دكتر سيد فضلالله سجادي، متخصص جراحي عمومي كه عمل پيوند دست قطع شده اين بيمار را با موفقيت انجام داده در گفتوگو با «ايسنا» گفت: اين كارگر حين نظافت بونكر ساخت سيمان با تسمه اين خودروي سنگين برخورد كرده و به صورت ناگهاني، دست چپ وي به طور كامل - شامل استخوان كتف، ترقوه و تمام عضلات - قطع شده و به داخل بونكر ميافتد.
وي درباره كمنظير و شايد بينظير بودن اين پيوند توضيح داد: آن طور كه خود بيمار تعريف كرده، وي به مجرد وقوع حادثه، وحشتزده به سمت كارفرما رفته و او را از قطع دست خود و سقوط آن به داخل بونكر، مطلع ميكند و كارفرما كه از اين ديدن اين صحنه (سرپا بودن فرد حادثه ديده) شوكه شده، با كمك ديگر كارگران، دست قطع شده را خارج كرده و داخل يك ظرف پلاستيكي حاوي يخ قرار ميدهند و همراه بيمار به بيمارستانهاي مختلف تهران مراجعه ميكنند كه در همه بيمارستانها به آنها گفته ميشود : امكان پيوند اين دست وجود ندارد !
اين متخصص جراحي عمومي خاطرنشان كرد: وقتي بيمار به اين بيمارستان آمد، تقريبا شش، هفت ساعت از وقوع حادثه گذشته و بيمار در حالت شوك بود و به علت كنده شدن تمام عضلات دست از بدن به همراه سرخرگ و سياهرگ، خونريزي شديدي داشت.
سجادي ادامه داد: اندامهايي كه قطع ميشوند يك زمان طلايي براي پيوند دارند كه چهار تا شش ساعت است. پس از اين زمان، شانس پيوند اندام آسيبديده به شدت كاهش مي يابد، اما اگر اندام كوچك باشد، امكان پيوند تا زمانهاي بيشتر و حتي 36 ساعت هم وجود دارد كه در مورد اندامهاي بزرگ مانند دست، فرصت كمتري براي پيوند وجود دارد.
اين جراح افزود: پس از ورود بيمار به اتاق عمل، دست قطع شده، پر از سيمان، ماسه و شن بود كه با حدود 60 ليتر محلول ضدعفوني شسته شد. در نهايت از ساعت حدود 17 عمل پيوند آغاز شد و در ساعت 24 كار به پايان رسيد.
وي تصريح كرد: حين عمل، شريان و سياهرگ بيمار به كمك سياهرگ كشاله ران كه به سياهرگ سافن مشهور است، بازسازي و دوباره ساخته شد؛ البته پيوند عصب در عمل صورت نگرفت، چرا كه هنوز ميزان تخريب عصبهاي دست مشخص نبود، اما متخصصان اعصاب اعلام كردند كه دو تا سه ماه بعد از عمل ميتوان عصب دست را بازگرداند.
سجادي تصريح كرد: زماني كه در رگها، نقص زيادي باشد و نتوان شريان را به يكديگر نزديك كرد و يا زماني كه پارگي رگها بيشتر از سه تا چهار سانتيمتر باشد، مجبور به استفاده از سياهرگ پا جهت پيوند هستيم؛ چرا كه اگر بخواهيم رگ ها را به زور با نخ هاي مختلف به يكديگر نزديك كنيم، خون لخته ميشود. براي ثابت كردن استخوانهاي شكسته شده بازو هم از پلاتين خارجي استفاده شد.
اين جراح درباره احساس خود حين مواجهه با بيمار گفت: در ابتدا وقتي بيمار را ديدم، كمي دچار ترس شدم ولي تجربه مواجهه با چنين مصدوماني در سالهاي جنگ به من دلگرمي داد كه چنين عملي را برعهده بگيرم و به لطف خدا وقتي جراحي با همراهي يك متخصص بيهوشي و يك متخصص ارتوپد شروع شد، كارها تسهيل شد و موفق شديم بدون اين كه حتي يك ذره از عضلات بيمار از بين برود، ضايعه را ترميم كنيم؛ اين در حالي است كه آن طور كه همكاران ارتوپد ميگويند پيوند دستي كه با اين شدت وهمراه كتف از بدن جدا شده باشد حتي در كتابهاي مرجع ارتوپدي هم گزارش نشده است.