چرا وقتمان را صرف اروپا کنیم و مستقیم با کدخدا مذاکره و توافق کنیم چون اروپا نیز تابع کدخدایشانند!
اکنون معلوم نیست چه اتفاقی افتاده که آمریکایی که تا دیروز بهزعم آقای روحانی کدخدائی محسوب میشد که برای شرکای اروپاییاش لازمالاتباع بود اما اینک دیپلماسی گیجواره دولت تدبیر و امید تغییر عقیده داده و خروج کدخدا از برجام را بیوقعی فرموده و میفرمایند افت پتانسیل کدخدا فاقد اهمیت است و اروپا را عشق است، کدخدا کیلوئی چنده؟!
خیر جناب روحانی، برجام در نبود کدخدا یعنی پایانی بیفرجام! این محصول بیتدبیری و بیبرنامگی در دیپلماسی دولتی است که در دریای متلاطم نظام بینالملل چون کشتی بیلنگر که کژ میشد و مژ میشد محکوم به زوال و انعزال است.
متأسفانه دولتمردان تدبیر و امید از ناحیه بضاعت مزجات شان در فهم پیچیدگیهای تخصصی دنیای دیپلماسی، عالیترین عرصه سیاست را به کارگاه کارآموزی مبتنی بر آزمون و خطا مُبدل کردهاند و بیآزرمانه هزینه گزاف آن را نیز به سخاوت از محل اعتبار ملت ایران چک میکشند!
وعده بیمحل ساخت 100 هزار خانه برای کمدرآمدها
«در حالی که وزیر راه و شهرسازی از احداث 100 هزار واحد مسکونی برای گروههای کمدرآمد خبر داده، معاون امور مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی میگوید: تاکنون هیچگونه منابع مالی و تسهیلات بانکی برای اجرای طرح مسکن اجتماعی و حمایتی اقشار کمدرآمد و آسیبپذیر جامعه اختصاص نیافته است!»
روزنامه آفتاب یزد در گزارشی تصریح کرد وعده ساخت 100 هزار واحد مسکونی برای اقشار کمدرآمد، بدون تمهید بودجه داده شده است. این روزنامه مینویسد: هفته گذشته بود که وزیر راه و شهرسازی خبر خوشی برای خانوارهای کم درآمدی که هنوز مسکن ملکی ندارند اعلام و تاکید کرد: خبر خوشی که برای گروههای کمدرآمد داریم این است که احداث سالی 100 هزار واحد مسکونی در قالب این طرح در برنامه داریم و امسال احداث 100هزار واحد مسکونی را برای گروههای کمدرآمد عملیاتی خواهیم کرد. این سخنان عباس آخوندی نور امیدواری را برای اقشار کمدرآمدی که سالهاست در آرزوی خانهدار شدن هستند روشن کرد. البته نکته مبهم در سخنان وزیر راه و شهرسازی این بود که به چگونگی تامین مالی اجرای این طرح بزرگ به روشنی اشاره نشده بود.
این در حالی است که معاون امورمسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی میگوید: تاکنون هیچگونه منابع مالی و تسهیلات بانکی برای اجرای طرح مسکن اجتماعی و حمایتی اقشار کم درآمد و آسیبپذیر جامعه اختصاص نیافته است.
«جواد حقشناس» افزود: در این طرح برای تامین سالیانه 100 هزار واحد مسکونی اقشار کم درآمد جامعه قرار است 2400 میلیارد تومان تسهیلات بانکی و 420 میلیارد تومان یارانه دولتی پرداخت شود اما تاکنون با وجود پیگیریهای بنیاد مسکن هیچ اعتباری برای این طرح در نظر گرفته نشده است.
وی گفت: برای تخصیص اعتبارات مورد نیاز جلسات متعددی با مسئولان بانک مرکزی برگزار شده و در نهایت بانک مرکزی بانک مسکن را به عنوان بانک عامل پرداخت تسهیلات معرفی کرده است، اما بانک مسکن اعلام میکند برای پرداخت این تسهیلات منابعی ندارد و یارانههای مورد نیاز نیز در قالب تملک داراییها و اوراق قرضه تاکنون حاصل نشده است.
اشتغال در پسابرجام بهتر نشد اما سرمایهگذاری خارجی کاهش یافت!
«برجام هیچ تغییر محسوسی در اشتغال ایجاد نکرد. دولتمردان تصور میکردند رونق اقتصادی، فقط با توافق با غرب به دست میآید و اهتمامی به ظرفیتهای داخلی نداشتند».
روزنامه اصلاحطلب ستاره صبح از قول دکتر وحید شقاقی مشهدی اقتصاددان نوشت: رشد اقتصادی اعلامی دولت، پویا و پایدار نیست و نوسانات شدیدی را تجربه میکند. شرط استواری و پیشرفت اقتصاد ایران را نه در بیرون مرزها، بلکه در درون کشور و اقتصاد باید جست. هدف مذاکرهکنندگان از پافشاری و تلاش برای رسیدن به توافق، گشایش اقتصادی در جذب سرمایههای خارجی، توسعه صادرات و سرمایهگذاری داخلی، عبور از رکود داخلی و فائق آمدن بر چالش بیکاری و به ویژه بیکاری جوانان تحصیل کرده بود.
چرا که تصور میکردند دستیابی به این اهداف، تنها از مسیر مذاکره و توافق انجام خواهد شد. با این حال به نظر میرسد این اهداف، حتی بعد از توافق موسوم به برجام نیز آنچنان که باید به نتیجه نرسیده است. طبق گزارش مرکز آمار، خالص اشتغال ایجاد شده در سال 1391، که همزمان با گسترش ابعاد تحریمهای اقتصادی بود، حدود 651 هزار نفر گزارش شده است. این شاخص برای سالهای 1392، 1393، 1394 و 1395 به ترتیب حدود 710 هزار، 500 هزار، 400 هزار و 700 هزار نفر بوده است. این امر نشان دهنده این واقعیت است که تغییر محسوسی نسبت به سال 1391 اتفاق نیفتاده است.
همچنین به استناد گزارش مرکز آمار ایران، اشتغال کشور طی یک دهه گذشته و تا سال 1394 تقریباً ثابت و دربازه 20 میلیون و 500 هزار نفر تا 21 میلیون و 900 هزار نفر، در نوسان بوده و در این دوره تقریباً اشتغال جدید در خور توجه و جهشی ایجاد نشده است. همچنین صاحبان مشاغل خرد و متوسط و صنایع سنگین از فضای نامناسب کسب و کار گلایهمندند.
بخش سرمایهگذاری رشد قابل توجه و محسوسی نداشته است؛ به طوری که ابتدا از 2/29 میلیارد دلار سال 1391 به 2/28 میلیارد دلار در سال 1392 کاهش یافته و در سالهای بعد (1393 و 1394) با افزایش نه چندان چشمگیر، به 31/1 و 31 میلیارد دلار افزایش یافته است. در حوزه سرمایهگذاری داخلی، علیرغم اینکه لایحه رفع موانع تولید از سوی دولت به مجلس داده شده است، به دلیل طولانی بودن فرآیند تصویب این لایحه، با وجود اجرایی شدن این قانون، هنوز نمود عینی آن در فضای اقتصادی کشور مشاهده نمیشود.
در بخش سرمایهگذاری خارجی هم گزارش سازمان بینالمللی «آنکتاد» نشان از کاهش 50 درصدی جذب سرمایهگذاری خارجی در کشور دارد. از همین روی بود که از حدود چهار سال قبل، به طور خاص، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با هدف تأمین رشد پویا و بهبود شاخصهای مقاومت اقتصادی و دستیابی به اهداف سند چشمانداز 20 ساله، با رویکردی جهادی، انعطافپذیر، فرصتساز، مولد، درونزا، پیشرو و برونگرا، در بهمن سال 1392 ابلاغ شد.
باید به این واقعیت اشاره کرد که چنانچه در الگوی برجام، راهبرد وابستگی یک طرفه دنبال شود، نه تنها آسیبپذیری اقتصاد ایران کاهش پیدا نخواهد کرد، که برمعضلات و چالشها افزوده خواهد شد. در راهبرد وابستگی یک طرفه، با پذیرش جایگاه اقتصاد ملی در نظام مدیریت اقتصاد جهان، درهای اقتصاد به طور کامل باز و توسعه اقتصادی براساس سیاستهای دیکته شده خارجی هدایت میشود.
شرق: هدفگذاری اشتباه دولت مشکل مسکن مردم را حل نمیکند
طرحها و پیشنهادهای وزیر راه و شهرسازی، مشکل مسکن اقشار کم درآمد و پایین جامعه را حل نمیکند.
روزنامه شرق ضمن گزارشی در این زمینه نوشت: وزیر راه و شهرسازی پیشنهادی را در راستای طرح قبلی به رئیسجمهور داده تا شرایط دریافت تسهیلات مسکن را بهبود ببخشد. آخوندی پیشنهاد داده، دولت میزان اعطای تسهیلات مسکن را از هر ۶ ماه یکبرابر به هر ۵ ماه یکبرابر افزایش دهد.
پیشنهادی که به گفته کارشناسان تفاوت چندانی برای بخش مسکن نمیکند، زیرا اصولا افراد کمدرآمدی که اغلب جامعه هدف دولت برای حمایت هستند و در بافتهای فرسوده یا حاشیههای شهر سکنی دارند، اصولا بانکپذیر نشدهاند که بتوانند از تسهیلات مسکن، ولو با بهره پایین، بهرهمند شوند.
کمال اطهاری، اقتصاددان در گفتوگو با «شرق» با بیان اینکه کلیت برنامهای که از سوی وزیر مسکن ارائه شده، برنامه نیست، میگوید: اگر مجموعه سازوکار نهادی که در بازنگری طرح جامع مسکن پیشنهاد شده عملی نشود، این قبیل اقدامات گسیختهازهم هیچ فایدهای نخواهد داشت و درواقع نوعی سوقدادن منابع بانکی بهجای بخشهای مولد اقتصاد بهسوی بخش مسکن خواهد بود که هیچ دردی را دوا نمیکند.
اطهاری با بیان اینکه این شیوه عملکرد در مدت سپری شده کارآیی نداشته، میگوید: بخش مسکن دچار رکود نیست، بلکه دچار قفلشدگی است. این قفلشدگی نیز ناشی از بخش واقعی اقتصاد است و نه بخش مالی بخش مسکن که فرضا منابع کمی به بخش مسکن آمده است. اکنون همه میدانند حدود ٧٠درصد بدهی بانکها به بانک مرکزی در بخش مسکن است و این مسئله تأیید میکند که مشکل منابع بانکی نیست. این اقدامات هیچکدام سبب بانکپذیرشدن اقشار کمدرآمد و افراد ساکن در سکونتگاههای غیررسمی و بافتهای فرسوده نشده است. برای همین، اقداماتی که این سازوکار نهادی را برای بانکپذیرکردن مردم ایجاد نکند، باز هم منجر به کنارگذاشتن اکثریت جامعه خواهد شد.
نسبت بهای مسکن به درآمد خانوار براساس اصول، میتواند پنج تا شش برابر باشد، وقتی از این میزان فراتر میرود، دیگر در استطاعت خانوار نیست و خانوار باید تمام درآمد خود را برای پرداخت قسط وام بپردازد. این فاصله که یکی از دلایل قفلشدگی در تهران است، در این کلانشهر به ١٠ تا ١٥ درصد رسیده است. به بیان دیگر وام مسکن فقط ٢٥ تا ٣٠ درصد بهای یک واحد مسکونی متعارف را میتواند پوشش دهد، درحالیکه در اصل، باید این تسهیلات حدود ٧٠ تا ٨٠ درصد قیمت مسکن را پوشش دهد، اما با قیمتهای رانتی مسکن و تراکمفروشی چنین امری ممکن نیست.
اطهاری با بیان اینکه دولت از استقبال مردم از پسانداز مسکن ناامید شده است، میگوید: دولت به سوی سازندگان مسکن رفته و با درنظرگرفتن بخشودگی برای انبوهسازان (طرف عرضه)، سعی در حل مسئله دارد، درحالیکه اکنون مشکل در تقاضا و بانکپذیرکردن مردم است تا بتوانند از تسهیلات بانکی استفاده کنند و تأکید بر این دست اقدامات، تناقض آشکار است و به اخراج کسانی که در آن مناطق زندگی میکنند، میانجامد.
خراسان
مدیران دولتی مراقب سوابق کارمندان خود باشند
بر اساس ابلاغیه یک مقام مسئول به تعدادی از سازمان ها و ادارات دولتی، تاکید شده با توجه به ابهامات و برخی اشتباهاتی که در سامانه کارگزینی تعدادی از مستخدمان دولتی مشاهده شده، مدیران مربوطه باید توجه داشته باشند امکان احتساب سوابق فعالیت های غیردولتی کارکنان دولت، در ارتقای پایه و رتبه آن ها وجود ندارد و صرفا بنا به شرایطی که در قانون مصوب سال ۱۳۷۲ مجلس مشخص شده، برخی از این سوابق در بازنشستگی آن ها لحاظ خواهد شد.
دستور به آخوندی برای تهیه نقشه بارانی ایران
بر اساس ابلاغیه جدید دولت به وزیر راه و شهرسازی تاکید شده است با توجه به پیشنهاد پنج عضو کابینه برای مدیریت هرچه بهتر منابع آبی حاصل از نزولات جوی، سازمان هواشناسی موظف است ظرف شش ماه از زمان ابلاغ این مصوبه، نقشه و فهرست شهرها و روستاهای دارای میانگین بلند مدت بارش سالانه یعنی 250 میلی متر و بالاتر از این مقدار را در سراسر کشور تهیه و به دولت اعلام کند.
ایران
جزئیاتی از طرح تهاجمی امریکا در قبال ایران
۶ نفر از مقامات امریکا بخشهایی از طرح پیشنهادی وزیران خارجه و دفاع و مشاوران امنیتی ترامپ در قبال ایران را افشا کرده و مدعی شدند: «در این طرح پیشنهادی به نیروهای دریایی امریکا گفته شده که درصورت رویارویی با قایقهای پرسرعت ایران در آبهای منطقه، میتوانند واکنش قهری شدیدتری داشته باشند.» به گزارش ایلنا به نقل از رویترز این طرح پیشنهادی در جلسه شورای امنیت ملی امریکا که روز جمعه برگزار شد، در اختیار ترامپ قرار گرفت. بر اساس این گزارش، ترامپ با توافق هستهای ایران مخالف است و همین امر به مسأله پیچیدهای برای سیاستگذاران امریکایی تبدیل شده است.
بیشتر دستیاران امنیت ملی ترامپ معتقدند این توافق باید به قوت خود باقی بماند. یکی از مقامات امریکایی گفت: «مشکل اصلی ما منصرف کردن رئیس جمهوری برای خروج از برجام است. اما او قویاً با برجام مخالف است و نیکی هیلی سفیر او در سازمان ملل نیز از اقدامات تهاجمیتر علیه ایران حمایت میکند. همه استراتژیهایی که به او پیشنهاد میشود برای حفظ برجام است.»
ادعای رئیس سیا علیه ایران
به گزارش فارس« مایک پمپئو» رئیس سیا مدعی شد: «ایران همیشه با القاعده یک چانه زنی دو جانبه داشته است و اغلب از آنها حفاظت کرده است و این حفاظت مشروط به این بود که اگر ما از شما حفاظت میکنیم شما به ما در تهران حمله نمیکنید.
اعزام فرماندهان دانشگاه افسری سپاه به «جبهه مقاومت»
جانشین دانشگاه افسری امام حسین(ع) از اعزام تعدادی از فرماندهان و مربیان این دانشگاه به صحنه جنگهای نیابتی و جبهه مقاومت خبر داد. به گزارش تسنیم، دریادار دوم پاسدار حمید اباذری گفت: تعدادی از فرماندهان و مربیان دانشگاه امام حسین(ع) را برای آشنایی با صحنه جنگ نیابتی به جبهه مقاومت اعزام کردیم که بعضی از آنها یک بار و بعضی چند بار به این مأموریت اعزام شدند و این موضوع در کیفیت کار و آموزشدهی آنها تأثیر زیادی گذاشته است.
پیشنهادهای برجامی وزیران اسرائیل به ترامپ
وزیر اطلاعات و امنیت اسرائیل گفت دونالد ترامپ رئیس جمهوری امریکا باید توافق هستهای با ایران موسوم به برجام را متوقف کرده یا مورد بازنگری قرارداده یا آن را لغو کند. به گزارش عصر ایران «ییسراییل کاتز» در اظهاراتی در کنفرانس مقابله با تروریسم در دانشگاه هرتزلیا در اسرائیل درباره سفر هفته آتی بنیامین نتانیاهو به امریکا گفت: «نتانیاهو باید از ترامپ بخواهد که اجرای برجام را متوقف کند، یا آن را مورد بازنگری قرار دهد یا لغو کند.»همچنین در این کنفرانس «نفتالی بنت» وزیر آموزش اسرائیل نیز در اظهاراتی مشابه خواستار بازنگری یا لغو برجام از سوی ترامپ شده و یک ایران هستهای را بزرگترین تهدید موجودیتی علیه امنیت اسرائیل دانست.
آرمان
تسلیت رئیسجمهور برای درگذشت پدر شهیدان محمدزاده
رئیس جمهور در پیامی درگذشت مرحوم حاج حسینجان محمدزاده پدر شهیدان والامقام ابوالقاسم، ابوالحسن و هادی محمدزاده را تسلیت گفت و از درگاه خداوند متعال برای ایشان رحمت واسعه و همجواری با فرزندان شهیدش و برای عموم بازماندگان صبر و اجر مسألت کرد. متن پیام تسلیت حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی به این شرح است: درگذشت مرحوم حاج حسینجان محمدزاده پدر شهیدان والامقام ابوالقاسم، ابوالحسن و هادی محمدزاده موجب تألم خاطر شد.
این اسوه ایثار و صبوری که با دلی سرشار از ایمان به خدا و اعتقاد راسخ به آموزههای بلند اهل بیت علیهم السلام، فرزندان عزیز و غیور خود را تقدیم اسلام و ایران کرد، شأنی رفیع در پیشگاه الهی و منزلتی ماندگار در تاریخ خواهد داشت. اینجانب این مصیبت را به مردم شریف مازندران و خانواده محترم این پدر قهرمان پرور تسلیت میگویم و از درگاه خداوند متعال برای ایشان رحمت واسعه و همجواری با فرزندان شهیدش و برای عموم بازماندگان صبر و اجر مسألت دارم.
با روسیه و ایران بر سر سرنوشت ادلب اختلافی نداریم
رئیسجمهوری ترکیه که در قزاقستان بهسر میبرد، درگفتوگو با خبرنگاران اعلام کرد که کشورش با ایران و روسیه بر سر سرنوشت استان ادلب که عمدتا در کنترل تروریستهای جبههالنصره قرار دارد، اختلافی ندارد. رجب طیب اردوغان اظهار داشت: «شایعاتی مبنی با تماس تلفنی با بشار اسد رئیسجمهوری سوریه منتشر شده است که این شایعات بیپایه و اساس و ساخته و پرداخته ذهنهای بیمار و نیتهای بد است.
تاکنون با اسد صحبتی نداشته و قصدی برای این کار هم ندارم.» وی افزود: «مرحله نخست از پیشپرداخت خرید سامانه پدافند موشکی اس400 از روسیه نیز به انجام رسیده است و شایعات منتشر شده مبنی بر انصراف آنکارا از خرید این سامانه دفاعی بیاساس است.» اردوغان تاکید کرد که قرار داد خرید این سامانه میان دو کشور به امضا رسیده و مرحله نخست پیشپرداخت برای تحویل این سامانه نیز انجام شده است. روند این قرارداد بین ترکیه و روسیه پابرجا خواهد ماند. وی با اشاره به فشارهای ناتو تاکید کرد: «برخی از متحدان ما در راه خرید این سامانه بسیار سنگاندازی میکنند؛ همانگونه که در زمان خرید هواپیماهای بدون سرنشین برای ما مشکلاتی را ایجاد کردند.»
ادعای همکاری ایران با القاعده و کره شمالی
رئیس سازمان سیا در اظهاراتی ضمن امتناع از پاسخ به اینکه جامعه اطلاعاتی آمریکا از نقض برجام از سوی ایران مدرکی در اختیار دارد یا خیر، برجام را بیارزش توصیف کرد. مایک پومپئو در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز، گفت: ترامپ همواره به طور شفاف اعلام کرده که ارزشی برای برجام قائل نیست و من فکر میکنم که اغلب اعضای کابینه او نیز همین نظر را داشته باشند.
وی در ادامه مدعی شد: علاوه بر این و فراتر از توافق هستهای آزمایشهای موشکی، فعالیت شبه نظامیان شیعه در عراق، همکاری با حزبا... لبنان در سوریه و لبنان و فعالیتهای بدخواهانه آنها در سراسر جهان از زمانی که برجام حاصل شد به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
درخواست مازنی از رئیسجمهور
یک عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی به رئیسجمهور توصیه کرد در انتصاب استانداران و مدیران کل از نیروهای اهل سنت استفاده کند. حجت الاسلام احمد مازنی با اشاره به نامهنگاری صورت گرفته بین مولوی عبدالحمید و مقام معظم رهبری درباره ضرورت پرهیز از تبعیض بین مذاهب و قومیتها، اظهار داشت: مقام معظم رهبری همیشه نگاه بسیار وسیع و روشنی در ارتباط با اقوام، ادیان و مذاهب ایرانی دارند و در سطح جهان اسلام هم همواره بر وحدت امت اسلام تاکید داشته و دارند و هرگونه حرکتی که منجر به تفرقه بین برادران مسلمان شیعه و سنی شود از سوی ایشان منع شده است.
همچنین تلاشهای جدی زیر نظر ایشان در سطح کشورهای اسلامی و جامعه بینالملل برای وحدت مسلمانان و مبارزه با عناصر وحدتشکن و تفرقهافکن جهان اسلام انجام میشود.
برنامه جدید ترامپ علیه ایران
خبرگزاری رویترز به نقل از چند مقام پیشین و فعلی آمریکا گزارش داد: رئیسجمهور ترامپ در حال بررسی راهبردی است که خواستار رویکرد خصمانهتر در قبال ایران، به ویژه به دلیل فعالیتهای این کشور در منطقه است. چند مقام پیشین و فعلی آمریکا گفتهاند که این راهبرد را جیمز ماتیس وزیر دفاع، رکس تیلرسون وزیر امور خارجه، ژنرال مک مستر مشاور امنیت ملی و دیگر مقامات ارشد آمریکایی تهیه کردهاند که روز جمعه در نشست شورای امنیت ملی در اختیار دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا قرار گرفت. این مقامات آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، گفتهاند که این راهبرد ممکن است مورد توافق قرار گیرد و پیش از پایان سپتامبر (ماه جاری میلادی) علنی شود.
دیدار مسئولان و اقشار مختلف مردم با رئیسمجمع تشخیص
صبح روز سه شنبه ۲۱ شهریور ۹۶ جمعی از مسئولان نظام، علما، روحانیون و اقشار مختلف مردم با حضور در دفتر آیتا... هاشمی شاهرودی برای تبریک عید غدیرخم با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند و فرارسیدن عید ولایت را به ایشان تبریک گفتند. در این دیدار همچنین مهمانان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، بازگشت آیتا... هاشمی شاهرودی از سفر زیارتی به عتبات عالیات را خیرمقدم گفتند و سلامت و توفیق ایشان را در انجام مسئولیتهای محوله از سوی مقام معظم رهبری در جایگاه ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستار شدند.
آیتا... سیدهاشم بطحائی بستری شد
آیتا... سیدهاشم بطحائی، نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری در بیمارستان بستری شد. وی شامگاه دوشنبه به دلیل عارضه قلبی در یکی از بیمارستانهای قم بستری شده است.
حکم رئیسجمهور برای موسی اسوار
رئیس جمهور در حکمی آقای موسی اسوار را به عنوان «عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی» منصوب کرد.