سرویس سیاست مشرق - سرلشکر قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عصر روز دوشنبه ۱۹ تیرماه در مراسم چهلمین روز شهادت سردار شعبان نصیری، اظهار داشت: بعضی وقتها ما از راه دیپلماسی اقداماتی میکنیم که در دنیا هم بر آن تاکید میکنند، اما بعضی گرهها و حل برخی مشکلات خصوصاً جایی که مشکلات مهمی وجود دارد، فقط با دیپلماسی حل نمیشود.
فرمانده نیروی قدس سپاه برای این سخنانش نمونههای واقعی خاصی را ابراز داشت. سرلشکر سلیمانی با اشاره به جنایات داعش در عراق و سوریه خاطرنشان کرد: پدیده داعش و تکفیر در تاریخ جهان یک پدیده کم نظیر از نوع جنایت بوده است، هیچ قلبی تحمل دیدن جنایات داعش را ندارد. آنها هزار و ۲۰۰ نفر جوان بیگناه که از پادگان در تکریت فارغالتحصیل شده بودند را سر بریدند و ۲ هزار زن ایزدی را دست به دست بین خودشان به فروش رساندند.
وی افزود: من در همین دیاله دیدم کودکی را از سینه مادر گرفتند و روی آتش سرخ کردند و لای برنج گذاشتند و برای مادرش فرستادند.
تجربه فرمانده نیروهای قدس سپاه که در این چند سال ظهور داعش و حمله آن به موصل و شهرهای سوریه و عراق در بطن مقابله با تروریستهای تکفیری حضور داشته و جنایات آنان را بدتر از خوارج توصیف میکند؛ برآیندش این است که دستگاه دیپلماسی در مقابله مستقیم با داعش چندان کاربردی ندارد.
این درحالی است که برخی عناصر سیاسی در دوران انتخابات با توجه به فضای هیجانی که بهوجود آمده بود و بدون نگاه کردن به واقعیتها و جهت بهرهبرداری سیاسی جناحی حرفهای به اصطلاح روشنفکرانه و صلحطلبانهای زدند که با مذاکره بایستی این موارد را حل کرد.
در همین رابطه غلامحسین کرباسچی، دبیر کل حزب کارگزاران بیان کرد: « نزنید این حرفها را. آیا غیرت دینی این است که به اسم دفاع از حرم و اینها یک دستگاههای بیحساب و کتاب تاسیس بشود. آقا جان ما هم میخواهیم در سوریه، لبنان و یمن و همه اینجاها صلح برقرار بشود و دفاع از مظلوم بشود و شیعیان در آنجا تقویت شوند. ولی آیا این کار با پول دادن و کشتن و اسلحه خریدن و زدن درست می شود؟! این دولت با غیرت دینی میگوید که بگذارید ما توان دیپلماسی را برای حل مسائل منطقه استفاده کنیم. توان دیپلماسی، بزرگان دیپلماسی ما که توانست شش ابرقدرت را به جای خودش بنشاند و بزرگترین مسئله تحریم که در شورای امنیت بوده است را حل کند، میتواند این مسائل را حل کند.»
وی افزود: «مگر ما این جوانان عزیز را از لب آب آوردیم که اینها را بفرستیم و همینطوری شهید بشوند. ما دلمان میسوزد که اینها همینطوری شهید بشوند.»
اشتباه کرباسچی که البته بیشتر تعمدی و برپایه تامین اهداف جناحی است، این است که با یک ابزار سعی دارد همه مشکلات را حل کند. مانند اینکه بخواهیم با یک خط کش همه چیز را اندازه بگیرم و یا اینکه با یک ابزار از درون یک جعبه ابزار موتور ماشینی را تعمیر کنیم که ابزار مختلفی را میخواهد. البته سئوال اساسی از آن روزی که کرباسچی این سخنان را بر زبان آورد از دبیر کل حزب کارگزاران این است که آیا با داعشی که زبان مذاکره نمیفهمد و حتی اسرای خود را با جنونآمیز ترین روشهای ممکن مثله، سوزانده و سر میبرد، میتوان از در دوستی در آمد و پای میز مذاکره نشست؟
حال با سخنان سرلشکر سلیمانی که پرده از گوشهای از جنایات تروریسم داعش برداشت، باید گفت که کرباسچی چطور قرار است با قاتلین فرزند زنی که کودک را از آغوشش میگیرند و آنرا روی آتش کباب کرده و لای برنج برای این مادر میفرستند، مذاکر کند؟!
سخنرانی سرلشکر سلیمانی درباره عمق جنایات داعش
سخنان انتخاباتی کرباسچی درباره مذاکره با داعش