ابوالفضل کريمي در گفتوگو با فارس اظهار داشت: در دو دهه اخير به خصوص در تهران اعتياد زنان به مواد مخدر از قبيل سيگار، مشروب، کراک و شيشه افزايش يافته است که عمدهترين دليل گرايش زنان به مواد مخدر ناکاميهاي آنان در ازدواج است.
وي افزود: برخي از زناني که به عنوان معتاد به مواد مخدر در جامعه شناخته ميشوند، دختراني هستند که در سن 13 سالگي آشنايي آنان با مواد مخدر در گروه همسالان شکل گرفته است و به اين دليل از اين گروهها با نام "گروههاي پرخطر " ياد ميکنند چرا که رفتارهاي پر خطر در اين گروهها اثرات تخريبي نامطلوبي بر قشر جوان ميگذارد.
اين متخصص روانشناسي باليني فقدان رابطه مناسب بين والدين و فرزندان را يکي از علل گرايش دختران به مواد مخدر دانست و بيان کرد: با توجه به اينکه مدارس فضاي مناسبي براي ارتباط مستمر، موثر و تخريبي نوجوانان و جوانان است، خانوادهها نقش پررنگي در هدايت دختران دارند تا رفتارهاي فرزندان که در گروههاي همسن و پرخطر شکل ميگيرد را پيش از نهادينه شدن، کنترل کنند.
وي گفت: اعتياد زنان به مواد مخدر به دليل نقش مهم زنان در خانواده و جامعه در خور توجه است عامل مهم گرايش زنان به مواد مخدر نيز ناکامي زنان در زندگي مشترک و در دسترس بودن مواد مخدر است.
کريمي گفت: عامل اصلي اعتياد زنان، فراواني و در دسترس بودن مواد مخدر است. پيشگيري و درمان، زماني امکانپذير است که فرهنگسازي شود؛ هر گاه افراد جامعه گرايشي به استفاده از مواد مخدر نداشته باشند و با تحقق اين امر يعني کاهش تقاضا، قاچاق و توليد مواد مخدر نيز کاهش مييابد.
اين استاد دانشگاه اظهار داشت: معتاد به مواد مخدر، بيمار مجرمي است که نبايد با نگاه دلسوزانه رها شود و بايد ضمن ياري رساندن به چنين بيماراني درصدد پيشگيري بنيادي مشکل مهم و ريشهاي اعتياد زنان به مواد مخدر باشيم تا چنين رفتارهايي در جامعه به صورت رفتاري عادي و طبيعي جلوه نکند.
يک متخصص روانشناس باليني گفت: اعتياد زنان به انواع مواد مخدر و سيگار در تهران از 2 دهه گذشته تاکنون رو به افزايش بوده است.