سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
مورد عجیب تلاش رئیسجمهور برای بلوغ جوانان!
عبدا... حاتمیان، نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با ایسنا و در اشاره به حواشی چند انتقاد از رئیسجمهور روحانی طی روزهای اخیر، با بیان اینکه «واکنش رئیسجمهور به این اقدامات کاملا خردمندانه است» میگوید:
«رئیسجمهور در حالی که قدرت بسیاری دارد این فضا را تحمل میکند و بسیار متین و متواضع برخورد میکند، با این برخورد خود میخواهد تا جوانان به بلوغ اجتماعی برسند، یاد بگیرند که انتقاد را در چارچوب شئونات انجام دهند، اعتراض را در چار چوب مدنیت و قانونمداری انجام دهند و پس از انتخابات از تب انتخابات خارج شوند!»[1]
*از باب رندی میتوان به آقای حاتمیان گفت که آقای روحانی و اصلاحطلبان، تکلیف خود را برای بلوغ اجتماعی جوانان کشور و رعایت شئونات انتقاد به نحو احسن انجام دادهاند...
خاصّه آنکه تنها در روزهای اخیر، آقایان تابش و رسولی (از چهرههای ستادی اصلاحطلب) از رئیسجمهور روحانی خواستهاند هزینه فعالیت سیاسی برای شهروندان را بالا ببرد[2] و نهادهای امنیتی هم ورود بیشتری به قضایای کشور داشته باشند!
در این زمینه همچنین دعوت منتقدان به جهنم، نزدیک به 50 کنایه توهینآمیز آقای روحانی به منتقدان، تهدید تلویحی منتقدان به زندان توسط رئیسجمهور روحانی در افتتاحیه نمایشگاه کتاب، تقلّا برای تصویب قانون حبس منتقدان توسط نمایندگان اصلاحطلب مجلس و سکوت در قبال ضرب و شتم رئیس اصولگرای شورای شهر تهران در حاشیه تشییع مرحوم هاشمی نیز تنها بخشی از اقدامات وسیعی بوده است که آقایان برای بلوغ اجتماعی جوانان کشور انجام دادهاند.
البته به این طومار میتوان رفتارهای دیگری مثل پرداخت مبالغ کلان برای حضور در فهارس انتخاباتی، کنایه به ستونهای امنیتی و سازندگی کشور مثل سپاه پاسداران، ابراز خوشبینی به کاخ سفید، توهین به مردم و دروغگویی درباره حل مشکلات کشور در 100 روز را نیز افزود که جملگی حکماً توانستهاند سهم بسزایی در تربیت جوانان ایفا کنند...
***
روز هجوم روحانیون اصلاحطلب به نظام اسلامی
مشکل جمهوری اسلامی «عقل» است و برخی رفتارهایش بلوغ نامیمون دارند!
فردی به نام محمد سروشمحلاتی که گاهی در مجامع اصلاحطلب اقدام به سخنرانی میکند به تازگی طی اظهاراتی در یکی از مراسم بزرگداشت شهید بهشتی گفته است: بزرگترین مشکل امروز جمهوری اسلامی مسئله عقل است!
به گزارش جماران، او همچنین اظهار میکند: مشکل امروز جامعه ما این است که تصور می کنیم چون شرع داریم از عقل بی نیازیم؛ در حالی که بهشتی به عقلانیت معتقد بود و از همین رو با برگزاری دادگاه های غیر علنی برای جرائم سیاسی با این استدلال که در انظار قرار دادن آن موجب، ترویج جرم میشود، مخالفت کرد. چراکه معتقد بود استثنا کردن جرائم سیاسی موجب دیکتاتوری میشود.[3]
*البته این نخستین بار نیست که این فرد چنین سخنان عجیبی را بر زبان میآورد.
«محمد سروشمحلاتی» که برخی رسانههای اصلاحطلب به وی حجتالاسلام و برخی دیگر آیتالله میگویند، فردیست که چندی قبل اظهار کرده بود: ما(مسلمانان) شاد نیستیم چون حسین(ع) را محور قرار دادهایم.[4]
درخواست تلویحی نظارت بر رهبری و بیترهبری، سخن گفتن با کنایه استبدادنمایی و دیکتاتوری نسبت به نظام اسلامی و اظهار اینکه «اعضای فعلی مجلس خبرگان خبره نیستند»![5] از جمله اظهارات این فرد به شمار میآید.
وی کاندیدای ردّ صلاحیت شده انتخابات اخیر مجلس خبرگان نیز هست.
در اشاره به اظهارات سروشمحلاتی پیرامون عقل و مشکل جمهوری اسلامی نیز بایستی خاطرنشان کرد که نظام جمهوری اسلامی اتفاقا بر خلاف نظر نورسیدگان در وادی عقلانیت، پیشروترین نظام سیاسی، حکومتی و فکری در عرصه عقلانیت و فلسفه است.
کما اینکه مشی و اندیشه فلسفی امام راحل و مقام معظم رهبری و تأکیدات ولایت فقیه بر لزوم اندیشهورزی مردم در ساحت انقلاب اسلامی و حتی امر به تشویق کودکان به یادگیری فلسفه مؤید همین امر است.
صد البته این «عقلگرایی زانو زده در ساحت وحی و مکتب امامیه» البته جلوات بزرگی همچون امنیت مثالزدنی نظام جمهوری اسلامی، تحمل مخالف و منتقد، هضم خطرات بزرگ، شتاب علمی، حمایت از ملل مظلوم و مستضعف اقصینقاط علم و پرتوافشانی بیشتر حوزههای علمیه کشور نیز دارد.
منصههایی که هریک به لحاظ وجوب و اثبات دارای ادلّه لازم و کافی هستند و دلهای حقطلبان را نیز با خود همراه کردهاند.
گفتنیست، پیش از طرح مشکل عقل برای نظام جمهوری اسلامی، دو چهره اصلاحطلب دیگر نیز طی هفتههای اخیر، کنایههای درشتی را علیه حوزههای علمیه کشور مطرح کردهاند.
این کنایهها با عباراتی مثل بینشان بودن فقه شیعه از امام علی(ع) و امام حسین(ع) و غرق شدن حوزههای علمیه در ظواهر! مطرح شدهاند.[6]
سوگمندانه بایستی اشاره کرد که البته نه کنایهها به حوزه علمیه و نه معرفی نظام اسلامی با مشکل عقلانی! گویا پایان کار هجمههای زیر پوستی اصلاحطلبان که در سایه حاشیههای بیموردی مثل شعار دادن چند نفر خودسر علیه رئیسجمهور مطرح میشوند، نیست...
چه اینکه همزمان با انتشار اظهارات سروشمحلاتی، حجتالاسلام محمدجواد حجتی کرمانی، از چهرههای اصلاحطلب نیز طی سرمقالهای در روزنامه شرق نوشته است:
«ما از آغاز با شتاب و عجله خواستیم به مراد - البته مشروع و الهی - خود برسیم، کاری که برخلاف نظم آفرینش و مشیت الهی است. ما خواستیم با «قسر» و «حرکت قسری» به سائقه شتاب در رسیدن به خواستههای مشروع و آرمانهای بلند و الهیمان گام برداریم غافل از آنکه نه فرد و نه جامعه، یکشبه، از حالی به حالی برنمیگردد و جامعه مقید طاغوتزده، که در هیجان انقلاب، دگرگون پنداشته میشد، هیچگاه استعداد دگرگونشدن بنیادین – آنگونه که در پندار ما بود - نداشت و ندارد و نخواهد داشت...
نزاعهای نخستین ما که خونابههای چرکین آن امروزه مشام همه ما را آزار میدهد، کمکم و کمکم از «نُطفگی» به «علقگی» و مضغگی سیر تصاعدی داشته و در طول سالیان - نزدیک به چهار دهه - به مرحله بلوغ نامیمون کنونی رسیده است (فتامل جیداً!!)
و تلک شقشقة هدرت ثم قرّت!»[7]
***
ناامیدی اصلاحطلبان از تغییر کابینه روحانی به نفع جریان خاص
محمدرضا تابش، فعال اصلاحطلب و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بخشی از مصاحبه خود با خبرگزاری دولتی ایرنا در اشاره به تحلیل خود از روند تشکیل کابینه جدید در دولت دوم رئیسجمهور روحانی گفته است:
«به نظرم اکثریت اعضای دولت یازدهم به کار خود در دولت آتی ادامه خواهند داد؛ فکر می کنم 5 تا 6 نفر تغییر می کنند. دو - سه نفر از وزرا خودشان خواستار کناره گیری هستند.»
او تصریح میکند: در خصوص وزرایی که قابلیت دارند و خودشان در هر صورت خواستار کناره گیری هستند هم مجلس مُصر است که در سمت خود بمانند هم قائدتا دولت هم باید تلاش کند آنها را در دولت بعدی نگه دارد؛ ولی در هر صورت تعامل مجلس و دولت در چینش و ترکیب دولت بسیار مهم است.[8]
*این صحبتها که به نظر میرسد با نظر تحلیلگران کشور نیز انطباق زیادی داشته باشد حاکی از آن است که تیر اصلاحطلبان برای تغییر 50 درصدی کابینه به سنگ خورده است.
چهرههای جریان سیاسی خاص طی روزهای پس از انتخابات تاکنون تلاشهای عمدهای را برای سهمخواهی از کابینه دوم رئیسجمهور روحانی انجام دادند.
عبدا... ناصری، از فعالان اصلاحطلب در همین زمینه خواستار تغییر 50 درصدی کابینه دوم رئیسجمهور روحانی شده بود.
او حتی از این گفته بود که ابقای رحمانی فضلی بیتوجهی به شعارهای جامعه مدنی در حمایت از آقای روحانی است![9]
علی صوفی، عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز خواستار تغییر وزارتخانههای اقتصادی دولت شده بود.[10]
جالب آنکه در حین همین تأکیدات آشکار و اصرارها به تغییر کابینه اما از جانب اصلاحطلبان عنوان میشد که ما قصد سهمخواهی نداریم!
داریوش قنبری، از فعالان این جریان در همین رابطه تصریح کرده بود: اصلاحطلبان هیچگونه سهمخواهی از کابینه آقای روحانی ندارند، اما توقع دارند حال که آبروی جریان اصلاحات و اندیشه اصلاحطلبی را پای آقای روحانی گذاشتهاند، رئیسجمهور نیز مسیر اصلاحات واقعی را برایی جامعه مهیا کند![11]
گفتنیست، وزارت کشور در واکنش به صحبتهای اصلاحطلبان مبنی بر عدم اصرار بر سهمخواهی از کابینه و حمله به وزیر کشور، طی بیانیهای بدون اشاره به نام اصلاحطلبان تأکید کرد که آنها به دنبال سهمخواهی از کابینه دوم رئیسجمهور روحانی هستند.[12]
***
1_ http://www.isna.ir/news/96041205405
2_ http://www.mashreghnews.ir/news/743838
3_ http://boultan.ir/news/1535700
4_ http://sepehrkish.com/newstext.php?nn=13941106001416
5_ http://www.farsnews.com/13941006001641
6_ mshrgh.ir/744442
7_ http://sharghdaily.ir/News/135036
8_ http://www.irna.ir/fa/News/82584940/
9_mshrgh.ir/738073
10_mshrgh.ir/738073
11_mshrgh.ir/738073
12_http://fna.ir/12QVWN