به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، "پروين برادران قهفرخي" دانشجوي کارشناسي ارشد موفق به ثبت اين اثر خلاقانه با شماره 60614در سازمان ثبت مالکيت هاي صنعتي ايران شده و اين طرح به تاييد سازمان علمي پژوهشي ايران نيز رسيده است.
اين مخترع جوان چهارمحال وبختياري گفت : در اين فناوري جهاني تثبيت شن هاي روان و تامين آب و مواد مغذي جايگزين طرح مالچ پاشي در بيابان زدايي مي شود و اين ماده به صورت مايه ژل شونده ارزان قيمت در تمامي کشورهاي جهان قابل ارايه است .
قهفرخي روز دوشنبه در بازديد از خبرگزاري جمهوري اسلامي مرکز شهرکرد افزود: هم اکنون 170کشور در جهان به کنوانسيون جهاني بيابان زدايي سازمان ملل متحد محلق شده اند و پديده آوردن طرح ها نوآورانه براي تثبيت شن هاي روان يکي از مصوبات اعضاي اين کنوانسيون جهاني بوده است.
وي افزود : استفاده از مالچ نفتي براي کنترل و تثبيت شن هاي روان در بيابان که يک روش سنتي و ايراني است ، هزينه بالايي به همراه دارد و استفاده از روش جايگزين ژل تثبيت کننده شن هاي روان براي کشورهاي داراي بيابان ، توجيه اقتصادي دارد .
قهفرخي ناکيد کرد: طرح تثبيت شن هاي روان از طريق ژل توليد شده هيچ گونه عارضه محيط زيستي ندارد و با شرايط اقليمي هر کشوري سازگاري دارد و علاوه بر جلوگيري از بيابان زايي در کشورها، ضريب نفوذ آب در بيابان و کشت گياهان سازگار با بيابان را نيز تقويت مي کند.
عضو بنياد نخبگان ايران ياداور شد که اين محصول و فناوري ايراني ظرف مدت 12سال کار تحقيقاتي و پژوهشي فراهم و در حال حاضر وارد فاز عملياتي و کاربردي شده است و براي نخستين بار اين طرح در بياباني به صورت پايلوت در کنار شهر نائين با موفقيت به اجرا در آمد.
به گفته وي اين ترسيب کربن ژل به راحتي در خاک نفوذ پذير است و هيچ گونه بو و مواد سمي ندارد و نيتروژن خاک و مواد مغذي خاک را نيز تقويت مي کند و داراي شرايط پايدار و مقاوم است و در عين حال در برابر حرارت مستقيم خورشيد در بيابان تبخير نمي شود و 20درصد ارزان تر از مالچ پاشي با احتساب يارانه ها خواهد بود.
وي افزود :به دليل اين که فناوري توليد اين محصول تنها در اختيار ايران است مي توان با ايجاد خوشه هاي صنعتي در سراسر جهان ، آن را در کنار مناطق بياباني توليد کرد.
قهفرخي خاطرنشان کرد : ترکيب اين مواد از پليمرها با پايه سلولزي و شرايط زيست محيطي سازگار با هر اقليم و آب و هوايي را دارا است .
به گفته اين پژوهشگر ، مقاومت بالاي مکانيکي،مقاومت در برابر سرما و يخ زدگي ، عدم انحلال در آب و باران و ايجاد چسبندگي تمامي ذرات خاک و ماسه و شن از ويژگي هاي اين ماده توليد شده ايراني است .
وي افزود : حمايت سازمان هاي بين المللي از جمله فائو و سازمان جهاني مقابله با گسترش بيابان براي کاربرد اين ماده در تمامي مناطق بياباني دنيا لازم است و در حال حاضر جمهوري اسلامي ايران توان توليد اين ماده را براي تمامي کشورها دارا است .
اين محقق برتر ايران تاکنون پنج طرح بسيار حساس را به نام خود به ثبت رسانده است و 20 طرح پژوهشي و تحقيقاتي را در دست اجرا دارد.
کد خبر 750
تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۸۹ - ۱۷:۱۲
- ۰ نظر
- چاپ
براي نخستين بار در جهان پژوهشگران ايراني موفق به توليد ژل تثبيت کننده شن هاي روان شدند و نام ايران را به عنوان تنها دارنده فناوري ژل تثبيت شن روان در جهان مطرح کردند.