به گزارش مشرق، نقل و انتقالات والیبال یک بار دیگر کار خود را آغاز کرده است اما با تفاوتی بزرگ. دیگر خرید بازیکنان و بحث شکل گیری تیم ها مثل قبل داغ نیست و بازیکنان همچنان سرگردان هستند. بدهی باشگاه ها در بالاترین سطح خود به سر می برد و کمبود منابع مالی باشگاه ها را برای تیم داری مردد کرده است. به همین دلیل نه تعداد تیم های حاضر در لیگ برتر مشخص شده است و نه اهداف آنها برای خرید بازیکنان.
* نتایج تیم ملی؛ سرد شدن اسپانسرها
روند نزولی نتایج تیم ملی والیبال تاثیر مستقیمی در سال های گذشته بر تیم های لیگ برتری گذاشته است. به غیر از 2 – 3 تیمی که سرمایه گذاری زیادی در والیبال کرده اند سایر تیم ها شرایط مالی خوبی نداشته اند. هم از نظر ارزش قرارداد و هم تعهد به مفاد مالی، لیگ ایران در 3 سال اخیر بدترین شرایط خود را پشت سر گذاشته است و حتی تغییر رییس سازمان لیگ هم تاثیری نداشت. با این حال درخشنده از ریاست سازمان لیگ والیبال استعفا داد و پورحسن یک بار دیگر به صندلی ریاست این سازمان بازگشت. با اتمام چهارمین ماه از سال 96 تنها 3 تیم فعالیت های خود را برای لیگ سال جاری آغاز کرده اند و سایرین نه بودجه ای مشخص برای خود در نظر گرفته اند و نه با بازیکنانی مذاکره کرده اند.
* کوچ به سمت اروپا
در 2 سال اخیر اکثر ستاره ها در دو تیم بانک سرمایه و پیکان جمع شده اند و این دو تیم فینال لیگ برتر را برگزار می کنند و سرمایه در هر دو سال قهرمان بوده است. همین مساله تا حد زیادی از کیفیت لیگ کم کرده است و این مسابقات یکنواخت ترجیح بازیکنان را به این سمت برده است تا به لیگ های اروپایی بروند. میلاد عبادی پور با عقد قراردادی که گفته می شود نزدیک به یک میلیارد تومان ارزش مالی دارد به بلچاتو لهستان رفت. فصل گذشته این تیم پرستاره به قهرمانی پلاس لیگ رسیده بود و حالا عبادی پور در یک تصمیم درست لیگ ایران را ترک کرد و به مسابقاتی به مراتب سطح بالاتر در کنار ستاره ها برود. محمدجواد معنوی نژاد هم که لیگ جهانی درخشانی را پشت سر گذاشت، در همان تهران مورد توجه سرمربی ورونا قرار گرفت و توافقات لازم را با این تیم انجام داد تا اواخر تابستان راهی سری آ شود. مبلغ قراردادی که معنوی نژاد در ایتالیا خواهد گرفت به اندازه ایران نخواهد بود اما قطعا حضور در لیگی درجه یک با بازیکنانی سطح بالا و زیر نظر مربی فوق العاده می تواند برای او و والیبال ایران ثمرات بسیاری داشته باشد.
* مقاومت ستاره ها علیه ترانسفر شدن
صاحب نظران والیبال بعد از لیگ جهانی دلیل یک نواختی و سقوط تدریجی این رشته را ماندن بازیکنان در لیگ داخلی و تجربه نکردن شرایط دیگر است. بارها بازیکنان ایرانی از تیم های روس، ایتالیا و لهستان پیشنهادات خوبی داشته اند اما هیچگاه حتی فکر رفتن را هم نکرده اند و همیشه این دلیل را داشتند که پول ایران از همه کشورها برای بازیکنان بهتر است. حالا با اینکه شرایط لیگ ایران از نظر کیفی بسیار افت کرده است و مبالغ قراردادها مشخص نیست اما باز هم بازیکنان به پیشنهادات خارجی جواب منفی می دهند. در حال حاضر هالک بانک ترکیه که نایب قهرمانی اروپا را در کارنامه دارد، پیشنهاد خوبی به موسوی داده است که او ترجیح می دهد در بانک سرمایه بماند.
* قراردادها به دو میلیارد خواهد رسید؟
تیم های صدرنشین لیگ برتر والیبال که در سال های اخیر فینال را تجربه کرده اند حالا با چالش بزرگی رو به رو هستند. بازیکنانی با مبالغ بالاتر از یک میلیارد که در مواردی حتی به یک میلیارد و پانصد هزارتومان هم می رسید، حالا باید برای قرارداد جدید پای میز مذاکره بنشینند. در صورت ادامه روند 25 درصد افزایش قرارداد در هر سال، لیگ جاری می تواند شاهد قراردادهایی دو میلیاردی باشد. یک میلیارد و پانصد، یک میلیارد و دویست، و یک میلیارد قراردادهایی بود که در لیگ گذشته بسیار دیده می شد و اگر روند قانونی ادامه پیدا کند مبالغ به بالاترین حد خود خواهد رسید که به نظر می رسد نه در والیبال بلکه در هیچ رشته ورزشی ایران، این مبلغ قابل پرداخت نیست و تیم ها شرایط چنین مخارجی را ندارند.
* والیبال شاید پرهزینه تر از فوتبال ...
مبلغ قرارداد بازیکنان لیگ والیبال در مسیر سبقت از بازیکنان فوتبال است در حالیکه بازیکنان والیبال تقریبا نصف فوتبالیست ها درگیر مسابقات هستند. معمولا بازی های یک تیم والیبال در طول فصل 16 مسابقه بیشتر نمی شود و حالا باشگاه ها باید مبالغ میلیادری را برای آن در نظر بگیرند. بانک سرمایه که در پرداخت قرارداد بازیکنان پیشتاز است، هنوز وضعیت قطعی خود را برای فصل آینده مشخص نکرده است. پیکان هم بودجه خود را مشخص کرده و رفته رفته جذب بازیکنان را آغاز خواهد کرد تا سایپا تنها تیمی باشد که سرمربی و تعدادی از بازیکنان خود را مشخص کرده باشد.