کد خبر 767187
تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۶
پرچم ترکیه

اول تیرماه سال جاری یک خانواده پنج نفره ایرانی که به استانبول سفر کرده بودند، توسط افراد ناشناسی ربوده شدند.

 به گزارش مشرق، رفتارهای منطقه‌ای و جهانی ترکیه در سالهای اخیر، اصطلاحا پاندولی و غیرثابت بوده است. این سیاست‌های نامتوازن برای تُرکها اثرات منفی بسیاری داشته است؛ نخستین آنها مرتبط با گسترش فعالیت‌های تروریستی در شهرهای ترکیه و زیان دیدن صنعت توریسم این کشور است.

2016؛ سیاه‌ترین سال برای ترکیه

موج حملات تروریستی در ترکیه از نخستین روزهای سال 2016 میلادی(زمستان94) آغاز شد و تاکنون نیز ادامه داشته است. فقط در چهارماه نخست سال 2016، چهار حمله انتحاری در ترکیه به وقوع پیوست. فهرست حوادث تروریستی سال 2016 ترکیه که سیاه ترین سال برای مردم و نیروهای امنیتی ترکیه محسوب می‌شود به قرار زیر است:

بمب‌گذاری ژانویه ۲۰۱۶ استانبول
بمب‌گذاری فوریه ۲۰۱۶ آنکارا
بمب‌گذاری فوریه ۲۰۱۶ دیاربکر
بمب‌گذاری مارس ۲۰۱۶ آنکارا
بمب‌گذاری مارس ۲۰۱۶ استانبول
بمب‌گذاری مارس ۲۰۱۶ دیاربکر
بمب‌گذاری آوریل ۲۰۱۶ بورسا
بمب‌گذاری مه ۲۰۱۶ غازی عینتاب
بمب‌گذاری مه ۲۰۱۶ دیاربکر
بمب‌گذاری مه ۲۰۱۶ دوروملو
بمب‌گذاری ژوئن ۲۰۱۶ استانبول
بمب‌گذاری ژوئن ۲۰۱۶ میدیات
حمله ژوئن 2016 در فرودگاه آتاتورک استانبول
بمب‌گذاری اوت ۲۰۱۶ غازی عینتاب
بمب‌گذاری اکتبر ۲۰۱۶ استانبول
بمب‌گذاری ۲۰۱۶ شمدینان
بمب‌گذاری نوامبر ۲۰۱۶ دیاربکر
بمب‌گذاری دسامبر ۲۰۱۶ استانبول
بمب‌گذاری ۲۰۱۶ قیصریه
انفجارهای دسامبر ۲۰۱۶ استانبول
ترور دسامبر 2016 آندره کارلوف سفیر روسیه و ...

گروه تروریستی تکفیری داعش مسئولیت برخی از این حملات و انفجارها در ترکیه را برعهده گرفته است. برخی دیگر از این اقدامات خرابکارانه و تروریستی نیز توسط گروهک‌های جدایی طلب فعال در سرزمین ترکیه انجام گرفته است.

تاثیر منفی حوادث تروریستی بر صنعت توریسم ترکیه

اما این اقدامات تروریستی به همراه اتفاقات مرتبط با کودتای نافرجام در ترکیه در تیرماه سال 95، اثرات منفی خود را بر جذب توریست در این کشور برجای گذاشت. در فروردین سال 95 آماری منتشر شد که طبق آن، تعداد گردشگران خارجی ترکیه در ماه فوریه 2016 در مقایسه با آمار مشابه سال گذشته میلادی با نزول 10 درصدی به یک میلیون و 240 هزار نفر رسید که این کاهش در یک دهه اخیر بی‌سابقه بوده است.

همچنین در دو ماهه ابتدایی سال 2016 میلادی در مجموع دو میلیون و 400 هزار گردشگر خارجی ترکیه را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب کردند که این رقم نیز نشان از کاهش 8.5 درصدی در مقایسه با سال 2015 میلادی داشت.

با آغاز سال 2017 میلادی، دولتمردان و مردم ترکیه امیدوار بودند که سایه وحشت ناشی از حملات تروریستی از این کشور رخت بربندد و صنعت توریسم ترکیه مجددا رونق گیرد اما در همان نخستین روز از ژانویه 2017 منابع خبری در ترکیه از وقوع یک درگیری مسلحانه و گروگانگیری در کلوب شبانه‌ای در استانبول خبر دادند که این حمله دست‌کم ۳۵ کشته و ۴۰ زخمی برجای گذاشت.

روند نزولی جذب گردشگر توسط ترکیه

اکنون که 8 ماه از سال 2017 میلادی می‌گذرد اگر چه شدت حملات تروریستی در ترکیه در این سال بسیار کمتر از سال 2016 بوده است اما کماکان سیر جذب گردشگر در این کشور نزولی است. آمار منتشر شده برای ژانویه سال 2017 میلادی حاکی از این است که در این ماه، ورودی گردشگران خارجی ترکیه با کاهش حدودا 10 درصدی نسبت به ماه ژانویه سال گذشته میلادی روبه‌رو بوده است. اما در مردادماه سال جاری، وزارت گردشگری ترکیه طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در ۶ماه نخست سال جاری میلادی بیش از ۳۳٧هزار گردشگر ایرانی به استانبول سفر کرده‌اند و گردشگران ایرانی بعد از گردشگران آلمانی با ۴٠۳هزارنفر در رده دوم قرار دارند.

با توجه به شکرآب شدن روابط برلین و آنکارا به نظر می‌رسد تعداد توریست‌های آلمانی عازم ترکیه در ماه‌های آینده کاهش یابد. همین چند روز پیش بود که زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان بار دیگر درباره سفر شهروندان این کشور به ترکیه هشدار داد. گابریل گفت در شرایط کنونی نمی‌تواند به هیچ شهروند آلمانی توصیه کند که برای گذراندن تعطیلات به ترکیه سفر کند.

نکاتی که ایرانیان برای سفر به ترکیه باید بدانند

اما شاید باتوجه به در پیش بودن آخرین روزهای تعطیلات تابستانی، برخی ایرانی‌ها تمایل داشته باشند تا برای گذراندن اوقات فراغت راهی شهرهای توریستی ترکیه شوند. اما در رابطه با سفر توریست‌های ایرانی به ترکیه، توجه به چند نکته ضروری است:

سایه مستدام وحشت بر سر ترکیه

نخست آنکه با توجه به اینکه سیاست‌های پاندولی و غیرثابت ترکیه در عرصه منطقه‌ای همچنان ادامه دارد و امیدی به اتخاذ رویه ثابت و اصولی از سوی مقامات آنکارا مبنی بر مبارزه مجدانه با تروریست‌ها نیست، بنابراین نباید تصور کرد که سایه وحشت ناشی از حملات کورکورانه تروریستی از سر این کشور رفع شده است.

ضریب امنیتی پایین در ترکیه

دوم آنکه، توریست‌های ایرانی به لحاظ امنیتی از چندان شرایط مناسبی در سفر به ترکیه برخوردار نیستند. یکی از اتفاقات ناگواری که در سال جاری چندین مرتبه برای توریست‌های ایرانی رخ داده است، به گروگان گرفتن آنها توسط باندهای سرقت ترکیه با هدف اخاذی است. اگرچه ماجرای گروگانگیری توریست های ایرانی در ترکیه فقط مربوط به سال جاری نیست و سال گذشته نیز رخ داده است اما از ابتدای سال میلادی جاری تا کنون چهار مورد گروگانگیری توریست‌های ایرانی در ترکیه به وقوع پیوسته است.

پدیده گروگانگیری توریست‌های ایرانی

اول تیرماه سال جاری یک خانواده پنج نفره ایرانی که به استانبول سفر کرده بودند، توسط افراد ناشناسی ربوده شدند. آدم ربایان این زن و شوهر ایرانی را همراه سه فرزندشان، تحت عنوان گردش و تور داخلی از هتل خارج و بعد با تهدید سلاح در خانه‌ای واقع در منطقه شیشلی به اسارت گرفتند. این خانواده پس از سه روز با ایجاد آتش سوزی و جلب توجه همسایگان و مداخله پلیس استانبول آزاد شدند.

در اواخر سال 95 نیز خبر رسید که یک باند مافیایی در استانبول 4 تبعه ایرانی را به گروگان گرفتند. این افراد توسط اعضای یک شبکه قاچاق انسان از شهر کایسری در مرکز ترکیه به محله «زیتون بورنی» استانبول منتقل شده بودند و برای آزادی، از خانواده آنها مطالبه وجه نقد شده بود. گروگان‌های ایرانی در زمان اسارت به شدت شکنجه شده بودند. آدم ربایان برای تحت فشار قراردادن خانواده آن‌ها تصاویر شکنجه را ارسال می کردند.

اما دلیل دیگری که باید مانعی جهت سفر ایرانیان به ترکیه بعنوان توریست تلقی شود، ارزبری این اتفاق و زیان رسیدن به اشتغال و تولید داخلی بواسطه آن، در عوض سرازیر کردن ارز و رونق تولید و اشتغال همسایه شمالی است.

به هر ترتیب انتظار آن است که گردشگران ایرانی ضمن توجه به مناطق بکر ایران زمین و تنوعات جغرافیایی و فرهنگی میهن عزیز و بااصالتمان، از سفر به کشورهایی نظیر ترکیه پرهیز کنند تا هم امنیت شان خدایی ناکرده مخدوش نشود و هم از خروج ارز از کشور جلوگیری نمایند تا به این ترتیب رونق تولید و اشتغال مرتبط با صنعت توریسم در داخل کشور به طور صددرصدی محقق شود.

منبع: میزان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 15
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 4
  • ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۵
    8 8
    ما ایرانی هستیم از چی مارو میترسونی؟
  • ali ۰۹:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۵
    7 13
    یک راه حل اینه که خروجی از ایران به سمت ترکیه رو مبلغشو رو بزارن هر نفر دو میلیون تومان واسه اونایی که توریستی میخوان برن
    • ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۵
      0 2
      عجب آدمایی پیدا میشن تو این مملکت یعنی حیفه با این مغزت ایران بمونی تو مسقیم برو آمریکا ناسا
  • ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۵
    8 3
    برای بعضیها فقط خوش گذرونی مهمه.
  • سینا ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۵
    15 7
    با حرف خالی که نمیشه مردم مجاب بشن نرن خارج برن سفر داخلی.همین استانبول رو در نظر بگیرید.از 800 تومن میبرن تا بالای 10 تومن برای 4 شب.ما اگه کیفیت سفر یک میلیونی رو در نظر بگیریم، برای سفر داخلی با همون کیفیت و تعداد شب برابر به اصفهان و شیراز و قشم و کیش عمرا اگه کمتر از 1.5 ملیون بشه.خب معلومه کسی که سالی یکبار میتونه بره سفر و یکسال پول جمع میکنه برا این یک سفر ترجیح میده سفر خارج بره. اینایی که حرف نسنجیده میزنن عوارض خروجو زیاد کنید یا کسی که میره خارج برا فلان و بیسار میره یکم واقع گرا و منصف باشن.منی که میبینم خانواده 3 نفرمو میتون با 5-6 میلیون ببرم به یه سفری که تا سالها خاطره میشه براشون چرا نباید اینکارو بکنم وقتی میبینم با این پول باید برم اصفهان یا شیراز یا قشم تو یه هتل در حد مسافرخونه و برا خرید هم اجناس چینی که تو همین شهر خودمونم هست خرید بکنم؟ پس مشکل ریشه ای تر ازین حرفاست
    • عباس ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۵
      1 4
      پس داشته باش دلار هفت هزار تومنی رو تا سال دیگه با این رشد بی رویه خروج ارز از کشور رو.
    • عباس ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۵
      2 0
      پس داشته باش دلار هفت هزار تومنی رو تا سال دیگه با این رشد بی رویه خروج ارز از کشور رو.
  • مصطفی ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۵
    4 1
    اولا مشرق قبلا کامنت ها رو نمایش میدادی یک ایمیل هم میزدی . تنبل شدی، خبری ازت نیست یا مارو قابل نمی دونی؟ دوما از اینا بدتر اونایی هستند که رفتن مالزی و ناخواسته و ندانسته بسته ای رو حمل می کردند و الان در زندان های مالزی زندانی هستند. سوما بدتر از بدتر از همه اینه که مسولین ایرانی هم دست روی دست گذاشتن و برای نجات جان این در بدر ها هیچ تلاشی نمی کنند هیچ ما هیچ جایی هم نشنیدیم که بگن فلانی تو فرودگاه بسته قاچاق میداده مردم و دستگیر شده. و لی مستند زندانی ها رو تلویزیون ایران نشون داد.
    • ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۵
      2 0
      تو رو قابل نمی دونه
  • رضا ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۵
    3 1
    مشرق تو هم دلت خوشه ها! همه میدونن مردم چرا میرن ترکیه و تایلند! خیلی هم بهشون خوش میگذره. اصلا اونایس که اونجاها میرن اخبار سیاسی نمیخونن.
    • ۲۲:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۵
      1 1
      واسه چی میرن ؟من خودم با خانواده سالی دوبار میرم ترکیه خیلی هم خوش میگذره لباس و غیره ارجینال هم میخریم بر میگردیم ارزانتر از یک سفر داخلی خیلی هم با امنیت
  • ۰۰:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۶
    1 0
    عالی بود
  • چ ۰۱:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۶
    2 0
    اخه مردم ایران چرا به کشور تروریستی و داعشی و جعلی ترکیه فاشیست سفر می کنند.تا روزی که زنده ام شعارم مرگ بر کشور جعلی جنایتکار تروریست پرور ترکیه است
    • IR ۰۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۷
      0 2
      منم تا زنده هستم شعار مرگ بر پ ک ک و پژاک و تمام طرفداران کثیفشان را سر خواهم داد
    • IR ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۰۷
      1 1
      لعنت به هر چی تررویسته از بوزگوردهای نوچه عردوغان تا پژاک

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس