کد خبر 758556
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۵
 بهره برداری از فاز نخست زائرشهر رضوی در مشهد

فاز دوم این مجموعه با ظرفیت 4 هزار و 500 زائر به طور همزمان تا 22 بهمن ماه سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

به گزارش مشرق به نقل از آستان نیوز، علی طیفوری مدیر ساختمان آستان قدس رضوی اظهار داشت: در راستای منشور هفت‌گانه مقام معظم رهبری در حکم تولیت معزز آستان قدس رضوی مطالعات در دستور کار قرار گرفت و ایجاد زائرشهرهایی در مناطقی مناسب و نزدیک به مشهد مقدس مبنا قرار گرفت؛ در گام نخست، نیازسنجی‌ها مورد مطالعه قرار گرفت و مشاوران برای بررسی این موضوع به کار گرفته شدند و در نتیجه، اجرای پروژه زائرشهر رضوی در شهرک طرق عملیاتی شد.

وی افزود: این شهرک در مبادی ورودی مشهد با مساحتی حدود 35 هکتار و سطح اشغال کل با احتساب ساختمان خدماتی حدود 25 درصد واقع شده است.

طیفوری اظهار کرد: زیربنای کل پروژه حدود 220 هزار مترمربع است که مساحت زمین فاز نخست این مجموعه که در روز ولادت امام رضا(ع) مورد بهره برداری قرار می‌گیرد، حدود 12 هکتار است.

وی با بیان اینکه فضاهای اقامتی در این شهرک به شکل سوئیت و اقامت‌گاه‌هایی برای هیئات تقسیم‌بندی شده، ادامه داد: زیربنای فضای اقامتی شامل 28 بلوک سوئیتی و سه بلوکه هیئتی است که مجموعا حدود 45 هزار متر مربع را اشغال کرده است. هم‌چنین فاز نخست این شهرک مشتمل بر 25 سوئیت و زیربنای هر سوئیت حدود 40 تا 45 متر مربع است.

به گفته این مقام مسئول، هر واحد سوئیت پذیرای حداکثر 6 زائر است و مساحت کل هر بلوک سوئیتی 1500 متر مربع است.

طیفوری اذعان کرد: در فاز اول سه بلوک هیئتی مشتمل بر دو طبقه با فضای زیربنای هر طبقه حدود 550 متر مربع پذیرای هیئات خواهد بود و ظرفیت پذیرش زائر در سه بلوک هیئتی 540 تخت خواب و حداکثر ظرفیت پذیرش در هر کدام از واحدهای هیئتی بالغ بر 4500 نفر است.

وی بیان کرد: فاز دوم این مجموعه با ظرفیت 4 هزار و 500 زائر به طور همزمان تا 22 بهمن ماه سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد و فاز سوم که به احتمال زیاد در سال جاری راه اندازی خواهد شد، حدود 11 هزار نفر را پذیرا خواهد بود و در مجموع این شهرک با ظرفیت پذیرش بیست هزار نفر به طور همزمان به بهره‌برداری خواهد رسید.

طیفوری با اشاره به اینکه 70 درصد از هم‌وطنان از بزرگراه باغچه وارد مشهد می‌شوند، تصریح کرد: پیشینه این فضا که 35 هکتار زمین را داراست و از سوی دیگر ایوان طرق که پیشینه‌ای 770 ساله دارد مزید بر علت انتخاب این فضا برای احداث زائرشهر رضوی شد.

وی ادامه داد: در قدیم این فضا به عنوان زمینی شناخته می‌شد که امام رضا(ع) در آن نماز باران خواندند و سپس بر همین اساس، به پذیرش زائران در تشرف به حرم مطهر اختصاص داده شد.

طیفوری ابراز کرد: با استانداری و اتوبوسرانی نیز تفاهم هایی صورت گرفته تا خط اتوبوس و مترو از این شهرک به سمت حرم مطهر راه اندازی شود و همچنین معاونت امداد مستضعفان نیز اتوبوس‌های ویژه زائرشهر رضوی را برای انتقال مرتب زائران این شهرک به حرم مطهر تدارک خواهند دید که این اتوبوس‌ها تعداد اتوبوس ها در مبدا و مقصد افزایش خواهند یافت.

مدیر ساختمان آستان قدس رضوی اضافه کرد: طبق فرمایشات تولیت آستان قدس رضوی و تاکیدات قائم مقام ایشان به طور صددرصدی مصالح ایرانی استفاده کردیم و روحیه جهادی را به کار بستیم و به فضل الهی و عنایت امام رضا(ع) با مشکل جدی در این زمینه مواجه نبودیم.

طیفوری بیان کرد: هر زائر یا هیأت امکان اسکان 3 روز در این زائر شهر را خواهد داشت و طی این سه روز حداقل یک وعده از خوان نعمت رضوی برخوردار خواهد بود و پس از افتتاح فاز نخست، در مرحله اولیه در خدمت زائراولی‌ها خواهیم بود.

وی گفت: هم‌چنین برای هر بلوک حدود یک و دو دهم مازاد بر تعداد سوئیت ها، پارکینگ در نظر گرفته شده. در ورودی درب شهرک، فضای سبزی حدود 80 متر در نظر گرفته شده و امکاناتی نظیر شامل رستوران، سالن ورزشی سرپوشیده و نیز سالنی چند منظوره برای ترویج آداب زیارت و ارائه آنها به زائران و هم‌چنین مسجدی عظیم در نظر گرفته شده است.

طیفوری بیان کرد: از برکات دیگر این پروژه باید بگویم که این فضا امکانات زیربنایی از جمله منابع آبی نداشته و حتی آب روستایی این منطقه از چاه تامین می‌شده که با مذاکراتی که با شرکت آب و فاضلاب مشهد داشتیم حضور چهار و نیم کیلومتر لوله کشی شد و برکتی برای روستاییان اطراف این شهرک به بار داشته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۵
    0 0
    كار جهادي

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس