به گزارش مشرق به نقل از مهر، علی لیالی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش مهر مبنی بر اینکه سازمان حج و زیارت چه برنامههایی در دست اقدام دارد تا زائران از بازارگردی و خرید سوغات خارج از عرف خودداری کنند، با بیان اینکه کارهای فرهنگی با بعثه مقام معظم رهبری است، در عین حال گفت: این سازمان در این باره دو کار اساسی و زیربنایی انجام داده است.
وی کاهش 100 دلاری ارز همراه مسافر برای حجاج ایرانی در سالجاری را مورد اشاره قرار داد و افزود: با مذاکراتی که با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران داشتیم، به توافق رسیدیم که ارز همراه مسافر برای حجاج از 700 به 600 دلار کاهش یابد که این توافق هماکنون اجرایی شده است.
رئیس سازمان حج و زیارت اقدام دوم اساسی دیگر در این باره را توافق با شرکتهای هواپیمایی اعلام کرد که مقرر شده است این شرکتها در قبال بار مازاد 40 کیلوگرم همراه مسافر تعهدی نداشته باشند.
وی تصریح کرد: جلسه توجیهی با مدیران کاروانهای حجاج داشتهایم و این مسئله را به آنها گوشزد کردهایم تا زائران هم از آن اطلاع داشته باشند.
لیالی تاکید کرد: بارهای مازاد زائران ایرانی قطعا برای پروازهای آخر باقی خواهد ماند و گمرک جمهوری اسلامی ایران هم از زائرانی که بالای 40 کیلوگرم بار داشته باشند، حقوق گمرکی دریافت خواهد کرد.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه اقدامات دیگری باید انجام شود تا زائران از بازارگردی و خرید سوغات خارج از عرف خودداری کنند، گفت: با وزارت بازرگانی، اصناف و شرکتهای تولیدی باید توافق کنیم تا در مبادی ورودی و خروجی، فروشگاه ارائه کالاهای ایرانی با ارائه تسهیلات مناسب به زائران ایجاد کنند. در این صورت، زائران در موقع رفتن و یا در موقع برگشتن میتوانند سوغات خود را از این فروشگاهها خریداری کنند. البته کالاهای ایرانی از لحاظ قیمت و کیفیت باید بهتر و ارزانتر از کالاهای مشابه خارجی باشند تا مورد استقبال زائران قرار گیرد.