به گزارش مشرق، علی ربیعی در اولین کنگره مجمع عالی کانونهای بازنشستگی کشوری، گفت: تحریمهای زیادی در رابطه با فروش محصولات پتروشیمی در سالهای 91 و 92 وجود داشته و در این روند فردی قرار بود با دور زدن تحریمها 120 میلیون دلار از این محصولات را بفروشد و پولش را برگرداند.
وی ادامه داد: تا این لحظه با پیگیریهای انجام شده بخشی از این پول برگردانده شده اما هنوز 300 میلیارد تومان آن باقی مانده است متأسفانه در این حین شنیده میشود که این فرد ملاقاتهایی با برخی اشخاص خاص دارد و ما شاهد روابط پیچیده این فرد هستیم و امروز از همین تریبون اعلام میکنم که حواسشان باشد و در غیر این صورت افشاگری خواهم کرد.
ربیعی خطاب به رؤسای کانونهای بازنشستگی، گفت: سعی خواهیم کرد برنامههای خوبی را از سوی دولت برای شما اجرا کنیم و حتی اگر لازم بود برای بعدیها هم وصیتنامه مینویسیم که آن را دنبال کنند.
وزیر رفاه با تأکید بر اینکه باید مسیر ریشهکنی فقر و حفظ کرامت انسانی دنبال شود، گفت: زمانی که رئیس جمهور در آستانه انتخابات از بازنشستگان صحبت میکرد، از اینکه جایگاه شما پررنگ شده خوشحال بودم و این مباحث را به فال نیک میگیریم چرا که نشان میدهد به سمتی رفتهایم که فقر را ریشهکن خواهیم کرد.
ربیعی توزیع مناسب درآمد، رفاه و حفظ حقوق و کرامت انسانها را از اصولی دانست که در برنامههای دولت آمده و افزود: اگر قسمت شد که در دولت دوازدهم هم خدمتگزار باشیم سعی میکنیم برنامههای خوبی را در زمینه بازنشستگی دنبال کنیم. روزی که به این وزارتخانه آمدم تلقی از صندوق بازنشستگی خوب نبود فقط تبدیل به یک کارپرداز شده بود و اکنون ایدههای خوبی در آن در جریان است.
وی ادامه داد: البته تصویر صندوقها با اهداف عالی ما فاصله زیادی دارد و وظیفه آنها فقط پرداخت حقوق و مستمری نیست و باید کاهش ریسک بازنشستگی را مدنظر قرار داشته باشند که این ریسک شامل ریسک مسکن، درمان و انزوای اجتماعی است.
وزیر رفاه گفت: صندوق را به مثابه یک حیات اجتماعی برای بازنشستگان دیدهایم و پایدار کردن منابع آن هدف دیگری است و این در حالی است که 7 میلیون و 400 هزار نفر 60 سال به بالا در کشور داریم.
ربیعی با انتقاد از اینکه آیندهنگری در صندوقها وجود ندارد، گفت: در صندوق فولاد یکسری شرکت رو به ورشکستگی را به ما تحویل دادند و ما حاضریم داراییها را بگیرند و پول نقد بدهند نباید شرکتها را به سمت خصولتی برد متأسفانه به جای نقد این سیاستها خود صندوقها را نقد میکنند.
وزیر رفاه گفت: بیشترین زجر ما این است که انتصابات سفارشی در برخی شرکتها نداشته باشیم ما تعهد اخلاقی با خدا و مردم داریم و از این اموال صندوق حفاظت خواهیم کرد.
وی گفت: برخی انگ خصولتی به صندوق بازنشستگی میدهند و نمیگویند که بر اساس کدام تحلیل سخن میگویند. این در حالی است که سهم سرمایهگذاری صندوقهای ما در کشور کمتر از 9 درصد است و در سال قبل بدون ریالی افزایش سرمایه توانستیم 3 هزار میلیارد تومان وارد صندوق بازنشستگی کنیم و برای بیمه تکمیلی هم که دولت پولی به صندوق نداد اما ما آن را به خوبی مدیریت کردیم.