حقوق نجومی

هیئت وزیران در جلسه 18 تیرماه 96 به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و به استناد اصل 138 قانون اساسی تصویب کرد:تبصره‌ای که به موجب آن ضوابط تعیین سقف پرداختی به مدیران تعیین شده بود حذف می‌گردد.

به گزارش مشرق، هیئت وزیران در مصوبه‌ای جدید، تبصره‌ای که در آن ضوابط تعیین حداکثر دریافتی کارکنان و مدیران شرکت‌ها ی دولتی از جمله شرکت ملی نفت و بانک مرکزی تعیین می‌شد را حذف کرد.

این تصمیم این نگرانی را ایجاد می‌کند که  با این مصوبه شرط رعایت سقف مشخص در پرداخت به کارکنان موسسات شرکت‌ها ی دولتی و موسسات عمومی غیر دولتی حذف شود. موضوعی که نگرانی جدی در خصوص برگشت حقوق‌ها ی نجومی ایجاد می‌کند.

ماجرا از این قرار است که 26 فروردین ماه امسال، هیئت وزیران در مصوبه‌ای به شماره 5700/ ت 54204ه ضوابط پرداخت حقوق و افزایش حقوق کارکنان دولت در سال جاری را تعیین و ابلاغ کرده‌است.

بر این اساس میزان افزایش حقوق 10 درصد و حداقل پرداختی یک میلیون و 35 هزار تومان تعیین شد. اما ماده سوم این مصوبه یک تبصره جهت تعیین سقف پرداختی به مدیران و کارکنان داشت.

متن این تبصره به این شرح است که: "رعایت مفاد مواد (75) و (84) قانون الحاق بخشی از مقررات مالی دولت(2) – مصوب 1393- الزامی است".

نگاهی به دو ماده 75 و 84 قانون مذکور در این تبصره نشان می‌دهد که این مواد مشخصا مربوط به ضوابط تعیین سقف پرداختی است. مثلا در ماده 84  قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (2)، مورخ 4 اسفند 93 آمده است: "ناخالص حقوق و مزایای دریافتی مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره شرکت‌ها ی دولتی و غیردولتی که به نحوی از انحاء وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی می‌باشند باید حداکثر از ده برابر حداقل حقوق مصوب سالانه شورای‌عالی کار بیشتر نباشد".

مسئله این است که هیئت دولت در مصوبه هفته پیش خود این تبصره را حذف کرده است.

متن این مصوبه به این شرح است:"هیئت وزیران در جلسه 18 تیرماه 96 به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و به استناد اصل 138 قانون اساسی تصویب کرد: تبصره بنده (3) تصویب نامه شماره 5700/ت54204ه مورخ 26/1/96 حذف شود".

به این ترتیب تبصره‌ای که به موجب آن ضوابط تعیین سقف پرداختی به مدیران تعیین شده بود حذف می‌گردد.  در همین حال پیگیری خراسان برای دریافت توضیحات مسئولان دولتی به نتیجه‌ای نرسید.

یک مقام در شورای عالی اطلاع رسانی دولت که خواست نامش فاش نشود، درباره این مصوبه ابراز بی اطلاعی کرد و توضیحی نیز تا زمان تنظیم این گزارش (21:45) ارائه نشد. در هر صورت ضروری است هر چه سریعتر مسئولان دولتی درباره این مصوبه و تاثیر آن در بازگشت حقوق‌ها ی نجومی شفاف سازی کنند.

آیا با حذف این تبصره مجوز بازگشت حقوق‌های نجومی صادر نشده است؟ چه اتفاقی افتاده است که در فروردین ماه این تبصره تصویب و در تیرماه حذف شده است؟ با توجه به این‌که دولت خلاف بیانیه سال پیش آقای رئیس‌جمهور هنوز لایحه اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری را به مجلس ارائه نکرده است، چه راهکاری برای عدم بازگشت حقوق‌های نجومی پیش‌بینی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۰۰:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    18 2
    خدا به زمین گرم بیاردتون بیت المالی باقی نذاشتین دیگه . چقدر حرص ؟ 4 ساله اقتصاد کشور از شدت رکود مرگبار فلج و ورشکسته شده و امسال که بطور کامل قفل شده و تموم کار و کاسبیها و تولید کلا" خوابیده بعد یه مشت عشق آمریکا میلیاردی حقوق بگیرن
  • AU ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    15 2
    چرا رای آوردن اینا؟ سوال اصلی اینه که چرا مردم خوابن
    • IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
      2 0
      آقا به من و شما چه ربطی داره وقتی 90 درصد از بودجه دولت صرف هزینه های جاری میشه و مردم می دونن و رای میدن حتما 60 درصد مردم وضع مالی شون خوبه به این پولا احتیاج ندارن و من و شما باید بریم بسوزیم
  • IR ۰۱:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
    1 0
    ای بابا همه باهم سر یه سفره هورت میکشن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس