مرکز دیپلماسی عمومی دانشگاه کالیفرنیا، با ذکر دلایلی پیشنهاد تاسیس سفارت مجازی آمریکا در تهران را محکوم به شکست دانسته و تاکید می کند این سفارتخانه امکان جمع آوری دست اول اطلاعات، مذاکرات پشت پرده و انجام سایر وظایف کنسولی را ندارد و مثل سایر طرح های آمریکا باید منتظر شکست آن بود.

به گزارش خبرنگار دیپلماسی عمومی مشرق، از زمان تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران که به حق، انقلاب دوم نام گرفت؛ آمریکا همواره از نداشتن یک سفارتخانه در ایران رنج می برد و تاکنون تلاشهای زیادی را برای جبران این نقیصه در امور دیپلماتیک خود انجام داده است که راه اندازی سفارتخانه مجازی یکی از این دست اقدامات است.

مرکز دیپلماسی عمومی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، در تحلیلی به قلم جواد راد نوشت: در یک اقدام آشکار دیپلماسی عمومی، هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در شبکه بی بی سی فارسی حضور یافت تا با مخاطبان فارسی زبان در مورد موضوعات متنوع بین ایران و آمریکا گفتگو نماید و در خلال این مصاحبه، کلینتون ایده جذابی را مطرح کرد؛ سفارت مجازی آمریکا در تهران.

این ایده می تواند به عنوان جدیدترین ابتکار دولت اوباما برای ارتباط با ایرانیان در نظر گرفته شود. چنین ایده هایی در وهله اول جذاب به نظر می آیند، اما این برنامه سوالات جدی را درباره امکان و وظایف چنین سفارتخانه ای مطرح می کند که اگر بدانها پاسخ مناسبی داده نشود، این کار را به یکی دیگر از برنامه های معمولی اطلاع رسانی وزارت خارجه آمریکا تنزل خواهد داد.

کارشناس مرکز دیپلماسی عمومی دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در ادامه این تحلیل آورده: مهمترین سوالی که در اینجا مطرح می شود اینست که آیا واقعا این طرح به مانند یک سفارتخانه عمل خواهد کرد؟ پاسخ به این سوال نشان دهنده توان و میزان قدرت سفارتخانه مجازی آمریکا در ایران خواهد بود. همانطور که می دانیم سفارتخانه ها سنتا مسئول انجام سه وظیفه نمایندگی رسمی، جمع آوری اطلاعات و مذاکرات دوجانبه هستند. مشکلی که برای سفارت مجازی در تهران مطرح است آینده انجام چنین وظایفی است که بسیار دور از ذهن به نظر می رسد. چند دلیل برای آن وجود دارد.

اولا این واقعیت که سفارت مجازی آمریکا در ایران یک فضای مجازی است، خود به خود ظرفیت جمع آوری دست اول اطلاعات درباره مردم بومی را غیرممکن می کند. اگرچه قطعا این سفارتخانه مجازی با برخی ایرانیان ارتباط برقرار خواهد نمود ولی این ارتباط شبیه ارتباط دیگری از طریق اینترنت مانند شبکه مجازی فیس بوک است که دولت آمریکا هم اکنون هم از چنین ارتباطاتی بهره می برد.

ثانیا دولت آمریکا می تواند سفیر مجازی را برای تهران مشخص نماید ولی تواناییهای وی برای انجام وظایف کنسولی خود از سخنرانی به مانند مسئول روابط عمومی هم فراتر نمی رود. مهمترین وظیفه سفیر یعنی مذاکرات پشت پرده به سختی برای سفیر مجازی امکان پذیر خواهد بود.

ثالثا درحالی که سفارت مجازی می تواند تغییر اساسی در انجام وظایف کنسولی نظیر صدور ویزا برای ایرانیان باشد، اما برخی از وظایف نظیر مصاحبه حضوری به خاطر برخی پیامدهای امنیتی برای دولت آمریکا به سختی امکان تحقق دارد.

این تحلیل می افزاید: چنین چالشها و نقایصی تهدید کننده تنزل این برنامه به یک عملیات اطلاعاتی (Information Operation) ساده است. پیشنهاد این برنامه ریشه در تمایل قوی دولت آمریکا برای بهبود دیپلماسی عمومی این کشور در قبال مردم ایران با به کارگیری ظرفیت های اینترنت دارد. دولت اوباما برای تسخیر قلب ها و ذهن های ایرانیان از ابزارهایی نظیر توئیتر، فیس بوک، یوتیوب و دیگر فضاهای مجازی بهره گرفت.

سفارت مجازی هیلاری کلینتون در تهران علی رغم عنوان پر زرق و برق آن، به نظر کسب و کاری دیگری از نوع دیپلماسی عمومی است. اگر این برنامه در اجرای وظایف سنتی یک سفارتخانه شکست بخورد، تنها شبیه به America.gov - که یک پروژه وزارت خارجه آمریکا در دولت بوش بود که سریعا بعد از راه اندازی آن شکست خورد – است. ما منتظر آن هستیم که آیا سفارت مجازی آمریکا در تهران به همین سرنوشت دچار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    0 0
    همه سفارت خانه ها چه واقعی و چه مجازی محکوم به شکست در برابر اراده مستقل انسان های خلاص شده از ترفندهای شیاطین انس و جن هستند.
  • ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    0 0
    هزينه امر به معروف در دانشگاه تبریز! هفته‏نامه میثاق شمالغرب کشور نوشت: دانشجوي بسیجی كه قصد امر به معروف در دانشگاه تبریز را داشت مورد ضرب و شتم قرار گرفت. احد صادقی، سه‌شنبه شب هفته گذشته، در حال عبور از خيابان اصلی داخل دانشگاه تبریز بود كه با صحنه بسيار زشتي از سوی تعدادی از دانشجویان دختر و پسر مواجه می‌شود. این دانشجو، بر اساس وظيفه به آنها تذكر مي‌دهد. اما دانشجویان خاطی با حالتي عصبانی به احد صادقی حمله‌ور شده و پس از ضرب وشتم او، از دانشگاه فرار می‌کنند. اينها گفته‌هاي شاهدان ماجرای کتک خوردن این دانشجو هستند، یکی از شاهدان ماجرا در گفتگو با میثاق می‌گوید: سوم آبان حدود ساعت 7 در خیابان اصلی دانشگاه تبریز و مقابل دانشکده کشاورزی چند دانشجوی پسر با چند دانشجوی دختر مشغول گپ‌و‌گفت و حرکات خارج از شان دانشجو بودند که آقای صادقی براساس وظیفه به یکی از دانشجویان تذکر داد و همچنین قصد تماس با حراست دانشگاه را داشت که دانشجویان خاطی گوشی او را گرفتند و به زمین کوبیدند و شروع به کتک زدن و توهین به او کردند. این شاهد ماجرا می‌افزاید: با وجود این‌که این دانشجوی آمر به معروف یکی از دانشجویان خاطی را تا ورودی انتظامات برد اما انتظامات هیچ واکنشی نشان نداد و باعث فرار دانشجویان خاطی شد. صادقی به نحوه عملکرد حراست اعتراض کرد که مسئول انتظامات درب گفت: «آن طرف خیابان در حوره مسئولیت من نیست
  • سرباز ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    0 0
    حالا این خواهرما ... کلینتون خانم رو میگم ! از سر نفهمی یه حرف مفتی زد شماها چرا جدی گرفتین ؟؟
  • حب- مسکو ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    0 0
    ایالات متحده سالهاست بدنبال یک خط ارتباطی مستقیم با تهران جهت مطامع اطلاعاتی خود است وگرنه سالهاست سفارت خانه ها و کنسولگری های مجازی خود و متحدین خود را که نمادی از فرهنگ و تمدن غرب است در راستای دیپلماسی عمومی در قالب سایت های پورونو که می شود از ان به پورونو دیپلماسی یاد کرد راه اندازی کرده اند؛و اساسا انتخاب زنان بعنوان وزیر امور خارجه در سالهای اخیر از سوی این کشورها و افشا شدن روابط و فساد اخلاقی آنان در همین راستا بوده است!!البته ارزال و اوباش استقبال خواهند کرد بشرط اینکه سفیر این سفارتخانه مجازی خود خانم کلینتون باشد!!؟
  • ۱۸:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    0 0
    البته داستان سفارت مجازی چیز تازه ای نیست ایده آن بسیار قدیمی است و مدتها قبل مطرح شده بود و ضمنا آمریکا این ایده را در باره سایر کشورها هم اجرا کرده موفق هم نبوده است. لذا جمع کلام خانم کلینتون یکی از ایده های دم دستی اش را با قیافه روشنفکری مطرح کرده فکر نمی کرد برخی اینقدر جدی بگیرند. بابا سفارت مجازی یعنی سایت اینترنتی همین. حالا هم سایت دارند و یک آدمی هم بعنوان سخنگوی فارسی زبان دارند که چند وقت پیش با لهجه قر و قاطی عربی - فارسی - تاجیکی - انگلیسی - افغانی - اردو، چیزهائی در مصاحبه با رادیو آمریکا برای خودش بافت. مگر اینکه قرار باشد اینترنت را خانم کلینتون از اول اختراع کنند و سخنگوی زبان جدید فارسی عربی تاجیک افغان انگلیسی را رسما معرفی نمایند.
  • نوید ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۰۹
    0 0
    اونو هم اشغال میکنیم
  • ۰۱:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    0 0
    برادر ....من تو چرا از روی نادانی نظر میدی ؟!
  • RH2353 ۲۳:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    0 0
    مرگ بر آمريكا و تمام شيطنت هايش.
  • حمید رضا ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۰
    0 0
    اینها مهم نیستش که چی میگن مهم این هستش که دنبال منافع خودشون هستند.
  • نفوذی ۲۱:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۳
    0 0
    امریکا هیچ غلتی نمیتواند بکند. امام خمینی(ره)
  • naser ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۶
    0 0
    سفارتخانه مجازی نیاز یک جامه و کشور است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس