به گزارش مشرق، با افزایش مناقشات سیاسی ایران و عربستان در سال 2016، دامنه این مشکلات به ورزش و به ویژه به فوتبال دو کشور رسید و در جریان لیگ قهرمانان دو فصل اخیر، نمایندگان ایران و عربستان به خواست کشور عربستان و با رأی AFC در کشور ثالث از نمایندگان همدیگر میزبانی کردند.
این در حالی است که به منظور حل این مشکلات، اواخر سال گذشته مسئولان فدراسیون فوتبال به امید آنکه فیفا در این مناقشه میانجیگری کند، راهی زوریخ شدند تا با مذاکره با مسئولان فدراسیون جهانی فوتبال راه حلی برای این مشکل پیدا شود.
دور اول این مذاکرات به نظر برای مقامات فوتبال ایران خوشایند بود چراکه به اذعان آنها اگرچه کشور ثالث همچنان باید میزبانی دیدارهای رو در روی باشگاههای ایرانی و عربستانی را به عهده میگرفت اما از لحاظ مالی روند به سود باشگاههای ایرانی پیش رفته بود. هرچند که بعدها اعلام شد باید مفاد گفت و گوهای مطرح شده محرمانه باقی بماند و در این خصوص جزئیات بیشتری اعلام نشد.
بر همین اساس حالا از فدراسیون فوتبال خبر میرسد مسئولان فدراسیون فوتبال ایران قرار است دوباره بعد از ماه رمضان برای برگزاری نشست دوم با مسئولان فیفا در خصوص بررسی راهکارهای حل مشکلات ایجاده شده در راه میزبانی باشگاههای ایرانی و عربستانی از یکدیگر راهی زوریخ شوند هرچند که با توجه به تحولات سیاسی اخیر در منطقه به نظر میرسد اوضاع به سود باشگاههای ایرانی باشد.
علیرضا اسدی دبیرکل فدراسیون فوتبال در خصوص اینکه مناقشه میزبانی ایران و عربستان به کجا رسید، به خبرنگار فارس گفت: این موضوع متاثر از سطح روابط بالا در بین دو کشور است. با توجه به پرونده بازی که در CAS داریم در حال دنبال کردن آن هستیم. قرار بود یک جلسه در تاریخ 31 اردیبهشت در این خصوص در فیفا داشته باشیم که مصادف شد با جلسه فیفا در بحرین و حالا قرار است این جلسه بعد از ماه رمضان برگزار شود.
وی درباره اینکه چقدر امیدوارید این موضوع به سود ایران حل شود، گفت: با توجه به نوع رفتار عربستان با قطر دستمان پر است. با این رفتار تقریباً ملموس شد که عربستانیها به دنبال آن هستند که در هرجایی با هرکسی اختلاف پیدا کردند سریع سعی کنند رابطه شان را قطع کرده و عنوان کنند ما بازیهایمان را در آن کشور انجام نمیدهیم. این موضوع میتواند به نفع ما باشد و آنها بابت نوع رفتارشان در این برهه صدمه خواهند خورد.