به گزارش مشرق، حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی در آیین احیای شب قدر بیست و یکم ماه مبارک رمضان در حرم مطهر رضوی که با حضور خیل عظیم زائران بارگاه مطهر امام رضا(علیهالسلام) برگزار شد، با تأکید بر اهمیت حفظ روحیه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، از بین رفتن احساس مردم نسبت به مسائل، ترک معروف و انجام منکر را سر منشاء انحطاط یک جامعه دانست و تصریح کرد: احساس امر به معروف و نهی از منکر و مسئولیت در قبال آن باید در همه آحاد جامعه وجود داشته باشد و جامعه نباید نسبت به معاصی بیاحساس باشد.
عضو شورای عالی حوزه علیمه خراسان با تأکید بر اینکه افراد جامعه باید نسبت به امر به معروف و نهی از منکر احساس مسئولیت داشته باشند، بیان کرد: بر اساس روایات، اگر جامعهای نسبت به امر به معروف و نهی از منکر بیتفاوت باشد و در برابر ترک معروف و عمل به منکر احساس مسئولیت نکند، آن جامعه مرده است.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ اسلامی، فرهنگ «کُلُکُّم راعٍ و کُلُکُّم مَسؤولٌ» است. افزود: بر اساس روایات اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعهای ترک شد، شرار ناس بر آن جامعه مسلط و دعاهای مردم مستجاب نمیشود؛ خبیثان در تمام شئون اجتماعی بر مردم مسلط خواهند شد. اگر امر معروف و نهی از منکر ترک شد، باید منتظر میدان داری انساهای بد سیرت، بد عمل و بد سخن بود.
عبودیت برای رسیدن به مقام ربانیت است
عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه مراد از عبودیّت و بندگی رسیدن به مقام «ربانی» است، تصریح کرد: خداوند متعال در این ماه مبارک و شب عزیز با مقام ربانیتش از بندگان خود پذیرایی میکند و میخواهد بندهاش را به مقام ربانی برساند.
وی حقیقت مقام ربانی را بندگی خالص خداوند برشمرد و تصریح کرد: انسانی که به مقام ربانی برسد، جز خدا نبیند، جز به او امید ندارد و توکلش تنها به ذات اقدس الهی است. کل وجودش «انا لله و انا الیه راجعون» بوده و همه عالم را جلوه قدرت و حکمت پروردگار میداند.
تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: آن کسی خلیفةالله است که کار «مستخلفعنه» کند؛ هر زمانی انسان کار مستخلفعنه و خدایی کرد به درجه خلیفةاللهی رسیده است.
وی بهترین زمان برای تربیت انسان را ماه مبارک رمضان و قله این ماه را لیالی قدر دانست و تصریح کرد: شب قدر راهواری است که انسان ره صد ساله را یک شبه طی کند؛ اما شرطش آن است که به حقیقت شب قدر برسیم، پیوند با قرآن و پیوند با «ولی خدا» معرفت شب قدر است.
وی بیان کرد: آنچه در شب قدر واقع میشود، نزول قرآن کریم بر قلب مبارک پیامبر عظیمالشأن اسلام(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) است؛ بنابر روایتی از امام جعفر صادق(علیهالسلام) در تفسیر فرات کوفی، شناخت شب قدر به معرفت مقام فاطمه زهرا(سلاماللهعلیها) منوط شده است آن هم «فَمَنْ عَرَفَ فَاطِمَةَ حَقَّ مَعْرِفَتِهَا فَقَدْ أَدْرَکَ لَیْلَةَ الْقَدْرِ»، پس هر کس که فاطمه و مقام ایشان را به حقیقت بشناسد، حتما شب قدر را درک کرده است.
وی افزود: نزول ملائکه و روح در هر شب قدر بر آستان حجت خداست، دیروز بر آستان قدس نبوی بود و امروز بر آستان مقدس مهدوی است.
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه «امام» دارای مقام «ولایت الهیه» است، گفت: یک معرفت شناسنامهای داریم که بدانیم حضرت فاطمه(س) کیست، فرزند کیست، چند فرزند داشت، چه زمانی به شهادت رسید و یک معرفت «وَلَوی» هم داریم، یعنی بدانیم که مقام ولایت حضرت فاطمه(س) و ائمه معصومین علیهم السلام چه مقامی است.
حجتالاسلام والمسلمین رئیسی در تبیین معرفت ولی، افزود: این نوع از معرفت بدین معنا است که بدانیم او امامی از جانب خدا بوده و وجود مقدسش مفترض الطاعه است. امرش امر خدا و نهی او نهی خدا است.
گمشده امروز عالم زندگی وسیره امیرالمؤمنین علی(ع) است
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در فراز دیگری از سخنان خود به جایگاه امیرالمومنین علی بن ابیطالب(ع) اشاره و اظهار کرد: حضرت علی(علیهالسلام) مظهر عدالت، مروت، قهرمان حکومت داری و یکه تاز عرصه سخنوری و حکمت است، بطوریکه بسیاری از غیر مسلمانان مثل جرج جرداق مسیحی به آن حضرت بسیار علاقهمند هستند.
وی با بیان اینکه همه عالم باید درس انسانیت و چگونه زیستن را از محضر حضرت علی(ع) یاد بگیرند، خاطرنشان کرد: گمشده امروز عالم زندگی وسیره امیرالمؤمنین علی(ع) است، اگر امروز جامعه بشری با سخن، راه و حکومت داری علوی آشنا شود بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
وی امیرالمومنین علی(ع) را بهترین اسوه برای بشریت خواند و ابراز کرد: کلمات، خطبهها و سیره حضرت علی(ع) درس چگونه زیست برای انسان معاصر است و تا این عالم وجود داشته باشد سخنان آن حضرت راهنمای راه سعادت است.
تولیت آستان قدس رضوی زندگی امیرالمؤمنین علی(ع) به دورانهای مختلفی تقسیم بندی و تصریح کرد: دوران تولد و تربیت شدن در محضر پیامبر اکرم(ص)، دوران پس از رحلت رسول اکرم(ص)، دوران حکومت داری و 48 ساعتی که از لحظه ضربت خوردن تا شهادت آن حضرت گذشت و سفارشات مهمی که ایشان در این دوران داشتند.
وی گفت: مخاطب سفارشات آن حضرت در آن 48 ساعت به ظاهر حسنین(ع) هستند اما در حقیقت آن حضرت تمام بشریت در ادوار مختلف تاریخ را خطاب قرار میدهند. سفارش به رعایت تقوای الهی از توصیههای آن حضرت است. تقوای الهی یعنی رعایت حرام و حلال و باید و نباید الهی و بهترین توشه برای یک انسان سالک الی الله است.
عضو مجلس خبرگان رهبری حق گویی، حق خواهی و حق گرایی را از دیگر سفارشات آن حضرت معرفی و تصریح کرد: حق گویی، حق خواهی، حق گرایی آموزه امیرالمومنین علی(ع) برای ماست. تشخیص حق و راه صحیح در فضای غبار آلود جلوه بصیرت است. انسان حق گو، حق خواه و حق محور هیچ گاه ضرر نخواهد کرد.
وی «دگرخواهی» را از دیگر توصیه های حضرت امیرالمومنین(ع) معرفی و بیان کرد: دگرخواهی غربی یا برای جلب منافع، توجه دیگران و یا جذب موقعیت است. امروز قدرتهای جهانی رسما اعلام میکنند که اگر عملی را انجام میدهند برای منافعشان است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با تاکید بر اینکه ما هیچگاه نباید ظلم ستیزی را از یاد ببریم. اظهار کرد: همواره باید نسبت به ظلم و ظالم حساس باشیم، ظلم و ظالم ستیزی در متن دین و فرهنگ اسلامی و آموزه امیرالمومنین(ع)، امام عظیم شان و سفارش رهبر معظم انقلاب است.
غیر قابل اعتماد بودن نظام سلطه دیگر بر هیچ کس پوشیده نیست
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به آیه 12 سوره توبه که در آن خداوند میفرماید «قَاتِلُواْ أَئِمَّةَ الْکُفْرِ إِنَّهُمْ لاَ أَیْمَانَ لَهُمْ...، با پیشوایان کفر بجنگید، چرا که آنان را هیچ پیمانی نیست» گفت: امروز عهد شکنیهای استکبار در عمل و گفتار آنها پیداست و غیر قابل اعتماد بودن نظام سلطه دیگر بر هیچ کس پوشیده نیست. تصویب امروز تحریمها در سنای آمریکا نشان غیرقابل اعتماد بودن استکبار است.
وی تصریح کرد: به هیچ عنوان نباید گول لبخند دشمنان را خورد، امروز «پیمان شکنی» که مقتدای بصیرت آفرین ما رهبری معظم نسبت به آن هشدار میدادند آشکار شده است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی در پایان اصلاح میان مردم، رسیدگی به ایتام، قرائت قرآن کریم، جهاد با مال، زبان و جان فی سبیل الله را از دیگر سفارشات حضرت امیرالمومنین(ع) دانست.