به گزارش مشرق، جمعه گذشته در جریان راهپیمایی روز قدس، گروهی از شرکت کنندگان در این راهپیمایی در واکنش به اظهارات تند آقای روحانی رئیس جمهور علیه بخش هایی از ارکان نظام در روز قبل، شعارهایی علیه او مطرح کردند که انعکاس زیادی در رسانه های پیدا کرد. در همان نخستین لحظات انتشار این خبر، کانال ضدانقلابی «آمدنیوز» که گفته می شود برخی از عناصرمنتسب به دولت به دلیل ارتباط با آن احضار شده اند، در خبری مدعی شد که لیدری این شعار دهندگان با حامد طالبی (از خبرنگاران خبرگزاری فارس) بوده است.
دو روز بعد از این انتشار این خبر، نهاد امنیتی دولت آقای روحانی در تماس با دو تن از خبرنگاران خبرگزاری فارس یعنی حامد طالبی و علی اکبری از آنها می خواهد که به ساختمان متعلق به این نهاد (با آدرس و مشخصات معلوم) مراجعه کنند. این دو خبرنگار پس از این تماس ها از مسئول حراست خبرگزاری استعلام می کنند که حراست از آنها می خواهد تا زمانی که این مجموعه بررسی و هماهنگی لازم را انجام نداده از مراجعه به نهاد مذکورخودداری کنند.
اما فردای آن روز که خبرنگاران مذکور بواسطه تعطیلی در خارج از محل کار حضور داشتند، مجدداً از نهاد امنیتی دولتی با آنان تماس حاصل شده و اعلام می شود که حکم جلب آنان صادر شده و در صورت عدم حضور، در محل سکونت، جلب خواهند شد. بواسطه این تهدید، نامبردگان ساعت 12 ظهر آن روز به ساختمان نهاد مذکور مراجعه می کنند.
این موضوع بلافاصله از طریق خانواده های این دو خبرنگار به مسئولان خبرگزاری منتقل شد تا پیگیری های لازم انجام شود. خبرگزاری فارس نیز به دلیل عدم شفافیت ماجرا از انتشار رسمی این خبر خودداری کرد اما با طولانی شدن بازگشت این دو خبرنگار تا ساعت 2 بامداد روز بعد، خبر احضار و بازداشت آنان در فضای مجازی و برخی رسانه ها انعکاس گسترده ای پیدا کرد. نکته جالب این که طی این مدت کانال «آمدنیوز» با همراهی برخی رسانه های اصلاح طلب داخلی و حتی کانال روزنامه دولتی ایران مطالب متعددی علیه حامد طالبی و خبرگزاری فارس منتشر کردند که خبرگزاری بنا به مصلحت تا روشن شدن موضوع از پاسخ دادن خودداری کرد.
در حالی که خانواده و دوستان این دو خبرنگار همچنان نگران این وضعیت بودند، آنها ساعت 7 صبح روز چهارشنبه مجدداً به نهاد امنیتی مذکور احضار و تا ساعت 19 غروب در آنجا حضور داشتند. احضار کنندگان به آنها تاکید کرده اند که روز پنجشنبه از ساعت 10 صبح نیز باید در محل نهاد امنیتی مذکور حضور بهم رسانند.
اما در این اثنا ساعاتی پیش، حجت الاسلام والمسلمین اژه ای سخنگوی محترم قوه قضائیه طی مصاحبه ای با خبرگزاری میزان (ارگان رسانه ای قوه قضائیه) خبر بازداشت حامدطالبی و علی اکبری از دبیران خبرگزاری فارس را تکذیب کرد و گفت: هیچیک از نام های مطرح شده، در روزهای اخیر بازداشت نشده اند.
از آنجا که دو خبرنگار مذکور یعنی آقایان طالبی و علی اکبری طی دیروز و امروز(سه شنبه و چهارشنبه) به ساختمان نهاد دولتی مذکور احضار شده و در آنجا برای ساعت های متمادی مورد بازجویی قرار گرفته اند و حتی از آنها خواسته شده که روز پنجشنبه ساعت 10 صبح مجدداً مراجعه کنند،تفسیر حقوقی اظهارات سخنگوی محترم قوه قضائیه این است که دستگاه قضایی دستوری برای احضار، جلب و بازداشت این دو نفر صادر نکرده و نهاد امنیتی مذکور بدون حکم قضایی این کار را انجام داده که قطعاً خلاف قانون است.
خبرگزاری فارس که تا این لحظه به دلیل رعایت مصالح کشور از ورود مستقیم به این ماجرا خودداری کرده بود، اکنون بر اساس سخن صریح سخنگوی قوه قضائیه، مراجعه امروز پنجشنبه دو خبرنگاران خود به نهاد امنیتی مذکور را لغو نموده تا روشن شود ماموران این نهاد بر اساس کدام حکم قضایی اقدام به احضار و بازجویی از این دو خبرنگار کرده اند و در صورت مشخص شدن هرگونه اقدام خلاف قانون، حق خود برای پیگیری قانونی را محفوظ خواهد داشت.
نکته بسیار اساسی در این ماجرا که اتفاقاً برای بسیاری از فعالان رسانه ای و مخاطبان خبرگزاری فارس حائز اهمیت بود، نقش کانال بدنام و ضدانقلابی «آمدنیوز» است. این کانال به نحو عجیبی در دقایق نخست انتشار خبر شعار راهپیمایان علیه آقای روحانی، مدعی شد که حامد طالبی لیدر این اقدام بوده است. و بلافاصله بعد از انتشار این خبر، سوابق درست و غلطی از این خبرنگار بر روی خروجی خود قرار داد که به سرعت مورد استقبال سایر رسانه ها و کانال های ضدانقلاب و البته اصلاح طلب قرار گرفت. سئوال جدی از دولت محترم و بازوهای امنیتی آن این است که حتی اگر حامد طالبی در جریان راهپیمایی شعاری علیه آقای روحانی سرداده باشد، چگونه پیش از هر جای دیگری، خبر آن در یک کانال ضدانقلابی که ظاهراً مدیریت آن خارج کشور است، منتشر می شود و سایر کانال های حامی دولت از سناریوی آن پیروی می کنند؟ آیا این کانال «رسانه نیابتی» عده ای از داخلی هایی است که نمی خواهند تبعات حقوقی و سیاسی مواضع و اخبار آن را بپذیرند؟
و سئوال مهم تر از آقای روحانی رئیس جمهور محترم است. جنابعالی که مدام سخن از حق آزادی بیان و انتقاد می رانید و از اینکه دهان منتقدان را ببندید به خدا پناه می برید، آیا اینگونه برخوردها را با کسانی که گفته می شود در راهپیمایی علیه شما شعار داده اند بر ادعاهای خود منطبق می دانید؟ در دولت گذشته، گروهی از دانشجویان در دانشگاه امیرکبیر مقابل روی رئیس جمهور سابق عکس او را آتش زدند اما شاهد چنین برخوردهای عصبی و افراطی نبودیم. چرا دستگاه امنیتی دولت شما باید دو خبرنگار را ساعت ها با ادعای توهین به جنابعالی مورد بازجویی قرار دهد؟ احضار و بازجویی که مطابق قول اخیر سخنگوی قوه قضائیه احتمالا فاقد مبنای قانونی و حقوقی نیز بوده است. از این گونه برخوردهای دولت شما با منتقدین، بوی خوبی استشمام نمی شود و حتی خلاف اظهارات و شعارهای صریح خود شماست. امیدواریم در اسرع وقت جلوی این اقدامات را بگیرید و مخصوصا در مواجهه با اصحاب خبر و رسانه جانب اعتدال را رعایت کنید.