به گزارش مشرق بابک نگاهداري در گفتگو با مهر، افزود: بر اساس اطلاعات حاصل از اطلس ملي آموزش کشور که توسط دبيرخانه شورايعالي انقلاب فرهنگي و با همکاري وزارتين علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشکي تهيه شده است حدود 5 درصد از جمعيت کشور دانشجو هستند.
وي گفت: در 11 استان کشور نسبت دانشجو به جمعيت بيش از اين مقدار است استان سمنان با نسبت دانشجو به جمعيت حدود 5/13 درصد بالاترين مقدار اين نسبت را داراست بخشي قابل توجهي از اين درصد به دانشجويان غيربومي اختصاص دارد.
معاون ارتباطات شوراي عالي انقلاب فرهنگي افزود: در ميان شهرستانهاي داراي دانشجوي کشور در117 شهرستان نسبت دانشجو به جمعيت بالاتر از 5% است.
ناظر علمي طرح اطلس ملي آموزش کشور اضافه کرد: شهرستان دماوند با نسبت دانشجو به جمعيت حدود 40 درصد بالاترين مقدار اين نسبت را داراست که قسمت اعظم آن اختصاص به دانشجويان غيربومي پيدا مي کند.
وي افزود: در 6 شهرستان، تعداد دانشجو بيش از يک چهارم جمعيت شهرستان و در 25 شهرستان تعداد دانشجو بيش از 10 درصد جمعيت شهرستان است.
دبير نقشه جامع علمي کشور اظهار داشت: مهاجرت دانشجو براي تحصيل به شهرستانهاي مختلف، اثرات اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي در پي دارد. حضور دانشجويان غير بومي در حد ظرفيت پذيرش فرهنگي يک شهرستان به عنوان يک عامل و محرک جديد اقتصادي به ايجاد شغل در شهرستانها کمک ميکند و رونق اقتصادي براي شهرستان به ارمغان آورده و تا حدي موجب توسعه شهرها مي شود.اما حضور دانشجوي غير بومي بيش از ظرفيت پذيرش فرهنگي يک شهرستان اثرات غيرقابل برگشت فرهنگي در شهرستان ايجاد خواهد کرد. از اين روي در شهرستانهايي که نسبت دانشجو به جمعيت قابل ملاحظه است، دانشگاهها به عنوان يک عامل تغيير و تبديل فرهنگي و اجتماعي عمل ميکنند.
ناظر علمي طرح اطلس ملي آموزش کشور با اعلام اسامي استان و شهرستانهايي که بيشترين تعداد دانشجو را نسبت به جمعيت خود دارند، گفت: حضور دانشجوي غير بومي بيش از ظرفيت پذيرش يک شهرستان داراي آثار منفي فرهنگي است.