والیبال

یکی از علت‌های افت سرعت رشد والیبال ایران در یکی دو سال گذشته این بوده که دیگر کاری از دست فدراسیون برنمی‌آید و حالا این خود بازیکنان هستند که باید قدم بلندتری بردارند.

به گزارش مشرق، پس از اوج گرفتن والیبال ایران در سطح جهانی و مطرح شدن نام بازیکنان ایرانی در میادین بین‌المللی، سعید معروف تا چند روز پیش، اولین و آخرین لژیونر والیبال ایران بود که با پیشنهادی باورنکردنی به تیم زنیت کازان پیوست و به مقام قهرمانی اروپا رسید.

والیبال ایران علاوه بر سعید معروف، ستاره‌های دیگری نیز دارد که از نظر فنی، شایستگی و توان حضور در لیگ‌های اروپایی را دارند اما موضوع اصلی در مورد انتقال آنها، توقع مالی و دستمزد بسیار بالای این بازیکنان است که از عهده هر باشگاهی بر نمی‌آید.

حالا همه این موضوع را می‌دانند و ایگور کولاکوویچ، سرمربی تیم ملی ایران هم به آن اشاره کرده که دستمزد بازیکنان ایران در لیگ برتر، دو سه برابر مبلغ دریافتی آنها در اروپاست. به همین خاطر آنها ترجیح می‌دهند که در کشور خودشان بازی کنند. علاوه بر این، برخی ستاره‌های ملی پوش، حضور در لیگ‌های خارجی را نوعی ریسک به حساب می‌آورند که مناسب سن و سال آنها نیست.

چند روز پیش اما معنوی‌نژاد، ستاره ملی‌پوش پیکان در حالی که می‌توانست در لیگ برتر، درآمدی تضمین شده  و حتی میلیاردی برای چندین سال متوالی داشته باشد، قرارداد خود را با تیم «ورونا» ایتالیا قطعی کرد. او شاید قید چنین درآمدی را زده باشد ولی در لیگی بازی خواهد کرد که در نوع خود، بهترین است. او می‌تواند از اینکه مورد توجه مسئولان تیم ورونا و نیکولا گربیچ، سرمربی نامدار این تیم قرار گرفته به خود افتخار کند.

راهی که معنوی‌نژاد در همین ابتدای مطرح شدنش در نظر گرفته راه درستی است. او ترجیح داده با حضور در یکی از معتبرترین لیگ‌های باشگاهی جهان و رقابت با بزرگان والیبال دنیا، کسب تجربه کند و ارتباطات بین‌المللی‌اش محدود به مسابقات تیم ملی نشود. میزان پیشرفت او را در سال‌های بعد می توان به راحتی مشاهده کرد. ضمن اینکه با اعتباری که به عنوان یک لژیونر در سری A کسب خواهد کرد،‌ فرش قرمز معدود باشگاه‌های متمول داخلی همیشه برای او پهن خواهد بود.

میلاد عبادی‌پور نیز، دیگر ستاره جوان تیم ملی والیبال ایران است که قرار است از سال آینده در پلاس لیگای لهستان و برای تیم «اسکرا بوهاتوف» این کشور بازی کند. هدایت این تیم بر عهده فیلیپ بلن، سرمربی پیشین تیم ملی فرانسه و سرمربی فعلی تیم ملی ژاپن است. البته مصطفی کارخانه، سرمربی تیم بانک سرمایه گفته که با توجه به اینکه هنوز یکسال از قراداد دریافت کننده جوان تیمش باقی مانده، نمی‌خواهد او را از دست بدهد و قصد دارد توقعات او را تامین کند اما اگر او تصمیش را برای رفتن گرفته، نگه داشتن او درست نیست.

در حال حاضر بعید به نظر می‌رسد که ستاره‌های اسم و رسم‌دار تیم ملی والیبال حاضر به قبول ریسک لژیونر شدن باشند چون توقع آنها درآمد بالا و حضور ثابت در ترکیب تیم آینده خود است که تضمینی برای محقق شدن آن وجود ندارد.

بازیکنان جوان ایران مثل اعضای تیم زیر 23 یا تیم‌های جوانان و نوجوانان ایران اما باید برای آینده خود برنامه منظم و هدف مشخصی داشه باشند. تیم‌های پایه ایران در چند سال گذشته همیشه در مسابقات جهانی و آسیایی حاضر بوده و همین فرصتی است برای دیده شدن آنها در میادین بین المللی. آنها باید از این پتانسل استفاده کنند و ضمن اثبات توانایی‌های خود در لیگ ایران، نیم نگاهی به لیگ‌های معتبر خارجی داشته باشند.

فدراسیون والیبال در حال حاضر تمام امکانات سخت افزاری و نرم‌افزاری را برای پیشرفت تیم ملی فراهم کرده و بازیکنان ایران زیر نظر مربیان بزرگ و کارنامه‌دار و همانند تیم‌هایی مثل برزیل و لهستان ایتالیا تمرین می‌کنند. شاید یکی از علت‌های افت سرعت رشد والیبال ایران در یکی دو سال گذشته همین باشد که دیگر کاری از دست فدراسیون برنمی‌آید و حالا این خود بازیکنان هستند که باید قدم بلندتری بردارند. آنها خوب تمرین می‌کنند، به تورنمنت‌های بزرگ و معتبر می‌روند، در تورهای جهانی خود با تیم‌های بزرگ روبه‌رو می‌شوند ولی برای کسب تجربه و آمادگی ذهنی بیشتر باید لیگ‌های معتبر خارجی را نیز تجربه کنند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۷
    4 0
    یکی از دلایل ناکامی والیبال ایران سعی معروف هستش باید از تیم ملی کنار بزارنش
  • IR ۰۱:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۹
    0 0
    دلیل ناکامی والیبال نداشتن یک مربی خوب درحد ولاسکو برای تیم ملی است

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس