این پروتز که Argus II نام دارد در لابراتوارهای موسسه "محصولات پزشکی SecondSight" در کالیفرنیا ساخته شد و اکنون پس از بیش از 9 سال فازهای آزمایشی بسیار موفقیت آمیز توانست وارد فاز تجاری سازی شود.
بیماری که این پیوند را دریافت کرد یک مرد 60 ساله ایتالیایی است که در اثر بیماری کوری تدریجی رنگدانه ای شدن شبکیه تقریبا بینایی هر دو چشم خود را از دست داده است.
این عمل پیچیده در حدود 4 ساعت به طول انجامید. به گفته پزشکان، برای اینکه چشم بتواند به طور کامل خود را با عمل جراحی و دستگاه جدید تطبیق دهد و این شبکیه مصنوعی فعال شود به دو هفته زمان نیاز خواهد بود.
این پروتز شبکیه از الکترودهای کوچکی ساخته شده است که به شبکیه بیمار پیوند می خورند و می توانند از طریق یک دوربین بسیار کوچک که بر روی یک عینک نصب شده است پیامهای بصری را دریافت کنند.
سپس الکترودها با شبکیه چشم بیمار ارتباط برقرار می کنند و یک تصویر ابتدایی از اجسام، افراد و چشم انداز محیط را می سازند، به طوریکه ماهیت آنها برای مغز قابل تشخیص می شود.
در این خصوص سرپرست تیم جراحان این عمل پیوند توضیح داد: "بسیار خرسندم که بیمارستان ما می تواند اولین درمان تصویب شده برای افراد نابینای متاثر بیماری رنگدانه ای شدن شبکیه را ارائه کند. پزشکی اکنون می تواند برای این گروه از نابینایان حرفی برای گفتن داشته باشد."
در حدود چهار ماه قبل، کمیسیون اروپا مجوز تولید انبوه شبکیه مصنوعی که می تواند نابینایی ناشی از این بیماری تخریب شبکیه را در افراد درمان کند، پس از موفقیت آزمایش این ابزار در درمان نابینایی بیش از 30 بیمار صادر کرد.
اکنون، این اولین عمل پیوندی است که پس از صدور مجوز مقامات اروپایی انجام شده است.